Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

kerii 00:08, 13 lip 2017

Ale fajne ogóraski ))
m_gocha 01:40, 13 lip 2017

Jola, ogóraski superowe i zbiory do pozazdroszczenia
Ja wczoraj zebrałam 2 (słownie dwa!) pierwsze ogórki . Ale u mnie rosną pod chmurką i raptem trzy krzaczki

Obawiam się że mogły już chwycić mączniaka. Jako że są to pierwsze i niewielkie objawy to pewnie oprysk chemiczny by pomógł. No ale może szkoda pryskać jak przecież chodzi o zdrową żywność
Może zastosuj coś ekologicznego np. jakiś wywar z czosnku i cebuli.
paulina_ns 06:06, 13 lip 2017

jolka napisał(a)
A u mnie ogólnie "sezon ogórkowy". Na początek szklarnia, chyba jeszcze nie pokazywałam, że w ogóle coś tam rośnie Nie wspomnę już, że nasadziłam wszystkiego za gęsto, a w ogórkach się taki busz zrobił, że ciężko ogórki znaleźć Ojj, durna ja Ale na przyszły rok będę wiedzieć co i jak

Tak więc - po prawej stronie szklarni ogórki, po lewej pomidory.
Obecnie jedne i drugie są już pod dachem
Przed wejściem do szklarni rosną świdośliwy.

Pierwsze ogórki już w słoiku Tylko mnie martwią liści, bo widzę, że już coś łapią.

Nie żeby mi jakoś szczególnie na ogórkowych liściach zależało, ale jeszcze bardzo dużo kwiatów jest, no i byłoby nieźle, gdyby udało im się dorosnąć. Myślicie, że coś mam im robić??

Wow! Szklarnia pierwsza klasa a panujący w niej busz mnie zachwycił ja nawet nie wiedziałam,że ogórki potrafią tak wysoko rosnąć
dominika_ 06:23, 13 lip 2017

O proszę jakie dorodne warzywa, jeśli nie pryśniesz to moment i po ogórkach
MirellaB 06:33, 13 lip 2017

Bardzo ładne różane krzaczki Ci przysłali. Nigdy u nich nie kupowałam, ale opinie ten sklep na O ma bardzo dobrą.

Jolu pięknie ogórki wyglądają - jak malowane
anka_ 07:10, 13 lip 2017

Jolu to jest podobne do pierwszych objawów przy przędziorku

Podpytaj MałejMi, jeśli dobrze pamiętam to ona walczyła z tym jegomościem.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Toszka 10:21, 13 lip 2017

Dość pomocne jest obcinanie od dołu liści i oprysk PW. Tymolem możesz pryskać. Jednak trzeba to robić bardzo systematycznie. PW dobrze robi i pomidorom.
Ogórki nie lubią skoków temperatur, a takie nam w tym roku natura serwuje.
Lulilaj 10:40, 13 lip 2017

jolka napisał(a)

Ogóreczki pierwsza klasa
Bardzo fajnie wyglądają w wersji "stojącej" i pewnie lepiej się je zbiera

Ja też mam pierwszy zbiór za sobą
Tylko ze słoikami muszę poczekać bo kilka mi poprzerastało. Na szczęście moja córcia je uwielbia więc pałaszuje na bieżąco
SlonecznyOgrod 10:49, 13 lip 2017

O Jolka ogóraski i pomidorki w szklarni ładnie Ci urosły i na weekend będziesz miała małosolne z własnej uprawy , mniammmm

malgorzata_s... 12:27, 13 lip 2017

Jola cichaczem zaglądam i wzdycham Cudowne widoki podziwiam i zastanawiam się co robisz i jak tniesz bonici że masz je równe. U mnie są niższe i co jakiś kawałek tylko wyższe gałązki mają. Teraz też już kończą i nie wiem jak je ciąć bo tylko te wysokie już kwitną. No i jeszcze jedno,jaką masz odmianę kocimiętki?Pozdrawiam