Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Urszulla 19:24, 12 lip 2013

Aniu wpadam i czytam wszystko

Jeśli róże Ci serce dyktuję też jestem za tą opcją, ale co najważniejsze rabatę bym poprowadziła tak jak dziewczyny mówią łukami i jeszcze wzięłabym cały zakręt do siatki. Na zakręcie rogu prosiłoby się jakieś drzewo, ale nie wbudowane w rabatę lecz samodzielnie rosnące. Fajnie byłoby żeby jakiś planik rozrysować
A jeśli róże to mi się bukszpany kuliste pomiędzy nasuwają żeby zimą łyso nie było i koniecznie żurawki (jak słońce to tylko bordowe) i trawki. Zobacz ostatią inspirację Danusi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=1571

i ja bym obsadziła siatkę cisami, ale wiesz to moje ulubione typy.
Sama musisz wybrać swoje upodobania.
Dziewczyny też świetnie doradzają.
Urszulla 19:26, 12 lip 2013

I pochwalam Twój nowy awatarek
anna_g 20:03, 12 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Nooo. , jak siem nie będzie chciało zmieścić to będę uczyła upychać

W razie czego to się zgłoszę z pewnością
anna_g 20:10, 12 lip 2013

Urszulla napisał(a)
Aniu wpadam i czytam wszystko

Jeśli róże Ci serce dyktuję też jestem za tą opcją, ale co najważniejsze rabatę bym poprowadziła tak jak dziewczyny mówią łukami i jeszcze wzięłabym cały zakręt do siatki. Na zakręcie rogu prosiłoby się jakieś drzewo, ale nie wbudowane w rabatę lecz samodzielnie rosnące. Fajnie byłoby żeby jakiś planik rozrysować
A jeśli róże to mi się bukszpany kuliste pomiędzy nasuwają żeby zimą łyso nie było i koniecznie żurawki (jak słońce to tylko bordowe) i trawki. Zobacz ostatią inspirację Danusi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=1571

i ja bym obsadziła siatkę cisami, ale wiesz to moje ulubione typy.
Sama musisz wybrać swoje upodobania.
Dziewczyny też świetnie doradzają.

Ula - dzięki. Tez się zastanawiałam nad tym zakrętem żeby go wziąć w rabatę. Mam trochę czasu bo w sumie to tam se jeszcze coś kwitnie to niech kwitnie, zbieram wieści i potem będe wybierać A co powiesz o posadzeniu cisów po drugiej stronie płotka? znaczy się za - też je będzie widać z tej strony, będzie takie ciemniejsze tło. Też bym obsadziła siatkę ale ni mogiem bo teściowie nie chcą obsadzania ogrodzenia... Może kiedyś.
Ja jestem do kitu w planowaniu - wiem co mi się podoba ale niestety podoba mi się wiele ale nie potrafię tego wykonać... Potem mi wychodzi całkiem inaczej niż w wyobraźni Ostatnią inspirację Danusi widziałam... Piękna, ale Danusia to jest bardzo wysoka półka Na razie nie sięgam tylko sobie tak zerkam z niskości
Buziak Ula
danuta_szwajcer 20:36, 12 lip 2013

Aniu troche wiecej pewności i wiary we własne plany i możliwości i dasz rade Tobie się ma podobac. Tez bym zaczęła od poszerzenia rabaty. Tez wiele u siebie musze uporzadkowac ale to moze juz w przyszlym roku bo teraz to co innego mam na głowie. Moze podpatrz u innych rabaty i cos Ci przyjdzie do głowy? Dziewczyny dobrze podpowiadaja ale musisz wiedziec czy to ma byc rabata bylinowa czy inna? No to masz co myslec Czy u Ciebie tez znowu tak pada? Pozdrawiam serdecznie i pogodnego nieba Ci zycze
anna_g 20:46, 12 lip 2013

Danusia Oddali mi internet to teraz właśnie patrzę Rabatę poszerzę na pewno... to podstawa wiadomo. Róż mi się chce choć przyznam że ciut się boję ich chorowania... Właśnie nad tym jaka to rabata ma być to sobie "głowę łamię" bo jak pisałam chęci mam na dwa pomysly ale tak mnie kuszą te róże Muszę dobrze poczytać co mi dziewczyny napisały bo jako odłączona od cywilizacji nie mogłam się nad tym skupić (w pracy).
No dzisiaj u mnie pogoda do kitu - zimno i pada choć nie ciągle... Liczę na to że się jutro poprawi bo remont ma się ku końcowi i sprzątać trzeba... Pozdrawiam Danusi i siły Ci życzę
Urszulla 06:40, 13 lip 2013

Jeszcze takie inspiracje od vivy mi się dzisiaj rzuciły na oczy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1525-kolorowy-ogrod-na-piasku?page=186#post_8

Ja też szukam różnych inspiracji i połączeń tego co się mi podoba.
anna_g 21:12, 14 lip 2013

Dziękuję Ula za porady wszelakie. Teraz mi się zrobilo trochę mało czasu na ogród ale przecież jeszcze mam czas na zaplanowanie
Wklejam ciut zdjęć dla koloru - nic nowego, tylko tak dla przypomnienia

A niech będzie kolorowy misz-masz

anna_g 21:15, 14 lip 2013

anna_g 21:25, 14 lip 2013

Lubię ten widok

"Dollary" zakwitną - będzie kasa (Silver Dollar kupiony w tym roku)

Great Star