Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

kitek81 22:25, 01 sie 2013

aż sprawdziłam, co to za nawłoć, bo ja jeszcze niektórych nazw nie kojarzę od razu z kwiatkiem ale nie muszę się martwić, bo nie mam tej roślinki u siebie
a u Ciebie za to nowa rabatka powstanie, wiesz już co tak będzie rosło ?
pokaż na fotce to miejsce
pozdrawiam
ewsyg 22:35, 01 sie 2013

Debra, a podoba Ci się ten liliowiec przypominający wyglądem narcyza ?
bacha2224 23:49, 01 sie 2013

Już tylko miesiąc do spotkania u Krysi,jak ten czas szybko leci,nie mogę się doczekać.

kitek81 10:53, 02 sie 2013

bacha2224 napisał(a)
Już tylko miesiąc do spotkania u Krysi,jak ten czas szybko leci,nie mogę się doczekać.

i ten miesiąc szybko minie, ani się obejrzycie spotkanie dojdzie do skutku
Debra 11:01, 02 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Debro, bardzo dobrze, że usunęłaś nawłoć, to chwast, z którym byś sobie w następnych latach nie poradziła - uwierz mi. To się rozsiewa jak zaraza, miałabyś na całym ogrodzie i jeszcze do sąsiadów by się przeniosło, a tak, to masz kolejne miejsce na nowe nasadzenia. Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko, rosła u mnie jak przejęłam działkę. Zostawiłam, bo mi się podobała ta jej sielska uroda, a troche dlatego, że mając do obsadzenia kompletnie puste 185 m potraktowałam ją trochę jak zapchajdziurę
Nadal mi sie podoba, ale jak jest w pełni kwitnienia. Potem to paskuda, poza tym rzeczywiście rozłogi to ona ma niezłe. Wysiewanie i tak będzie problemem, bo rośnie za płotem, ale dam radę, tak jak i dotąd.

Ja jestem w ogrodzie codziennie i na bieżąco usuwam chwasty zewsząd. Nawet z trawnika, ręcznie, ale już niedługo kupię sobie elegancki zestaw 'chwastowy'.

Pozdrawiam Agnieszko i dziekuję, że do mnie wpadasz. Mało popularna jestem ostatnio, he, he )))
Debra 11:07, 02 sie 2013

kitek81 napisał(a)
aż sprawdziłam, co to za nawłoć, bo ja jeszcze niektórych nazw nie kojarzę od razu z kwiatkiem ale nie muszę się martwić, bo nie mam tej roślinki u siebie
a u Ciebie za to nowa rabatka powstanie, wiesz już co tak będzie rosło ?
pokaż na fotce to miejsce
pozdrawiam

Kasiu, nawłoć rośnie po polach, rozsiewa ją wiatr, w każdej chwili możesz ją mieć Ale to nie jest groźne. To nie chwastnica

Zdjęcia nie zrobiłam, zapomniałam. Rosnąć tam będą takie brązowe krzewuszki, już mam je upatrzone, ale nie miałam na nie miejsca. Wiegela 'Alexandra' Dorasta do 2 m, a to jest miejsce przy ogrodzeniu, więc akurat będą robić za żywopłot.
Po obu stronach rosną już ponad 2m dławisze, więc będzie taka brązowa plama pośród tej dławiszowej zieleni.
Debra 11:07, 02 sie 2013

ewsyg napisał(a)
Debra, a podoba Ci się ten liliowiec przypominający wyglądem narcyza ?

Nie wiem, idę do Ciebie popatrzeć
Debra 11:10, 02 sie 2013

bacha2224 napisał(a)

Basiu, u mnie i u działkowiczów Wiele ślicznych ogródków do obejrzenia. ROD-owcy wkładają tyle samo serca w swoje ogrody, ile każdy w swoim własnym ogrodzie, albo i więcej.
Ja też się cieszę. Może nie będzie nas dużo, ale postaram się by było ciekawie.
kitek81 11:28, 02 sie 2013

Debra napisał(a)

Kasiu, nawłoć rośnie po polach, rozsiewa ją wiatr, w każdej chwili możesz ją mieć Ale to nie jest groźne. To nie chwastnica

Zdjęcia nie zrobiłam, zapomniałam. Rosnąć tam będą takie brązowe krzewuszki, już mam je upatrzone, ale nie miałam na nie miejsca. Wiegela 'Alexandra' Dorasta do 2 m, a to jest miejsce przy ogrodzeniu, więc akurat będą robić za żywopłot.
Po obu stronach rosną już ponad 2m dławisze, więc będzie taka brązowa plama pośród tej dławiszowej zieleni.

w Twoim wykonaniu rabatka na pewno będzie cieawa i będzie swoim kolorkiem i innością niż zielony, przyciągała wzrok już się nie mogę doczekać fotek z tej rabatki
pozdrawiam :*
Milka 12:06, 02 sie 2013

Pozdrawiam Agnieszko i dziekuję, że do mnie wpadasz. Mało popularna jestem ostatnio, he, he )))

e tam wszyscy ciągle rewolucje i plany naprawcze mają, to dlatego
pozdrawiam
mój trawnik beznadzieja, może kiedyś o niego powalczę króluje ta chwastnica i koniczynka, wolę to drugie