Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 08:45, 06 mar 2015

Mysza napisał(a)
Miłego dnia życzę

miły to on już jest, bo nie musiałam iść do pracy
dziękuję za życzenia i również miłego, słonecznego, wiosennego dnia, baaa nawet weekendu życzę
Mala_Mi 10:00, 06 mar 2015

Sadziłam patyki hortek do doniczek.. i przeżyła co 20. Puściły ładne listki, a potem zwiędło i po patykach.
Chyba trzeba sadzić tak jak Irenka od razu do gruntu....
Mirka 10:07, 06 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
Sadziłam patyki hortek do doniczek.. i przeżyła co 20. Puściły ładne listki, a potem zwiędło i po patykach.
Też tak robię jak Irenka prosto do gruntu większa szansa że ładnie się ukorzenią i mniej opieki potrzebują
kitek81 12:52, 06 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

Mirka napisał(a)
Też tak robię jak Irenka prosto do gruntu większa szansa że ładnie się ukorzenią i mniej opieki potrzebują

ja dałam te patyki do doniczek, ale jak przejdą te mrozy, a zapowiadają od przyszłego tyg już ładną pogodę, to dam je do mojego rozmnażalnika na zewnątrz, jeszcze nie mam tam ziemi przygotowanej, ale jak już ruszymy z pracami na zewnątrz, to i tam się zrobi i zadołuję doniczkę, myślę, że tak też może się uda?
kitek81 12:55, 06 mar 2015

i znów się napaliłam jak szczerbaty na suchary i nic nie kupiłam w ogrodniczym nie ma jeszcze bratków, storotek ani prymulek, jak chodziliśmy po rynku, to też dopiero do jednego stoiska zwozili-bida z nędzą
poszłam do pani co ma swoje folie i sprzedaje sezonowe kwiatki, ale miała wystawione pare skrzynek, nikt się tam nie kręcił, to wyszliśmy z niczym
w SO też umberek nie sprowadzą, katalpę mają jakąś z zeszłego roku, zobaczymy potem jak wystawią na zewnątrz!
Mirka 13:00, 06 mar 2015

Kasiu ja tak nigdy nie robiłam,dołowałam doniczki ukorzenionymi hortkami Jak będziesz dołować to po same uszy zasyp zostaw jedno oczko nad ziemią taka moja rada.Ja swoje patyki zasypałam piaskiem do następnego weekendu wtedy do gruntu dam
kitek81 13:03, 06 mar 2015

Mirka napisał(a)
Kasiu ja tak nigdy nie robiłam,dołowałam doniczki ukorzenionymi hortkami Jak będziesz dołować to po same uszy zasyp zostaw jedno oczko nad ziemią taka moja rada.Ja swoje patyki zasypałam piaskiem do następnego weekendu wtedy do gruntu dam

ja mam zasypane po ostatnie oczko, to mam jeszcze więcej przysypać?
a może jak jutro będzie względnie, to przyszykuję kawałek w rozmnażalniku i wyciągnę z doniczki i dam do ziemi, nic pewnie im się nie stanie, bo w środę dawałam dopiero do doniczki-mogę się pobawić tylko czy na zewnątrz nic im nie będzie, jak temp spada do -5? w sumie to folią mogę też przykryć!
kitek81 13:04, 06 mar 2015

nie chcę zmarnować patyków!
Joaska 13:45, 06 mar 2015

to powtykaj je jak najszybciej w ziemi, najlepiej takiej wymieszanej z piachem.
Mirka 14:57, 06 mar 2015

kitek81 napisał(a)

ja mam zasypane po ostatnie oczko, to mam jeszcze więcej przysypać?
a może jak jutro będzie względnie, to przyszykuję kawałek w rozmnażalniku i wyciągnę z doniczki i dam do ziemi, nic pewnie im się nie stanie, bo w środę dawałam dopiero do doniczki-mogę się pobawić tylko czy na zewnątrz nic im nie będzie, jak temp spada do -5? w sumie to folią mogę też przykryć!
Jedno oczko musi być ponad ziemią