A wiecie, że i mój się zaraził? dwa lata temu nie chciał nic w ogrodzie robić, w zeszłym mu się odmieniło i bardzo mi pomagał. W tę zimę, razem ze mną projektował rabaty!!!!! Nigdy bym go o to nie posądzała Sam nawet wyciągał mnie na Gardenię w tym roku
szukałam jakiejś fotki u Ciebie i taką znalazłam jeśli to jest to miejsce, to weź większy rozmach masz dużo miejsca jeśli przed tujkami rosną jakieś roślinki, to poszerz rabatę, zrób większy odstęp roślin od tujek - za 2 lata tujki będą ponad wysokość siatki i szersze (z czasem jeszcze większe - zobacz w dojrzałych ogrodach - np. Richie ostatnio robił ich pielęgnację), rośliny przed nimi też i jak będzie za gęsto to od dołu tuje będą się ogałacać i jak wiesz nie odbijają, więc za pięknie to nie wygląda
Rozumiem, że ogródek warzywny jest całkiem z boku? to lilaka sobie w tamtym rejonie posadź a tu w głównym ogrodzie niech będzie elegancko pokojowo )
Qrcze, niestety może tak być pelaśki można najgłębiej siać na 5mm, ja chyba siałam jeszcze płyciej. W zeszłym roku pamiętam, że jedna wpadla mi zagęboko, nie mogłam jej namierzyć i tak zostawiłam, niestety nie wyszła jedna, więc obstawiam, że to ta! Ale zostaw, może się jeszcze bujną i wyjdą!
Masz we wszystkim racje! Mi na razie brakuje tej wyobraźni jak to wszystko szybko rośnie i się rozrasta! A nie chcę mieć brzydkich tujek, ani żadnych innych roślin