Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 08:53, 01 lut 2013

Witajcie Kochani, ja jeszcze meczę się z wyborem wakacji rodzinnych, ale już widać koniec, bo głowa mi pęka od nadmiaru słońca na tych lazurowych zdjęciach....hehe, dwie imprezy szkolne i wystarczyło, żebym nie miała już sił na ogrodowisko, ale za to zwolniłam
U mnie śniegu brak, wiatr tak szalał, że przewrócił doniczkę ceramiczną napakowaną kamieniami w której była choinka- stała na dworze przed wejściem, bałagan się zrobił, donica do wyrzucenia, nawet do głowy by mi nie przyszło, że może się to to przewrócić. Mam za to pretekst na nowe donice, i tak miały być ale teraz to już muszą być na pewno
A do tego sąsiad miał wczoraj niemiłą niespodziankę- 15 albo i więcej wielkich wypasionych kopców, jedna nocka wystarczyła, żeby stworzyć to dzieło, aż mną zatrzęsło na ten widok, jak tylko wstaję to wyglądam czy i u mnie jakiś nie ma. Na razie brak, ale obawa wielka.
margi 09:17, 01 lut 2013

Jest mi przykro z powodu donic,u mnie też halny wieje,po śniegu śladu nie ma,no a serce się rwie do roboty
GosiaJoanna 09:41, 01 lut 2013

U mnie krety również buszują ale Ella chce krety na te swoje robale to jej wyślę chyba telapatycznie
Gosiniak 15:35, 01 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Żurawki są serio całkiem niezłe jak na tę porę roku.. Tak Ci z nimi kibicuję , bo teź chcę na przód wtrynić w tym roku żurawkę a tam o okrywaniu nie ma mowy

Jak luty przetrzymają, to myślę, że dalej z górki będzie i planuję je podzielić, zobaczymy co z tego wyjdzie
Gosiniak 15:37, 01 lut 2013

dorkow0 napisał(a)
Gosia, ja przez Ciebie te Żurawki zamówiłam i cieszę, się jak dziecko, że już w marcu je dostanę... Więc muszą być piękne i silne... Zresztą większość Żurawek daje sobie radę, tylko nie są takie cudne...

Ja też pod wpływem wiadomo jakim nabrałam chęci na żurawki, a ponieważ z tych jak dotąd zadowolona jestem, teraz sobie georgie peach upatrzyłam, może jeszcze jakąś wybiorę, zobaczymy.
Gabrysia_ 15:44, 01 lut 2013

U mnie tez strasznie wiało,ale śnieg nadal zalega
Gosiniak 15:44, 01 lut 2013

ZbigniewG napisał(a)

Mam rzeczkę i takie widoki:
I moje maleństwo- jodła koreańska ice breaker:

Gosia widzę że się "naprawiłaś"
maleństwo śliczniaste ale ja duży chłopak jestem to raczej te wyższe mnie pociągają słyszałaś o takim: cyprysik Lawsona Filip's Golden Tears (dla ściśłości Filip jako taki absolutnie nie )

Jak bym miała tyle co Ty to pewnie tylko igiełki bym ciągle wstawiała, ale u mnie to mało takich rarytasów, mam kilka maluchów, ale nie ma co jeszcze pokazywać, bo to w zeszłym roku sadzone- a wiadomo jakie one mają tempo. Mi o takie karłowe jednak chodziło- bo są na małej rabatce. Na wiosnę sobie do japońca coś kupię, to na pewno się pochwalę
A na tego lawsona Filipka to sobie zaraz zerknę
Gosiniak 15:47, 01 lut 2013

gierczusia napisał(a)

Gosia, ja przez Ciebie te Żurawki zamówiłam i cieszę, się jak dziecko, że już w marcu je dostanę... Więc muszą być piękne i silne... Zresztą większość Żurawek daje sobie radę, tylko nie są takie cudne...

Toć już można zamawiać ???

W sklepach internetowych jak najbardziej, teraz zazwyczaj promocje wiosenna mają, więc się nawet opłaca, a dostawę można sobie umówić na kiedy się chce, ja z żurawkami i rozplenicami się też niedługo zacznę rozglądać, do japońskiego planuję
Gosiniak 15:49, 01 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
Gosiu, obejrzałam twoje ostatnie zdjęcia z ogrodu. Pod śniegową pierzynką żurawki miały cieplutko dlatego tak dobrze przetrwały. U mnie śniegu też już nie ma i jak ty boję się żeby nie przyszedł mróz. Też mam parę żurawek, lubię je bo nie są kapryśne i mam zamiar zwiększyć ich ilość. A jest tak dużo odmian, że głowa boli

Wiem, wiem ciężko wybrać, ale ja już mam swój typ: georgia peach- może nie wyszukana, ale bardzo mi się podoba, może jeszcze marmolade, bo lime marmolade już mam
Gosiniak 15:54, 01 lut 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Dbaj o to maleństwo, jodłę ice breaker, bo przepiękna
Moje żurawki też dziś już praktycznie wszystkie widoczne, bo śnieg ze wszystkich miejsc stopniał, przynajmniej kolor jest w ogrodzie. Jakiś lekki mrozik im nie powinien zaszkodzić, a chyba już takich po -20 nie zapowiadają, wiec powinno być z nimi dobrze
Pozdrawiam

Jodełka kupiona w sierpniu, jest maleńka i taka będzie, bo widziałam okaz 10 letni, ale im starsza tym ładniejsza, mam nadzieję, że przetrwa bo chorowałam na nią od dłuższego czasu, ale cena odstraszała, w końcu nadarzyła się okazja więc przygarnęłam. Do japońszczyzny mojej planuję, jeszcze coś ciekawego, podoba mi się zbyt wiele i trudno wybrać, zobaczę co będzie dostępne i wtedy zdecyduję.