Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

grembosia 21:10, 05 lut 2013

Ale pięknie, dość już tej zimy!
GosiaJoanna 21:12, 05 lut 2013

Gosiniak napisał(a)

Gosia to u Ciebie jeszcze więcej, zaczęło się tylko patrzeć a za miesiąc to krokusy będą kwitły

Sama się zdziwiłam że już ich tak dużo powychodziło...a wrzos wyglada tak jak przed zimą ma małe kwiatuszki to normalne czy nie?

Masz chyba wrzośce bo one na wiosnę kwitną, zawiązują pąki już jesienią i teraz też już kolorek u mnie widać troszeczkę, ale są zakryte gałązkami iglastymi i nie mam zamiaru na razie ściągać tego stroisza. Mi zawsze przemarzają wrzosy, a wrzośce jakieś niezmordowane są i nic po zimie im nie jest, w tym roku testuję odmianę polecaną przez Danusię - wrzosiec Golden Starlet- jak do tej pory trzyma się dzielnie i też już widać białe kwiatuszki.
Uspokoiłam?

Tak Gosieńko ja mam fioletowego ...kurcze Wy tyle nazw roślinek znacie. Ja swojego nie okryłam ale raczej nic mu nie jest.
Gosiniak 21:13, 05 lut 2013

Juzia_G napisał(a)
Gosiu napisałam u mnie o tych ekobordach
Pozdrawiam!

Justynko dziękuję, zaraz zajrzę do Ciebie

Madziarzeszow napisał(a)
Oznaki wiosny i u mnie , narcyze , krokusy, i inne już na jesień zaczęły wychodzić , a teraz gdy śniegu nie ma to dopiero widać , tylko ta wiosna ciągle ją szukam....

No właśnie szukać to będziemy jeszcze przez cały luty, ale czy znajdziemy?- do marca trzeba chyba poczekać, jak krokusy się rozwiną to będzie wtedy wiosna
Gosiniak 21:15, 05 lut 2013

kraania napisał(a)
A u mnie jeszcze mnóstwo śniegu. Wiosna powinna zaczynać się zaraz po Bożym Narodzeniu

Jestem na Tak, więcej nie musisz przekonywać.
W ogóle mi to się już tak duży, ale cieszę się, że nie jest np. październik,
tyle już mamy za sobą, to i luty przetrzymamy
Gosiniak 21:17, 05 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Gosia to u Ciebie jeszcze więcej, zaczęło się tylko patrzeć a za miesiąc to krokusy będą kwitły

Sama się zdziwiłam że już ich tak dużo powychodziło...a wrzos wyglada tak jak przed zimą ma małe kwiatuszki to normalne czy nie?

Masz chyba wrzośce bo one na wiosnę kwitną, zawiązują pąki już jesienią i teraz też już kolorek u mnie widać troszeczkę, ale są zakryte gałązkami iglastymi i nie mam zamiaru na razie ściągać tego stroisza. Mi zawsze przemarzają wrzosy, a wrzośce jakieś niezmordowane są i nic po zimie im nie jest, w tym roku testuję odmianę polecaną przez Danusię - wrzosiec Golden Starlet- jak do tej pory trzyma się dzielnie i też już widać białe kwiatuszki.
Uspokoiłam?

Tak Gosieńko ja mam fioletowego ...kurcze Wy tyle nazw roślinek znacie. Ja swojego nie okryłam ale raczej nic mu nie jest.

Gosia ja to się ciągle posiłkuję katalogiem, jak coś z główki mi wyleci
gierczusia 21:42, 05 lut 2013

Gosiniak napisał(a)

Ja też mudżyn blada twarz a do tego z rękawkami czasem....ale w tym roku będę pielić i kosic trawę chyba w bikini ale co na to sąsiadki

Sąsiadki wiadomo, ale co na to sąsiedzi

Sąsiedzi będą hepiiiiiiiii
gierczusia 21:45, 05 lut 2013

eliza3 napisał(a)
U mnie jeszcze wszystko śpi...a może i lepiej, bo przecież jeszcze luty...

Nooo u mnie teź śpi to w takim razie Śląsk jak narazie zaspany jest
gierczusia 21:46, 05 lut 2013

Ale bazi mi szkoda ,że jeszcze nie ma bo ja tu na serducho z bazi się czaję , walentynki nadchodzą wielkimi krokami a u mnie bazi niet
Gosiniak 22:04, 05 lut 2013

To zerwij i do domu przynieś to się powinny rozwinąć
A serducho widziałam super pomysł
GosiaJoanna 22:09, 05 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
To zerwij i do domu przynieś to się powinny rozwinąć
A serducho widziałam super pomysł

OOOOOOOOOOOOO to jest myśl