Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gabisiowy ogród...początki....:-)

Gabisiowy ogród...początki....:-)

gabriela_kra... 19:54, 30 wrz 2015

iwka napisał(a)
o widzisz, moje głupoty przyciągnęły szefową do Ciebie

Jakie tam głupoty, każde słowo, rada dla mnie jest cenna. I za każdą dziękuję
jolka 21:45, 30 wrz 2015

Gabrysia, ja zawsze do Ciebie zaglądam, ale nieraz cicho siedzę, żeby Ci nie motać w głowie, jak z tymi kosodrzewinami Widzę, że porad miałaś bez liku, i tak mi się tylko nasuwa.. że zanim coś kupisz, to może wywal to co ma być wywalone i wtedy będziesz miała lepszy obraz rzeczywistości

Buziaki

gabriela_kra... 11:36, 01 paź 2015

jolka napisał(a)
Gabrysia, ja zawsze do Ciebie zaglądam, ale nieraz cicho siedzę, żeby Ci nie motać w głowie, jak z tymi kosodrzewinami Widzę, że porad miałaś bez liku, i tak mi się tylko nasuwa.. że zanim coś kupisz, to może wywal to co ma być wywalone i wtedy będziesz miała lepszy obraz rzeczywistości

Buziaki

Prawda jest taka Joluś, że z tych rabat to wszystko będzie wywalone, zostają tylko Ivonne i póki co migdałek. Już jest pusto, ale wykopuję pomału, na tyle ile zdążam kamień wynosić i albo upychać rośliny w innym miejscu albo tak jak dziś rano - oddałam 3 szt. cioci. Wiem, że wsadzam tam ML i limki i to postaram się posadzić jak najszybciej, po kulki jadę w sobotę, też wsadzę a resztę tak jak mówisz, dosadzę jak zobaczę całość.
Ewik 17:14, 01 paź 2015

Zapowiada się fajny ogród, ja przesadziłabym gdzieś indziej
jolka 21:24, 03 paź 2015

Ciekawe co tam nasza Gabisia weekendowo wykombinowała?? Jak tam kulki - dojechały? Pewnie miałaś ręce pełne roboty Fotorelację poprosimy zatem
Atena 21:39, 03 paź 2015

Też czekam na zdjęcia
Ciekawa jestem efektu
gabriela_kra... 23:46, 03 paź 2015

jolka napisał(a)
Ciekawe co tam nasza Gabisia weekendowo wykombinowała?? Jak tam kulki - dojechały? Pewnie miałaś ręce pełne roboty Fotorelację poprosimy zatem

Gabisia napadła na centrum roślin wykupiła ostatnie 5 Limelightów takich 2 metrowych , kupiła bukszpany 8 sztuków , wytargała maluteńką kosodrzewinkę (wiem wiem, urośnie) i dwa berberysy żółto zielone na pniu nadprogramowo z 10% zniżką Miskant Variegatus się jeszcze do mnie uśmiechał, wielki śliczny z pięknymi kwitnącymi pałkami...no cudo...

gabriela_kra... 23:48, 03 paź 2015

Atena napisał(a)
Też czekam na zdjęcia
Ciekawa jestem efektu

A ja mam pełne majty...właśnie w obawie o efekt

Bo w głowie mam wszystko ułożone, ale jak przychodzi co do czego to mam stracha, czy aby osiągnę taki efekt jak zamierzałam.

Posadziłam te dwa barberysy na pniu w kosodrzewinach, wygląda na razie średnio, bo trzecia kosodrzewina malutka, jak urośnie i się zagęści to będzie ślicznie. Chyba

gabriela_kra... 23:55, 03 paź 2015

Fotorelacja będzie jutro.

Dziś był pracowity dzień, mąż pomógł mi wykopać 4 wieeeeeelkie juki, rozchodniki, lawendę, jałowce i kulki "Teddy", ja wyzbierałam do reszty kamień. Jutro pomimo niedzieli sadzenie pozostałych roślin, czyli mam nadzieję traw i limek, jak się uda to jeszcze bukszpany. Pewnie nie damy rady wysypać rabat kamieniem, ale już będzie można coś zobaczyć.

Zostały jednak migdałki. Na razie będą cięte w zwięzłe kulki, będzie różowy akcent wiosną, gdy limki będą ścięte.

Zostały też kosodrzewiny - za radą Jolki. Masz rację, one są ładne, zimozielone, po prostu bez obecnych nasadzeń nabrały piękna, powabu, dostojności

W kosodrzewinach były 4 kępy (tak,tak - kępy) żurawek czerwono fioletowych, nie znam nazwy bo to dawno było gdy je kupiłam i wtedy do nazw nie przywiązywałam uwagi a tylko do wyglądu i z jednej takiej kępy zrobiłam 20 nowych sadzonek. Posadziłam je w nowej rabacie przed RH w rzędzie, gęsto. Jak się przyjmą to w przyszłym roku będzie :co druga wystąp" i zmienią miejsce docelowe.

Ot i tyle.

jolka 13:31, 04 paź 2015

gabriela_krajewska napisał(a)

Gabisia napadła na centrum roślin wykupiła ostatnie 5 Limelightów takich 2 metrowych , kupiła bukszpany 8 sztuków , wytargała maluteńką kosodrzewinkę (wiem wiem, urośnie) i dwa berberysy żółto zielone na pniu nadprogramowo z 10% zniżką Miskant Variegatus się jeszcze do mnie uśmiechał, wielki śliczny z pięknymi kwitnącymi pałkami...no cudo...

Haha, wiedziałam że spokojnie nie usiedzi przy takiej pięknej pogodzie Ciekawa jestem tych zdobyczy, czekam na fotki. Berberysy na pniu.. hmm, chyba w ogóle nie widziałam takich, chętnie obejrzę te wszystkie cuda Mam nadzieję, że kosodrzewiny ostatecznie odwdzięczą się za Twoją litość dla nichi będą pięknie zdobiły ogród