Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 20:04, 03 maj 2013

Gosiniak napisał(a)

Kochana podziwiam twojego Rh bo moje jakoś się jeszcze nie obudziły po zimie, nawet pąki nie nabrzmiewają, no nic pocieszę się u ciebie i u siebie bo tez mi podarowałaś foteczkę z nim w roli główniej

Mój rodek jest o czasie ,że tak powiem.. Zawsze ten początek maja... Kupiłam teź sobie cunninghama na tą nową rabatkę po drugiej stronie i on teź się zbiera do kwitnienia.. To teź jest częściowo odpowiedz na pytanie o nową rabatę

Jest tuż przy tarasie na wprost drzwi balkonowych , więc przez cały rok musi być wypasiona .. Póki co jest tam rodek , pieris dwa kolumnowe jałowce i bergenia..( nad nią się zastanawiam... ) myślę jeszcze o kosodrzewince pod nogi tego rodka i jeszcze jakiejś ładnej trawce ..

Może jakieś sugestie Gośku .. Bo widzisz rabata się szykuje raczej Kwaśno - iglasta .. To Twoja specjalność .. A ja chętnie posłucham
gierczusia 20:06, 03 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

One się nie zwijaja tylko wysychają. Podlewam jeszcze Previcur Energy.

No właśnie Bogdziu ., wysychają...... ..., mówisz wychlastać gałązkę i podlać previcurem .. Tak jest !!.. Tylko poczekam aż przestanie lać i wtedy na sucho .. Będzie brany pod uwagę

Dziękuję
gierczusia 20:12, 03 maj 2013

JulkAd napisał(a)
Nadrobiłam Elu zaległości...widziałam trawę z rolki i nową fliczną horti co miała zawstydzić dębolistną, naczytałam się o pyrkach z boczusiem i maślanką (ślinka mi pociekła), a teraz czekam na ciąg dalszy rewolucji..pewno jutro, bo dziś okrutnie padało u nas to i u Was tym bardziej...miłego wypoczynku jeszcze

Juziu .. Te ziemniaki na boczku to moja specjalność .. A wczoraj to była najtańsza impreza świata.. Ziemniaki , boczek i kefir .. Wszyscy mieli radość , bo do wykwintnego przyjęcia , to nam troszku brakowało ..
A co do końca rewolucji , to muszę najpierw kupić kostkę na obrzeże .. Teraz już wiem ,że można ją na kilogramy kupić , bo cały czas się martwiłam , kto mi taką ilość sprzeda i że bedem musiała całą paletę kupić ... Dobrze ,że mnie Anitka oświeciła .. I na dodatek walczymy z przeróbką systemu nawadniającego... Nie wiem ,czy się uda jutro skończyć ..nooo i leje cięgiem
gierczusia 20:15, 03 maj 2013

U mnie już nawet funkie listeczki mają

A tawułę szarą griesheim znacie ??

Mala_Mi 21:09, 03 maj 2013

Poddaję sie...... co chwila błąd systemu... przyjdę innym razem
gierczusia 21:11, 03 maj 2013

Ja też ostatnio dość często się na to natykam... błąd systemu .., sioooo paskudo , Błędzie
JulkAd 21:35, 03 maj 2013

Chyba wszędzie te błędy wyskakują, bo u mnie też
Ginger 21:53, 03 maj 2013

Ale się obśmiałam z niesmacznego buka Gabik mam nadzieję , że i mój będzie niesmaczny
Bea 22:08, 03 maj 2013

gierczusia napisał(a)

Łooo matko , ależ godziny mają .... Moja babcia zawsze tak określała taką sytuację : ani w ź.... ani w oko ... 24 maja powiadasz.... To już będzie blisko naszego spotkania u Kapiasów , to może sobie darujemy , bo może u nich się uda coś celnąć .. Będziesz , prawda ??

Na konkretną godzinę jeszcze nikt się nie umawiał , ale jeśli coś zaproponujesz , to już będzie się do czegoś odnieść.. Koncepcja była żeby przed południem , bo mniej ludziów

godziny otwarcia od 10-20

dawno tam nie byłam, ale z doświadczenia to najlepiej jechać wcześniej bo zawsze jest dużo ludzi i problem z parkowaniem

z tego co czytałam to wszystko ma być na wolnym powietrzu, a nie w Kapeluszu

GosiaJoanna 10:35, 04 maj 2013

Witam i o pogodę pytam U mnie zimno i mokro, pogoda typowo butelkowa, eM świetuje a ja za kierowce robię hehehhe.