Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 14:42, 03 sty 2013

Zeta- no właśnie jak mnie uspokoi to dopiero będzie cud, bo mój M mówi, że mi nawet to ciurkadełko nie pomoże
Gosiniak 14:52, 03 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)

Gosiu a jakie ciurkadełko planujesz? Masz już sprecyzowane plany?

Chciałabym trochę uporządkować tą rabatę przy tarasie i dodać tam właśnie ciurkadełko, zobaczymy czy się uda szybko zrealizować, od wiosny rozpoczynam poszukiwanie jakiejś fajnej kuli lub kamienia a później to tylko M ubłagać by to wszystko zamontował. A i jeszcze troszkę bukszpaników na żywopłocik będę tam potrzebowała, już się rozglądam i czytam gdzie dziewczyny kupowały, ale jakoś widzę ciężko ładne sadzonki kupić. A u mnie to już w ogóle masakra jakaś. W szkółkach czasami mają, ale taką małą ilość, że się z tego żadnego żywopłotu nie zrobi, ale zobaczymy nie ma co wyprzedzać faktów, ten rok ma być szczęśliwy i trzeba myśleć pozytywnie, buziaki przesyłam.

Gosia w wiosenny weekend bierzesz M i duuuuuże auto , jedziesz 167 km do Wrocławia, tam Madżenka Cię przejmuje i jedziesz na plantację bukszpanową po duuuuuuże bukszpany
Fotorelacja z wyprawy Wieloszki ze mną po bukszpany tu ją można sobie obejrzeć

Ale mi zrobiłaś niespodziankę, to ja wertuję wszystko w poszukiwaniu bukszpanów a tu taki widok mi serwujesz.
Wczoraj to nie mogłam wyjść z twojego wątku i chyba będę go musiała bardzo dokładnie przejrzeć, bo jestem ciekawa co też tam jeszcze ukrywasz Taka plantacja.... no po prostu muszę tam pojechać, już zapowiedziałam mojemu M, że do jego rodzinki trzeba skoczyć, żeby nie było że tylko po bukszpany. M jeszcze z lekka zdezorientowany jest jak ja chcę do samochodu 50 bukszpanów upchać, dam radę, muszę dać, najwyżej ktoś na plantacji zostanie pilnować pozostałych....haha... Normalnie takiego powera dostałam, że najchętniej to jutro już bym jechała.
Marzena dzięki serdeczne
Gosiniak 14:57, 03 sty 2013

Gierczusia- zaraźliwe jak diabli, jak pojadę pierwsza to nie wiem czy coś jeszcze dla ciebie zostanie, no może po znajomości coś ci odpalę Ja też tą benzynę przeliczam i wymyślam powody dla których Wrocław trzeba odwiedzić, a bukszpaniki to niby tylko tak po drodze
gierczusia 14:57, 03 sty 2013

Ja też oglądałam tą relację , z lakierków się ubawiłam... Bardzo bym chciała tam pojechać
Gosiniak 14:59, 03 sty 2013

No to razem czy wyścigi urządzamy
Gosiniak 15:11, 03 sty 2013

A i jeszcze konkurencja, kto więcej do samochodu zmieści by się przydała, o motywację uczestników bym się nie martwiła Ciekawe tylko co właściciel by sobie pomyślał i nazwy Ogrodowisko nigdy by nie zapomniał
Gabrysia_ 15:19, 03 sty 2013

Matko!....ale super te bukszpany i jakie tanie!
Dziewczyny a może coś wymyślimy razem i pojedziemy co?
Ginger 15:22, 03 sty 2013

No najlepiej duuuużym autem z przyczepką . Gosiu pisałaś u mnie o mostku może pokarzesz jakieś fotki ,ja przy swoim muszę na wiosnę przesadzić praktycznie wszystko bo coś się gęsto tam zrobiło
gusiarz 15:27, 03 sty 2013

Dziewczynki - ja do Marzenki pisałam ws. plantacji bukszpanowej. Będę wiosną kupowała - to może razem w jednym czasie się ugadamy? Ja wprawdzie muszę zasuwać z Krakowa, ale, co mi tam - może jeszcze kogoś z Krakowa zachęcę i się spotkamy na plantacji ???
Gosiniak 15:32, 03 sty 2013

Gabrysia- to duże auto trzeba mieć, ja takiego nie posiadam, ale może chociaż ten sam dzień udałoby się wybrać.