Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 22:15, 18 kwi 2013

anna_g napisał(a)
Gosiu - ależ pięknie u Ciebie - jakby zimy nie było Naprawdę ślicznie. Widać, że pracujesz i powiem Ci Gosik że ja Ci zazdraszcza teraz i to bardzo... po pierwsze czasu, że możesz tyle rzeczy zrobić, bo ja w robocie do 17-tej - zanim wyjdę o ogrodu to jest najwcześniej 18.15 albo później jakbym jeszcze chciała się nakarmić i rodzinkę... To już niewiele zostaje... Ale trudno, pracować trza
I drugiej rzeczy Ci zazdraszczam - nie tylko Tobie oczywiście - że jesteś u siebie - to musi być cudowne uczucie móc robić co się chce w ogrodzie
Na ławeczkę też chętnie przysiądę - ale czy wyschła już? bo nie kcem się przykleić choć w takim ogrodzie to można i przyklejonym zostać A teraz koniec przerwy śniadaniowej i do roboty wracam... papierkowej... buuuuu

Aniu ławeczka w ten sam dzień była gotowa, mimo dwukrotnego malowania, więc siadać proszę śmiało, ślady na pupie nie zostają, wypróbowałam
Aniu a z tym czasem to prawda, ciągle go za mało, ja niby cały dzień mam wolny, ale zanim dzieci, chałupę ogarnę i ogród, to już sił na forum braknie.
Natomiast w przerabianiu ogródka to mnie tylko Żon ogranicza, a właściwie ja sama i moja obawa przed jego reakcją na moje nowe pomysła, których nie brakuje, jednak jest szansa że niedługo trochę zwolnię, trzeba troszkę trawniczka zostawić, żeby i Żon miał trochę frajdy z ogrodu A tak szczerze, to się ostatnio cieszę że tego trawnika coraz mniej, roboty z nim......, areacja i wertykulacja 3 godziny trwała, a później jeszcze grabienie tego wszystkiego, zasuwaliśmy całą rodzinką do nocy. Dziś nawóz zapodałam, niech lepiej urośnie ta trawka, bo jak na razie wygląda paskudnie. Ale jest szansa
Gosiniak 22:17, 18 kwi 2013

miss_house napisał(a)
Padło to już po wielokroć, ale ja też muszę stwierdzić z zachwytem: PIĘKNY ogród! I bardzo urocza ławeczka. A czy można wiedzieć gdzie kupowana? Poluję na coś podobnego

No cóż upolowana to prawda, miała być jakaś ekstra, a jest biedronkowa, ale skoro się wszystkim podoba
anna_g 22:31, 18 kwi 2013

Gosiu to ja pędzę na tą ławeczkę
A jak Twoje planowane ciurkadełko? Pytam bo ja też sobie zaplanowałam Mam taką nieciekawą stertę kamieni która mi się w dodatku rozpada... i uznałam, że trzeba tam coś fajnieszego zrobić. Zamarzyło mi się ciurkadełko - takie jak te kule - tylko zamiast kuli żeby był przewiercony duży kamień... bardziej by nam pasował. Już Żonowi naszykowałam artykulik o tym jak zrobić takie ciurkadełko, ale przeczytał i stwierdził że strasznie zachciało mu się spać (hmmmm.... )
a Ty juz masz jakieś "na oku" dla siebie ?
Z tą wertykulacją to masz rację - niestety jeszcze nie zdążyliśmy zrobić - jutro mamy w planie o ile nie będzie padać. Roboty z tym że hej, tym bardziej, że też nie mam kosza i grabię... a ile siana... Potem podsypie nawozem i może padać
Pozdrawiam cieplutko
Gosiniak 22:31, 18 kwi 2013

Dziękuję wszystkim za odwiedzinki i ciepłe słowa, bardzo się cieszę, że mnie odwiedzacie, choć sama ostatnio rzadko bywam, ale postaram się nadrobić i do wszystkich zajrzeć

U mnie prace trwają, wszędzie mam coś pozaczynane, ciurkadełko będzie z kamienia, ale jeszcze nie szukałam, w planach mam obwódkę z bukszpanu, chyba w przyszłym tygodniu się po nią wybiorę, na razie zajmuję się głównie przesadzaniem roślin.
Prace w japońskim:

Cyprysik przeniesiony z przechowalnika- ładnie przezimował:

Stożki też już posadzone i kulka przeniesiona z innego miejsca, muszę jeszcze kilka dokupić:

Gosiniak 22:33, 18 kwi 2013

A teraz prace nad poszerzaniem rabatek, na pomoc przyszedł szwagier

Gosiniak 22:35, 18 kwi 2013

Zdjęcia przy zachodzie po deszczu:

Gosiniak 22:36, 18 kwi 2013

Tupiki już całkiem spore:

I na koniec moja biedna jukka, wiedziałam że padnie- do wymiany, ale już coś innego tam posadzę.

nieszka 22:47, 18 kwi 2013

Fiu fiu, pięknie wykrojone te nowe rabatki! Co będziesz robiła z tą wykopaną trawą?
Nie dziwie się wcale że Ty czasu nie masz a forum przy takich poważnych pracach
Gosiniak 22:58, 18 kwi 2013

anna_g napisał(a)
Gosiu to ja pędzę na tą ławeczkę
A jak Twoje planowane ciurkadełko? Pytam bo ja też sobie zaplanowałam Mam taką nieciekawą stertę kamieni która mi się w dodatku rozpada... i uznałam, że trzeba tam coś fajnieszego zrobić. Zamarzyło mi się ciurkadełko - takie jak te kule - tylko zamiast kuli żeby był przewiercony duży kamień... bardziej by nam pasował. Już Żonowi naszykowałam artykulik o tym jak zrobić takie ciurkadełko, ale przeczytał i stwierdził że strasznie zachciało mu się spać (hmmmm.... )
a Ty juz masz jakieś "na oku" dla siebie ?
Z tą wertykulacją to masz rację - niestety jeszcze nie zdążyliśmy zrobić - jutro mamy w planie o ile nie będzie padać. Roboty z tym że hej, tym bardziej, że też nie mam kosza i grabię... a ile siana... Potem podsypie nawozem i może padać
Pozdrawiam cieplutko

Aniu ja właśnie z kamienia chcę, na początku miała być kula bo mi się podoba, ale chyba u mnie bardziej będzie pasował kamień, bo dość dużo mam go w ogrodzie, jeszcze się nie rozglądałam, ale Kasia-Nigdy nie mów nigdy-niedawno kupowała, a propo zainteresowania Żona ciurkadełkiem- mój do tej pory nie poczytał z czym to się je, wystarczy że zaczyna słuchać jak mu opowiadam i zasypia błyskawicznie, początek zna- wykopać dziurę......a później to już tylko chryyyyyyy słyszę, zaczynam mieć wątpliwości czy ta bajka dobrze się skończy
Marta7 23:03, 18 kwi 2013

Gosiu podziwiam Twoją wiosnę i pszerzone rabatki,kanciki idealne,ciekawa jestem jakie roślinki będą tam rosły Będę śledzić każden Twój krok
Pozdrawiam