Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

Ozz 21:10, 15 wrz 2012

Średniowieczny jest absolutnie niepowtarzalny! Tylko ta włóknina rodem z przyszłości niestety...
MarekW 21:27, 15 wrz 2012

No niestety tak wygląda ale nie dało się inaczej bo to strasznie strome skarpy a i tak nie daję rady wypielić na nich wszystkiego. Mam nadzieję że irga skutecznie je zasłoni już niedługo.
monteverde 21:29, 15 wrz 2012

Marek co to jest?
lewkonia Ci jeszcze tak ładnie kwitnie? truskawki pojedyncze też jeszcze są i maliny zbieram i borówka w starym ogrodzie a czemu nie po podpisywałeś róż, Candlelight poznałam a co posadziłeś jeszcze na warzywniaku takie malutkie widzę, rzodkiewkę?
podoba mi się Twój ogród i osłaniająca go architektura, piękne miejsce
Ozz 21:31, 15 wrz 2012

a nie próbowałeś patentu z gazetami lub kartonem zamiast maty? Irdze ciężko się będzie rozłazić i ukorzeniać bez dostępu do ziemi.
monteverde 21:35, 15 wrz 2012

Ozz nie widziałaś tej skarpy jest stroma, gazety pofruną a karton się zsunie
MarekW 21:36, 15 wrz 2012

to jest chyba 200 m2 skarpy a gazet to nie wiem iole bym musiał położyć i chyba by raczej fruwały po całej okolicy bo jak zawiało to nawet ta mata przypięta do ziemi szpilami latała jak latawiec

Mala_Mi 21:38, 15 wrz 2012

Ozz napisał(a)
a nie próbowałeś patentu z gazetami lub kartonem zamiast maty? Irdze ciężko się będzie rozłazić i ukorzeniać bez dostępu do ziemi.

Moja irga na macie pięknie się rozłazi i ukorzenia ... i 3 lata zero pielenia.... a pielenie w irdze... dla wytrwałych...... nie dajmy się ogłupiec, są miejsca gdzie pomaga szmata

A skarp do pielenia Mrek ma o ho, ho ,ho...... (widziałam) i tak podziwiam za porządek
Mala_Mi 21:39, 15 wrz 2012

Oj ale szybki odzew, a myślałam, że szybko piszę I zabytkowa część Przemyśla w gazetach........ hi, hi ,hi....... a od Ciebie Mareczku jak zawieje.. to doleci do Sanu

Moja rabatka z irgą ma 4m2....... ale gazet przed frontem też nie położę A kartonów tym bardziej.... to dobre na rabacie gdzies z tyłu .....
MarekW 21:41, 15 wrz 2012

monteverde napisał(a)
Marek co to jest?
lewkonia Ci jeszcze tak ładnie kwitnie? truskawki pojedyncze też jeszcze są i maliny zbieram i borówka w starym ogrodzie a czemu nie po podpisywałeś róż, Candlelight poznałam a co posadziłeś jeszcze na warzywniaku takie malutkie widzę, rzodkiewkę?
podoba mi się Twój ogród i osłaniająca go architektura, piękne miejsce

Aniu na zdjęciu jest rdest pokrewny, który pięknie zadarnia skarpę w jednym miejscu, a kwiaty się tak przebarwiają od różowych do białych na jednej roślinie. Lewkonie dopiero niedawno zaczęły kwitnąć i są coraz okazalsze, truskawki też dopiero się biorą za owocowanie - bo to odmiana całoroczna. Róż nie podpisałem bo to te same co zwykle innych nie ma hahaha, ale na pierwszy zdjęciu jest rokoko, czerwone to barkarole, biała to Chopin a pełna żółta to Tesing Georgia a nie Candlelight - tym razem
MarekW 21:43, 15 wrz 2012

asc napisał(a)
Oj ale szybki odzew, a myślałam, że szybko piszę I zabytkowa część Przemyśla w gazetach........ hi, hi ,hi....... a od Ciebie Mareczku jak zawieje.. to doleci do Sanu

Moja rabatka z irgą ma 4m2....... ale gazet przed frontem też nie położę A kartonów tym bardziej.... to dobre na rabacie gdzies z tyłu .....

Aniu dzięki za odzew i zrozumienie Ty byłaś i widziałaś jak to wygląda. A i cieszę się bardzo że len Ci się spodobał