Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 19:32, 28 sty 2013

Anitko- trzeba znaleźć złoty środek, bo nie wyobrażam sobie żeby wszyscy tylko w swoim świecie żyli, dla dzieci i eMów musimy znaleźć czas, a dopiero później komputer

Gosia- korzystaj ile się da z tej wolności, ja też mam sporo czasu, w porównaniu do innych, bo nie pracuję zawodowo, jestem jak to ktoś określił Menadżer domu...hehe, ale wiadomo dzieciaki pochłaniają dużo czasu malutkie już nie są, ale też nie duże (6 i 9).
Dziś u mnie było ciepluteńko, w oczach się wszystko topi, trochę tego śniegu jest więc trochę to potrwa, z rana 2 stopnie, a w południe 5 było na plusie, i tylko co chwilę słyszę jak z dachu spada kolejna lawina, nie wiem czy mi w niektórych miejscach coś nie połamało, większość jeszcze przykryta śniegiem, więc nie widać, oby było dobrze.
Gosiniak 19:45, 28 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Ja na mostek choruję już Gosiu wiele lat, ale na chorobie go na razie zostawię... I będę podziwiać u Ciebie... Tyle naplanowałam w ogrodzie, że nie wiem, czy mi życia starczy... Ale może się okazać zupełnie inaczej... Zobaczymy co mi z tych planów wyjdzie...
Serdeczności Gosiu...

Dorotko pocieszę Cię, nie można mieć wszystkiego- ogródki nie są z gumy, potrzeba też czasu i pieniędzy żeby sobie poszaleć ogrodowo. Ja też mam niektóre rzeczy w waszych ogrodach albo na wyobraźni- choćby rabatkę angielską, którymi Danusia wciąż nas zaraża, choć u siebie pewnie nigdy nie będę mieć, brakuje miejsca po prostu. Zawsze trzeba wytyczyć sobie główny cel i plan, ja planuję i realizuję, między czasie następny pomysł wskoczy do głowy, który wykonuję w następnym już sezonie. I wciąż nowy do główki przychodzi, sama się zastanawiam, kiedy się to skończy. Mam już w głowie plany, które raczej nie będą w tym roku realizowane, choć nigdy nic nie wiadomo
GosiaJoanna 19:51, 28 sty 2013

Oj Kochaniutka w domu jest co robić, szczególnie jak dzieciaczki są. Ja jak nie mam klientki to i tak mam co robić jak jest zima do szyję ubrania (lubię to bardzo) a już od wiosny do późnej jesieni sama wiesz że gdzie sie spędza dużo czasu hehehh
aneta230972 19:53, 28 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Co ja robiłem?.....o już wiem.....ta praca mnie wykańcza....

Mi to raczej wyglada na :"Gosia weż już ten aparat...... daj spokój dziewczyno."
Jedno mu trzeba przyznać - umie się pięknie wkomponować w kanapę.

Po raz kolejny utwierdziłam się w przekonaniu, że w pięknym ogrodzie to i zima wygląda fajnie
dorkow0 19:56, 28 sty 2013

GosiaJoanna, napisz mi na priv, jakie Ty ubrania szyjesz i po ile... bo ja noga jestem, a chętnie bym coś ciekawego na siebie włożyła...
Gosia, wybaczysz mi, że u Ciebie robię taką nieogrodową propagandę...
dorkow0 20:18, 28 sty 2013

Gosiu, mnie tylko boli ten brak pieniędzy... Bo miejsca to ja mam na mały park... Tylko jak to zagospodarować, właściwie bez kasy, z dziećmi, które studia zaczynają i ze mną, która już swoje lata ma... I z remontem domu, który powstał w 1934 roku... Prawie skansen, aż się dziwię, że jeszcze konserwator zabytków do mnie nie zawitał...
Gosiniak 20:23, 28 sty 2013

Gosia- to podziwiam, bo ja szyć kompletnie nie umiem A powiedz co tam szyjesz, dla siebie? Widzę, że nie tylko ja zainteresowana, klientki same pukają do Twoich drzwi

Anetko- to chyba strzał w dziesiątkę, on taki nieśmiały jest hahah i podobny do mnie bo ja tak samo mam jak M ciągle foci i foci
Gabrysia_ 20:29, 28 sty 2013

Boski ten kociak
Gosiniak 20:31, 28 sty 2013

Dorotko- to pomalutku sobie rób, co roku jakiś plan realizuj, byle do przodu to najważniejsze
Większość z nas ma ograniczone środki, kasy nie wyczarujesz, trzeba coś kombinować z tym co się ma, zawsze można pokusić się o rozmnażanie, jak potrzeba czegoś więcej, np. żurawek też będę je dzieliła, drogie może nie są, ale jak się kupuje dużo to wychodzi niezła sumka, po co tyle płacić, wystarczy zaczekać rok i ma się sadzonki za darmo, trzeba sobie jakoś radzić. I cieszyć się z tego co się ma, a ty masz już piękny ogród i tyle wspaniałych roślin
aneta230972 20:32, 28 sty 2013

Gosiniak napisał(a)

Anetko- to chyba strzał w dziesiątkę, on taki nieśmiały jest hahah i podobny do mnie bo ja tak samo mam jak M ciągle foci i foci

No i tu Cię mam