Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem

Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem

aneta230972 23:10, 29 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Ale super, to ci wszystko świetnie rosnąć będzie

To się dopiero zobaczy Gosia
W dodatku przed momentem miałam ochotę mojego kochanego M. ........Wrrrrrrrrrrrrrr.
Przyznał mi się , że na jesień całą pustynię opryskał Roundup'em. Nawet tam gdzie ma być warzywniak. No ręce opadają. A jak sie go zapytałma dlaczego mi nic wcześniej nie powiedział to stwierdził, że przecież bym sie na taką chemię nigdy nie zgodziła;(. A znajomy, który się podobno zna powiedział, że to jedyny sposób aby przygotować glebę pod trawę. Zgadzam się no może pod trawę tak ale nie pod warzywniak. No i co ja ma teraz robić ?. Nasionka zamówione. Płotek na warzywniak się maluje. Sadzić nie sadzić? Czekać? Ale jak długo?
beta 11:25, 30 sty 2013

hej Anetko

zaglądam co u Ciebie słychać

a tu takie tematy no i tacy faceci (mam na myśli Zenka)

zastanawiała się gdzie by siebie umieścić ...w której grupie kobietek...i ciągle się waham

czytałam jak M z rozpędu całą pustynie Ci odchwaścił...przynajmniej z chwastami spokój będzie
Magda70 15:57, 30 sty 2013

hmm...no to masz dylemat...
jesli chodzi o trawę to dobrze - nie bedzie chwastów
Ale warzywniak...no to już musisz doczytać...ile ten roundop szkodzi...
aneta230972 16:49, 30 sty 2013

beta napisał(a)

no i tacy faceci (mam na myśli Zenka)

No Zenuś wymiata wszystkich

Madzia nawet mnie nie strasz Biegnę sie pytać mądre głowy.

grupa_trzyma... 19:51, 30 sty 2013

Anetko, przybiegłam się przywitać. Cieszę się, że wrosłaś już w Ogrodowisko jak sekwoja...Miło mi będzie do Ciebie zaglądać. Będę podziwiać Twoje ogrodowe zmagania. Pozdrawiam.
Edi00 09:41, 31 sty 2013

Anetko, ja też zaglądam i doczekac sie nie mogę kiedy wreszcie będziemy mogły pierwsze roslinki zasadzić- wiosno czekamy na ciebie!!!!!
Pozdrawiam
agniecha973 10:06, 31 sty 2013

I ja przybiegłam obserwować Twoje zmagania z ogrodnictwem. Widzę następną zapaloną warzywną ogrodniczkę Będzie dobrze, dasz radę, skoro tyle chęci masz. Ja zaczynałam z teorią wyczytaną w Działkowcach i jakoś poszło. Zazdroszczę takiej super ziemi! Czarnoziem! Toż to skarb!
Nasionka polecam kupować z tej firmy, sprawdzone http://www.epnos.pl/?d=nas_war
Przeglądnij sobie ten wątek https://www.ogrodowisko.pl/watek/1621-wydzielenie-warzywniaka Asia świetnie zaaranżowała warzywnik właśnie wprowadzając ścieżki z trawy. Dla mnie rewelka!
aneta230972 12:46, 31 sty 2013

Witam dziewczyny. Fajnie, że jesteście pomimo tego, ze u mnie w tym momecie nic się jeszcze nie dzieje. O przepraszam. Dzieje się: płotek na warzywniak sie tworzy
Milka 13:17, 31 sty 2013

Anetko, skoro na jesień, to przekopać, oczyścić z chwastów, jeśli jeszcze są i siać
Urszulla 23:29, 31 sty 2013

Anetko widzę że jesteś na 100% przygotowana do wiosennego warzywniaka.
pochłonęłaś masę wiadomości Gratulacje.....
a to w prezencie na zachętę...ja zaczynałam w zeszłym roku