Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 20:22, 05 lut 2013

grazyna napisał(a)
Gosiu już tak wiosennie ?
Wychodzę ciemno, wracam ciemno i wiosny nie widzę, a może i u mnie już jest ?

Pewnie jest, musisz zrobić obchód w wolnej chwili, wielu z nas już ma pierwsze oznaki wiosny

eliza3 napisał(a)
Jaka piękna wiosna u Ciebie U mnie jeszcze wszystko śpi...a może i lepiej, bo przecież jeszcze luty...

Byłoby lepiej zobaczyć takie widoki pod koniec lutego, a tak to nie wiadomo czy się cieszyć czy płakać.

zbigniew_gazda napisał(a)
Gosia toż to u Ciebie wiosna na całego. Wiadomo inny klimat. Pamiętam jak do nas przyjeżdżali w zimie kuzyni z Rzepina to nadziwić się nie mogli na ogrom śniegu. Ale to było wieki temu.

To prawda, jak do naszej Zety zaglądam to nie mogę się nadziwić, u niej ciągle zima, u mnie śnieg na ferie był czyli idealnie a tylko się szkoła zaczęła śniegu nie ma. Dzieci już nawet chcą wiosnę zaskoczyły mnie bo jak im mówię z rana, że śnieg napadał to zazwyczaj się cieszą, a ostatni jak troszkę było rano to miny miały nie tęgie....chyba wszyscy już ciepełka spragnieni jesteśmy
Gosiniak 20:28, 05 lut 2013

Ginger napisał(a)
U mnie cebulowych ani widu , ale bazie też mam i dzisiaj widziałam muchę ospała była ,ale jak ją szturchnęłam to latała

Ty, a ja też dziś widziałam jakiegoś robaczka na oknie, widać że przyroda już się powoli budzi. Nie musiałam szturchać sam poleciał

monitka napisał(a)
Fajne widoki ale boję się że może być trochę za wcześnie...U mnie też bazie są

Przyroda rządzi się swoimi prawami, nic nie możemy poradzić jedynie obserwować, miejmy nadzieją, że luty minie szybko a dalej to już będzie sama przyjemność
GosiaJoanna 20:32, 05 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
Gosia to u Ciebie jeszcze więcej, zaczęło się tylko patrzeć a za miesiąc to krokusy będą kwitły

Sama się zdziwiłam że już ich tak dużo powychodziło...a wrzos wyglada tak jak przed zimą ma małe kwiatuszki to normalne czy nie?
nieszka 20:37, 05 lut 2013

Rany! U mnie takie widoki to dopiero za miesiąc będą... Muszę się chyba przeprowadzić....
Juzia 20:41, 05 lut 2013

Gosiu napisałam u mnie o tych ekobordach
Pozdrawiam!
Madziarzeszow 20:45, 05 lut 2013

Oznaki wiosny i u mnie , narcyze , krokusy, i inne już na jesień zaczęły wychodzić , a teraz gdy śniegu nie ma to dopiero widać , tylko ta wiosna ciągle ją szukam....
kraania 20:59, 05 lut 2013

A u mnie jeszcze mnóstwo śniegu. Wiosna powinna zaczynać się zaraz po Bożym Narodzeniu
Gosiniak 21:06, 05 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Gosia to u Ciebie jeszcze więcej, zaczęło się tylko patrzeć a za miesiąc to krokusy będą kwitły

Sama się zdziwiłam że już ich tak dużo powychodziło...a wrzos wyglada tak jak przed zimą ma małe kwiatuszki to normalne czy nie?

Masz chyba wrzośce bo one na wiosnę kwitną, zawiązują pąki już jesienią i teraz też już kolorek u mnie widać troszeczkę, ale są zakryte gałązkami iglastymi i nie mam zamiaru na razie ściągać tego stroisza. Mi zawsze przemarzają wrzosy, a wrzośce jakieś niezmordowane są i nic po zimie im nie jest, w tym roku testuję odmianę polecaną przez Danusię - wrzosiec Golden Starlet- jak do tej pory trzyma się dzielnie i też już widać białe kwiatuszki.
Uspokoiłam?
Madziarzeszow 21:07, 05 lut 2013

A zima powinna trwać przez grudzień tylko brrrr..
Gosiniak 21:09, 05 lut 2013

nieszka napisał(a)
Rany! U mnie takie widoki to dopiero za miesiąc będą... Muszę się chyba przeprowadzić....

To wszystko tak szybko wystartowało, ale teraz stanie i będzie czekać grzecznie do marca, bo zima raczej nie powiedziała ostatniego słowa.