Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

MirellaB 18:22, 24 cze 2015

Gosiniak napisał(a)

Ja wiem że na zdjęciach ogród wygląda na znacznie większy, to chyba za sprawą zapożyczonego krajobrazu, i braku domostw z dwóch stron. Nie ukrywam że marzy mi się powiększenie działeczki, bo jak wyrósł by mi tam domek to widoczki nie byłyby już tak ciekawe, a poza tym, nie mam już prawie gdzie sadzić nowych chciejstw, których lista nigdy nie maleje
Z braku tego miejsca właśnie popracowałam nad M i zgodził się wkońcu na usunięcie jeszcze kawałka bruku, niedawno panowie sciągnęli mi z tego miejsca kostkę, nasypali ziemię i mam nowych 20 m2 do obsadzenia

Jeśli chodzi o klony to ja też w zasadzie z nimi raczkuję, u mnie nie obsychają liście, może dlatego że są od strony wschodniej posadzone, mogą się troszkę przypalać, ale bez przesady, lubią wilgoć w powietrzu. Ty swoje masz jeszcze młodziutkie, więc mogą trochę pokaprysić, zresztą najlepiej pokaż na zdięciu jak to wygląda. Będę zaglądać do Ciebie.

Gosiu Ty zawsze tak fajnie mi odpowiadasz wyczerpująco
Dobrze masz z M, mój by nigdy się na takie szaleństwo nie zgodził, a co posadzisz na tych dodatkowych 20 metrach?
Zrobię fotki klona i tego świerka, wstawię, dam Ci znać
Gratuluję to już 500 stron
MirellaB 23:29, 24 cze 2015

Gosiu wkleiłam na moim wątku zdjęcia dla Ciebie
Zajrzyj proszę oceń, doradź
Kindzia 08:44, 25 cze 2015

Pospacerowałam, pooglądałam. Kocham taki porządek w ogrodzie I na moje ukochane piękne róże trafiłam
MirellaB 19:13, 04 lip 2015

Gosiu - małego klona palmowego przeniosłam na inną rabatę, ma całe suche listki. Miałaś rację, że jest malutki i ciężko znosi upały. Jak myślisz czy odbije? Nawet myślałam, żeby go nakryć białym prześcieradełkiem.
Ten większy doskonale sobie radzi w te upały
A_gawa 23:59, 04 lip 2015

Jejuśku, ale u Pani pięknie! Szałowo
MirellaB 20:20, 10 lip 2015

Gosiu jesteś na urlopie?

U Ciebie w ogrodzie pewnie pięknie i kolorowo. Wstaw fotki

Zajrzyj do mnie - nabyłam trochę trawek Brakuje mi jeszcze jodła balsamiczna i świerk białobok i na razie bym tą rabatę zakończyła. Wiem gdzie kupić czekam tylko na przypływ gotówki i poprawę stanu nogi. Potem zobaczę co jeszcze dosadzić

Gosiniak 15:00, 21 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Gosiu - małego klona palmowego przeniosłam na inną rabatę, ma całe suche listki. Miałaś rację, że jest malutki i ciężko znosi upały. Jak myślisz czy odbije? Nawet myślałam, żeby go nakryć białym prześcieradełkiem.
Ten większy doskonale sobie radzi w te upały

Nie wiem czy wiesz ale jest taki materiał do cieniowania roślin - cieniówka się nazywa, dobry też do okrywania roślin przed zimą, tylko wtedy podwójną warstwkę trzeba dać, można kupić na metry w marketach. O klona się tak nie martw, odbije, byleby tylko zima nie była ostra, ale tak czy siak musisz bo przed zimą okryć solidnie.
Gosiniak 15:01, 21 lip 2015

Kindzia napisał(a)
Pospacerowałam, pooglądałam. Kocham taki porządek w ogrodzie I na moje ukochane piękne róże trafiłam

To się bardzo cieszę i zapraszam ponownie, postaram się wkleić nowe foteczki
Gosiniak 15:02, 21 lip 2015

A_gawa napisał(a)
Jejuśku, ale u Pani pięknie! Szałowo

Dziękuję bardzo
Gosiniak 15:05, 21 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Gosiu jesteś na urlopie?

U Ciebie w ogrodzie pewnie pięknie i kolorowo. Wstaw fotki

Zajrzyj do mnie - nabyłam trochę trawek Brakuje mi jeszcze jodła balsamiczna i świerk białobok i na razie bym tą rabatę zakończyła. Wiem gdzie kupić czekam tylko na przypływ gotówki i poprawę stanu nogi. Potem zobaczę co jeszcze dosadzić

Trochę na urlopie, trochę nie, tak w kratkę jakoś.
Rabatkę nową tworzyłam na tym kawałeczku co bruk zciągnęłam, ale jest tak gorąco że ciężko dokończyć.
Jodełkę już twoją widziałam i trawki, pochwały u Ciebie