Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 11:31, 12 mar 2015

Mirka napisał(a)
Kasiu przy nas i nasze eMy bakcyla ogrodowego łapią.Moj też chętny do pomocy tych bardziej siłowych Miłej pracy

Mój jeszcze niedawno mało co znał się na roślinkach i tych wszystkich sprawach ogrodowych, a teraz widzę już poprawe
Mamy szczęście z naszymi emami
Mirka 11:33, 12 mar 2015

kitek81 napisał(a)

Mój jeszcze niedawno mało co znał się na roślinkach i tych wszystkich sprawach ogrodowych, a teraz widzę już poprawe
Mamy szczęście z naszymi emami
Pelaśka samotna chyba miałaś rację że za głęboko posiałam może jeszcze wylezą co?
KasiaWB 13:06, 12 mar 2015

kitek81 napisał(a)

No to teraz dałaś mi do myślenia! Jestem dziś na służbie, to będę miała o czym myśleć! Może faktycznie leszczyne wywalę, a szukam miejca dla lilaka, bo też muszę go przenieść z frontu, to w to miejsce by poszedł! Co Ty na to!?

Kasia, wstaw proszę rysunek działki z góry żebym zobaczyła gdzie to miejsce jest
Weź pod uwagę też to, że z czasem będziesz poszerzać rabaty
inag 13:34, 12 mar 2015

Mirka napisał(a)
Kasiu przy nas i nasze eMy bakcyla ogrodowego łapią.Moj też chętny do pomocy tych bardziej siłowych Miłej pracy

A wiecie, że i mój się zaraził? dwa lata temu nie chciał nic w ogrodzie robić, w zeszłym mu się odmieniło i bardzo mi pomagał. W tę zimę, razem ze mną projektował rabaty!!!!! Nigdy bym go o to nie posądzała Sam nawet wyciągał mnie na Gardenię w tym roku
KasiaWB 13:57, 12 mar 2015

kitek81 napisał(a)
I trochę zdjęć zimowo-wiosennych z ogrodu z rana, jeszcze przypudrowane

szukałam jakiejś fotki u Ciebie i taką znalazłam jeśli to jest to miejsce, to weź większy rozmach masz dużo miejsca jeśli przed tujkami rosną jakieś roślinki, to poszerz rabatę, zrób większy odstęp roślin od tujek - za 2 lata tujki będą ponad wysokość siatki i szersze (z czasem jeszcze większe - zobacz w dojrzałych ogrodach - np. Richie ostatnio robił ich pielęgnację), rośliny przed nimi też i jak będzie za gęsto to od dołu tuje będą się ogałacać i jak wiesz nie odbijają, więc za pięknie to nie wygląda
Rozumiem, że ogródek warzywny jest całkiem z boku? to lilaka sobie w tamtym rejonie posadź a tu w głównym ogrodzie niech będzie elegancko pokojowo )

kitek81 14:05, 12 mar 2015

Mirka napisał(a)
Pelaśka samotna chyba miałaś rację że za głęboko posiałam może jeszcze wylezą co?

Qrcze, niestety może tak być pelaśki można najgłębiej siać na 5mm, ja chyba siałam jeszcze płyciej. W zeszłym roku pamiętam, że jedna wpadla mi zagęboko, nie mogłam jej namierzyć i tak zostawiłam, niestety nie wyszła jedna, więc obstawiam, że to ta! Ale zostaw, może się jeszcze bujną i wyjdą!
kitek81 15:10, 12 mar 2015

KasiaWB napisał(a)

Kasia, wstaw proszę rysunek działki z góry żebym zobaczyła gdzie to miejsce jest
Weź pod uwagę też to, że z czasem będziesz poszerzać rabaty

Ze zdjęciem z góry może być problem, bo nie mam z tamtej strony okna na piętrze. Może jutro jakieś specjalnie cyknę
kitek81 16:13, 12 mar 2015

inag napisał(a)

A wiecie, że i mój się zaraził? dwa lata temu nie chciał nic w ogrodzie robić, w zeszłym mu się odmieniło i bardzo mi pomagał. W tę zimę, razem ze mną projektował rabaty!!!!! Nigdy bym go o to nie posądzała Sam nawet wyciągał mnie na Gardenię w tym roku

To fajnie wszystko lepiej się robi, jeśli jest robione wspólnie i z pasją
kitek81 16:16, 12 mar 2015

KasiaWB napisał(a)

szukałam jakiejś fotki u Ciebie i taką znalazłam jeśli to jest to miejsce, to weź większy rozmach masz dużo miejsca jeśli przed tujkami rosną jakieś roślinki, to poszerz rabatę, zrób większy odstęp roślin od tujek - za 2 lata tujki będą ponad wysokość siatki i szersze (z czasem jeszcze większe - zobacz w dojrzałych ogrodach - np. Richie ostatnio robił ich pielęgnację), rośliny przed nimi też i jak będzie za gęsto to od dołu tuje będą się ogałacać i jak wiesz nie odbijają, więc za pięknie to nie wygląda
Rozumiem, że ogródek warzywny jest całkiem z boku? to lilaka sobie w tamtym rejonie posadź a tu w głównym ogrodzie niech będzie elegancko pokojowo )

Masz we wszystkim racje! Mi na razie brakuje tej wyobraźni jak to wszystko szybko rośnie i się rozrasta! A nie chcę mieć brzydkich tujek, ani żadnych innych roślin
kitek81 17:32, 12 mar 2015

Em jakiś taki niepocieszony był, jak mu powiedziałam, że może trzeba będzie z leszczyną się pożegnać! Trzeba będzie nad nim popracować