Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Bogdzia 15:32, 17 kwi 2013

Rozumiem że Ci żal je usunąc a może sie boisz ale jeśli ich nie usuniesz krzak będzie stał w miejscu a jak usuniesz to z uśpionych oczek wypuści nowe pędyPrzy dobrym dbaniu powinny byc mocne i z dużymi liścmi .Może jak sie boisz to zrób tak jak Ci radze chociaż z jedna gałązką , sama zobacz jaka będzie różnica.Wybieraj i nie martw się ja sie nie obrażę bo rozumiem że takie drastyczne metody sie nie podobają.Ciekawe co wybierzesz.
anna_g 15:53, 17 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Rozumiem że Ci żal je usunąc a może sie boisz ale jeśli ich nie usuniesz krzak będzie stał w miejscu a jak usuniesz to z uśpionych oczek wypuści nowe pędyPrzy dobrym dbaniu powinny byc mocne i z dużymi liścmi .Może jak sie boisz to zrób tak jak Ci radze chociaż z jedna gałązką , sama zobacz jaka będzie różnica.Wybieraj i nie martw się ja sie nie obrażę bo rozumiem że takie drastyczne metody sie nie podobają.Ciekawe co wybierzesz.

Bogdzia masz rację - to chyba rodzaj strachu, ale z drugiej strony masz rację,że i tak jest źle Z reguły nie ratuję chorych roślin - ale może spróbuję, dzisiaj go dokładnie pooglądam i jeszcze raz dokładnie przeczytam Twoje porady Na pewno go zatem tak nie zostawię więc na pewno zastosuję metodę drastyczną - na ile drastyczną - zobaczymy
Dzięki
Maria667 21:43, 17 kwi 2013

Aniu!
Co do Rh to bym Bogdzi posłuchała. Muszę skopiować te jej rady do swojego wątku, bo też się biorę w tym roku za uprawę rodków Zobaczymy, jak mi pójdzie. Jak na razie zawsze kończyło się porażką
anna_g 21:49, 17 kwi 2013

Maria667 napisał(a)
Aniu!
Co do Rh to bym Bogdzi posłuchała. Muszę skopiować te jej rady do swojego wątku, bo też się biorę w tym roku za uprawę rodków Zobaczymy, jak mi pójdzie. Jak na razie zawsze kończyło się porażką

Marysiu!
Pewnie że posłucham - dla mnie Bogdzia jest ekspertką w tej dziedzinie A proszę bardzo - kopiuj sobie porady i powodzenia z rh
Jabeska 22:57, 17 kwi 2013

Moje rododendrony w zeszłym roku tez miały problemy, zastosowałam florovit i opryski na szkodniki i zakwasiłam ziemię, w tym roku wygladają ładnie
Marta7 21:04, 18 kwi 2013

anna_g napisał(a)
Basiu - wczoraj poszeszałam grządeczkę (a może to dwie ) sprzętem do kancików - kancik wyszedł tak sobie bo oczywiście z braku czasu robiłam na tzw. "oko" (a jak to mówią... chłoop w szpitalu na oko umarł). Więc jest krzywo ale mimo to i tak ładniej niż robiłabym to czymkolwiek innym i co ważne - szybko i łatwo... a wyrównać zawsze można jak już będzie wiecej porobione. Oczywiście nie mam zdjęć przed i po - ale przed było dużo gorzej...

Aniu jak dla mnie kancik rewelka ! Ja też dzisiaj robilam podobną działeczkę,sadzilam na niej liliowce,ale mój kancik nie umywa się do Twojego ! Pozdrawiam serdecznie i dzięki za namiary na przyrządzik
Aha czytalam u kogoś że miał być dzisiaj w Lidlu,jutro jadę w tamtym kierunku to sprawdzę
anna_g 21:22, 18 kwi 2013

Marta7 napisał(a)

Aniu jak dla mnie kancik rewelka ! Ja też dzisiaj robilam podobną działeczkę,sadzilam na niej liliowce,ale mój kancik nie umywa się do Twojego ! Pozdrawiam serdecznie i dzięki za namiary na przyrządzik
Aha czytalam u kogoś że miał być dzisiaj w Lidlu,jutro jadę w tamtym kierunku to sprawdzę

Marta dziękuję Niestety dzisiaj niewiele zostało z mojego kancika bo pracowałam na tej grządeczce - sadziłam cebule lilii i malowałam płotek i posadziłam różę z lidla i jeszcze tam kilka innych... Więc zepsułam sobie efekt kancika ale go odzyskam
Pozdrawiam i dzieki za odwiedzinki i komplementa
ps. ciekawa jestem czy kupisz ten kanciorobek w lidlu
Kondzio 22:08, 18 kwi 2013

wysyłam hi hi hi oby do przodu ładnie wychodzą ci kanciki hi hi hi
gierczusia 17:55, 19 kwi 2013

anna_g napisał(a)

A bo ja byłam Bogdzię prosić o to i ona taka jest kochana, że przyszła

Noo Aniu .. Bo Bogdzia to Anioł prawdziwy jest .. I ja nie przestanę tego twierdzić , bo Ona mnie tyle razy uratowała od mojej ogrodowej głupoty ,że ho ,ho ..

I postawiła Ci diagnozę a ja zaraz lecę do moich rodków , bo też mają takie chude pąki i jak będą puste to od razu wyłamię
gierczusia 17:57, 19 kwi 2013

A kanciki Ci wyszły pierwsza klasa

Buziam Aneczko prawie już łikendowo