Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 15:40, 21 lip 2015

Czosnki zakwitły, lubię je bo kwitną później, posadzone są w lawendzie i mam przy tarasie owadzi raj

Gosiniak 15:42, 21 lip 2015

Większość róż już przekwitła:

Gosiniak 15:43, 21 lip 2015

To zamiast bruku:

Gosiniak 15:45, 21 lip 2015

I takie tam:

Gosiniak 15:46, 21 lip 2015

GosiaJoanna 15:50, 21 lip 2015

Piekny ogrod a ostatnia fotka cudowna mój Mieś mietoli te czosnki a ja patrze aby go coś nie użądliło
MirellaB 16:08, 21 lip 2015

Gosiniak napisał(a)
Większość róż już przekwitła:

Gosiu jak fajnie, że jesteś i odwiedziłaś mój wątek. Dziękuję Ci, że o mnie pamiętasz
No cóż i znowu to samo - zachwytu mojego dla Twojego ogrodu nie ma końca, wszystko piękne, zadbane, przycięte ohhhhh i ahhhhhhh

A teraz kilka pytań:
Nie wiedziałam, że te bordowe w lawendzie to są czosnki, a bardzo mi się podobają. Czy one już rozkwitły czy właśnie tak wyglądają kwitnąc? To są rośliny cebulowe? Jakaś konkretna odmiana?
Myślałam, że czosnki to te, które są wiosną fioletowe

Na trzecim zdjęciu to cięte w kulke to bukszpan i co jeszcze jakaś tawuła? Podoba mi się, bym chciała skopiować

Nowa powstająca rabatka zapowiada się ekstra
Magdalenka 16:31, 21 lip 2015

Wow, wow, wow...co za widoki. Ogród kipi zielenią, rośliny pięknie, zdrowo wyglądają. Pięknie, sama przyjemność oglądać ogród na Twoich zdjęciach
Pozdrawiam.
Gosiniak 15:27, 23 lip 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Piekny ogrod a ostatnia fotka cudowna mój Mieś mietoli te czosnki a ja patrze aby go coś nie użądliło

Pilnuj, pilnuj bo to twój największy skarb
Gosiniak 15:38, 23 lip 2015

MirellaB napisał(a)

Gosiu jak fajnie, że jesteś i odwiedziłaś mój wątek. Dziękuję Ci, że o mnie pamiętasz
No cóż i znowu to samo - zachwytu mojego dla Twojego ogrodu nie ma końca, wszystko piękne, zadbane, przycięte ohhhhh i ahhhhhhh

A teraz kilka pytań:
Nie wiedziałam, że te bordowe w lawendzie to są czosnki, a bardzo mi się podobają. Czy one już rozkwitły czy właśnie tak wyglądają kwitnąc? To są rośliny cebulowe? Jakaś konkretna odmiana?
Myślałam, że czosnki to te, które są wiosną fioletowe

Na trzecim zdjęciu to cięte w kulke to bukszpan i co jeszcze jakaś tawuła? Podoba mi się, bym chciała skopiować

Nowa powstająca rabatka zapowiada się ekstra

To jest czosnek główkowaty, cebulki są bardzo malusieńkie i warto sadzić wręcz setkami żeby był efekt, niestety w kolejnych latach kwitną bardzo słabo, albo wcale, ale mimo to warto je sadzić, cebulki są bardzo tanie, więc co roku daję nowe i nie wykopuję starych. Na zdjęciu w fazie najładniejszej, kwitną późno jak na czosnki bo już latem i to też dla mnie jest ich atut, są znacznie mniejsze od tych wiosennych ale w większej grupie robią wrażenie i co ważne przyciągają całą masę motyli, bąków itp.

Na trzecim zdjęciu jest tawuła cięta na płaską kulę, wiele osób na ogrodowisku je tak prowadzi, po kwitnieniu ciacham i na przedwiośniu- marzec.

Dzięki za pochwały- to zawsze cieszy