Brak wapnia?Za kwasne podloze`Za mokro? Zloz podloze na jedna strone i wiecej tam nie karm a na drugiej kladz swieze odpadki, zeby te ktore zyja do nich przeszly.Pokaz jak to wyglada.
witam wszystkich
swoja hodowle zaczalem na poczatku roku i widze bardzo duze zwiekszenie sie liczebnosci mojego stadka ,natomiast mam taki problem z moja hodowla , 90% populacji sa to osobniki majace ok 5cm dlugosci . co robie zle ze nie dorastaja do wiekszych rozmiarow ?
najczesciej karmie przerosnietymi ogorkami bez pestek i zielskiem ,czasem arbuz, kabaczek,dynia , ostatnio dalem w pojemnikju ugotowana pszenice i kukurydze, czasem trafiaja tam tez roznego rodzaju obierki np. z marchwi i jablek.Ogolnie nic ze sklepu.
po za tym czysty papier i gruba tektura bez nadrukow.
Dzdzownice kompostowe nie moga byc w ziemi. One zyja wylacznie w komposcie. Na dno pojemnika daje sie kartony, pudelka do jajek,np.troche wlokna kokosowego i resztki.Nic wiecej.
" maja być w ziemi i na wierzch odpady " tak a informacje dostałem od osoby od której kupiłem pierwsze sztuki . Dzięki za podpowiedz , postaram się wyprosić je z ziemi czymś dobrym. dodajesz minerału ? czytałem ze powinno dawać się bentonit