Gosiu napisałam u mnie o tych ekobordach
Pozdrawiam!
Justynko dziękuję, zaraz zajrzę do Ciebie
Oznaki wiosny i u mnie , narcyze , krokusy, i inne już na jesień zaczęły wychodzić , a teraz gdy śniegu nie ma to dopiero widać , tylko ta wiosna ciągle ją szukam....
No właśnie szukać to będziemy jeszcze przez cały luty, ale czy znajdziemy?- do marca trzeba chyba poczekać, jak krokusy się rozwiną to będzie wtedy wiosna
A u mnie jeszcze mnóstwo śniegu. Wiosna powinna zaczynać się zaraz po Bożym Narodzeniu
Jestem na Tak, więcej nie musisz przekonywać.
W ogóle mi to się już tak duży, ale cieszę się, że nie jest np. październik,
tyle już mamy za sobą, to i luty przetrzymamy
Gosia to u Ciebie jeszcze więcej, zaczęło się tylko patrzeć a za miesiąc to krokusy będą kwitły
Sama się zdziwiłam że już ich tak dużo powychodziło...a wrzos wyglada tak jak przed zimą ma małe kwiatuszki to normalne czy nie?
Masz chyba wrzośce bo one na wiosnę kwitną, zawiązują pąki już jesienią i teraz też już kolorek u mnie widać troszeczkę, ale są zakryte gałązkami iglastymi i nie mam zamiaru na razie ściągać tego stroisza. Mi zawsze przemarzają wrzosy, a wrzośce jakieś niezmordowane są i nic po zimie im nie jest, w tym roku testuję odmianę polecaną przez Danusię - wrzosiec Golden Starlet- jak do tej pory trzyma się dzielnie i też już widać białe kwiatuszki.
Uspokoiłam?
Tak Gosieńko ja mam fioletowego ...kurcze Wy tyle nazw roślinek znacie. Ja swojego nie okryłam ale raczej nic mu nie jest.
Gosia ja to się ciągle posiłkuję katalogiem, jak coś z główki mi wyleci