Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

margi 07:34, 22 cze 2013

Gdzie się zapodziałaś?
ZbigniewG 07:46, 24 cze 2013

to podziała

ermigo 09:58, 24 cze 2013

Gosiniak napisał(a)

Te berberysy to mnie tak denerwują, kupione w necie i miały być małe takie coś w stylu tych żółtych, a one rosną jak głupie, przycinam je w kulę, bo nie lubię takich nieuporządkowanych, ale trochę mnie to cięcie przerasta, bo są szybsze niż mój sekator Cięłam niedawno i dziś znowu niektóre gałązki sterczą 20 cm w górę. Tak więc jak ktoś chce się wyżyć sekatorowo to polecam...hihi

Gosiu, nie denerwuj się na nie. Berberysy tak bardzo chcą się odwdzięczyć przyrostem za Twoją troskę!
Magda70 15:29, 24 cze 2013

Halo...co tu tak cicho!! Znowu pewnie berberysy tniesz...hehehe
Gosiniak 18:18, 24 cze 2013

Jestem, jestem, ostatnio czasu brakuje, a jak już siądę to akurat komp odmawia posłuszeństwa, miałam zmianę na lepszy i szybszy, ale to chyba tylko z nazwy

Zbyszek- na ciebie zawsze można liczyć i wywołałeś mnie tym zdjęciem natychmiast
Trochę się ostatnio martwiłam, bo zamierają pojedyncze przyrosty na jodłach i świerkach, obserwuję to również poza moim ogrodem, ciekawa jestem czy u ciebie coś podobnego jest, pytałam w szkółce, u nich to samo, mówią że to nie choroba i właściwie nie wiadomo co to. Na większych iglakach obsypały się te igły i tyle, ale jedna mała kuleczka nieładnie wygląda, ma centymetrowe przyrosty i wiele z nich zbrązowiało, zastanawiam się czy to przypadkiem nie przypalenie jakieś słoneczne. Oczywiście opryskałam na wszelkie możliwe dziadostwa. Ale mam też dobre wieści mam nowe nabytki sosnę thumbergii Thunderhead, mąż wypatrzył i ma być w przyszłości bansaiem, którego nie udało mi się kupić A za sosnę która padła, kupiłam Pinus parviflora Hagoramo.

Margi- ogródek nie z gumy, ale szkoda, jakby się tak dało naciągnąć, myślę że jeszcze jedna rabata wejdzie i to będzie chyba koniec, w przyszłości zamierzam zlikwidować huśtawkę, więc będzie miejsce jeszcze tam, ale dzieci jeszcze korzystają, więc póki co jest.

Ermigo- no jasne, że też o tym nie pomyślałam, tyle że cięcie tych ciernistych gałęzi nie należy do przyjemności, ogrodnikowi nie dogodzisz, co? nie rośnie- źle, rośnie za szybko też źle

Madzia- jak miło, że pamiętasz, ostatnio faktycznie z sekatorem ciągle poganiam, jak chcę żeby rosło to stoi jak zaczarowane, a te które mogłyby już tak pozostać w wyścigi się ze mną bawią
Gosiniak 18:24, 24 cze 2013

Sezon różany trwa, zdjęcia z ostatnich dni, dziś niestety już ponuro i pada, a więc troszkę słoneczka zapodam:

Przypadkiem udało mi się znaleźć nazwę mojej kolejnej róży to Mariateresa:

I kolejna jeszcze bardzo maleńka Berleburg Castle, na drugim Bonica:

Powojniki szaleją:

Gosiniak 18:28, 24 cze 2013

Okrywowe:

Chopin i Bonica w tle:

Gosiniak 18:31, 24 cze 2013

I na koniec rabatki robione w tym roku, myślę że za jakiś czas fajnie będzie porównać jak wszystko urośnie:

danuta_szwajcer 18:44, 24 cze 2013

Piękne masz róże ale najbardziej mi się podoba ta Mariateresa, no i powojniki takie bujne Pozdrawiam
gierczusia 19:57, 24 cze 2013

Gosiniak napisał(a)

To Whirlwind, na drugiej rabacie od frontu znacznie gorzej rośnie, chyba coś ją pogryzło, bo taka maluczka Jeszcze nie sprawdzałam co to, trochę się bojam, czy to nie te paskudniki znane na całe Ogrodowisko.
Buziaczki

Aaaa .. To ta hosta , którą teź miałam na oku... Nooo , piękna , przyznać trzeba.. Mam nadzieję ,że sobie skądś tych czarnych paskudników nie przywlokłaś , bo to już potem jest walka non stop... Jeden paskudnik - tysiąc jaj ...