Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

ewsyg 23:17, 03 sie 2013

Debra napisał(a)

A wiesz, to dopiero w tym roku. Ja to odebrałam jako sygnał, że dobrze się dzieje w moim ogrodzie, skoro zwierzęta do mnie trafiają.
Dzisiaj było też mnóstwo ptaków, motyli, owadów....
Jak siedziałam cichutko pijąc herbatę, aż furkotało, tak ptaki szalały.

Bardzo lubię takie chwile, chociaż jest ich mało, tylko w niedzielę. Wstyd mnie z łopatą i taczką latać . Wtedy to dziwy się dzieją - a to czarny dzięcioł przyleci w ty ślicznym czerwonym bereciku, a to jastrząb przysiądzie, a to kuna biegnie do sąsiadki bo kury ma. Gdyby nie było z tyłu ogrodzone to i sarny by wpadły na małe przekąski. Ptaków , motyli, owadów tudzież rożnych innych bez liku, ropuch, jaszczurek też sporo. Już nie mogę doczekać się oczka wodnego, to dopiero będzie raj dla oczu.

A najfajniejsze to są takie małe niebieskie motylki, cudeńka, no i fruczaki gołąbki, przylatują do kwiatów budlei.
Debra 00:00, 04 sie 2013

ewsyg napisał(a)

Bardzo lubię takie chwile, chociaż jest ich mało, tylko w niedzielę. Wstyd mnie z łopatą i taczką latać . Wtedy to dziwy się dzieją - a to czarny dzięcioł przyleci w ty ślicznym czerwonym bereciku, a to jastrząb przysiądzie, a to kuna biegnie do sąsiadki bo kury ma. Gdyby nie było z tyłu ogrodzone to i sarny by wpadły na małe przekąski. Ptaków , motyli, owadów tudzież rożnych innych bez liku, ropuch, jaszczurek też sporo. Już nie mogę doczekać się oczka wodnego, to dopiero będzie raj dla oczu.

A najfajniejsze to są takie małe niebieskie motylki, cudeńka, no i fruczaki gołąbki, przylatują do kwiatów budlei.

Ja tam latam każdego dnia, świątek i piątek, no ale herbatę czasem tez trzeba wypic

Ja o takich zwierzętach to nie mam co marzyć. Lokalizacja prz trasie Mostu Północnego raczej dzięciołom i kunom nie sprzyja
Zazdroszczę Ci tej dzikości wokół, ale cieszę się tym co mam.

A jak jeszcze pomyslę, że w ubiegłym roku narzekałam, że nie ma ani jednego motyla...a teraz
madzielena 12:51, 04 sie 2013

Witaj Debro,

widzę, że mimo nie sprzyjającej aury wiele się u Ciebie dzieje. Ja niestety póki co musiałam zarzucić prace na działce - ziemia twarda jak kamień. Plus gliniastej ziemi jest taki, że u mnie bez podlewania trawa zielona, a tymczasem wszędzie w mieście zamiast trawy ściernisko.

U Ciebie wszystko takie wypielęgnowane... aż chce się iść na własne poletko i pracować, pracować!

Wróciłam do pracy więc czasu duuuużo mniej a obowiązków duuużo więcej. Mam nadzieję w tym tygodniu wyjść na prostą

Pozdrawiam niedzielnie i czekam na wieści ogrodowe
eda 15:35, 04 sie 2013

Witam Debrusia cieszę się z tobą twoimi goscmi to tak miło opserwować naturę jak żyje swoim życiem tam gdzie jej się podoba pozdrawiam wszystkich i miłego
Debra 19:10, 04 sie 2013

madzielena napisał(a)
Witaj Debro,

widzę, że mimo nie sprzyjającej aury wiele się u Ciebie dzieje. Ja niestety póki co musiałam zarzucić prace na działce - ziemia twarda jak kamień. Plus gliniastej ziemi jest taki, że u mnie bez podlewania trawa zielona, a tymczasem wszędzie w mieście zamiast trawy ściernisko.

U Ciebie wszystko takie wypielęgnowane... aż chce się iść na własne poletko i pracować, pracować!

Wróciłam do pracy więc czasu duuuużo mniej a obowiązków duuużo więcej. Mam nadzieję w tym tygodniu wyjść na prostą

Pozdrawiam niedzielnie i czekam na wieści ogrodowe

Cześc Madziu, dawno Cię nie było, ale wiem, rozumiem...
Tak, przepuszczalna gleba ma swoje zalety, ale w czasie takiej suszy, to mam piach...

Ty myslę z dizałką w tym roku nie masz juz sie tak zmagać. Masz inne priorytety, a i tak bardzo dużo zrobiliście.

Ja rzeczywiście sporo pracuję przy moich roślinach, mam ich mało, to dopieszczam

Trzymaj się !
Debra 19:11, 04 sie 2013

edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Witam Debrusia cieszę się z tobą twoimi goscmi to tak miło opserwować naturę jak żyje swoim życiem tam gdzie jej się podoba pozdrawiam wszystkich i miłego

Tak, to jest bardzo miłe. Dzisiaj niestety już nie przyszła, ale ślady nocnych gości miałam - chyba ptaki wyrzuciły kwiaty z kamionki by dobrać sie do wody. A mają swoje poidełka
Debra 19:14, 04 sie 2013

Wreszcie zakwitł biały dziwaczek.

Kolorowe dziwadełka

Debra 19:19, 04 sie 2013

Jeżówkowa rabatka - na razie tylko dwie odmiany

Żurawki pomimo upału dają radę w cieniu

Za to trawki i Kanna Wyoming maja się super

Rącznik kwitnie

Debra 19:21, 04 sie 2013

Rozchodniki kwitną

Szarłat zaczyna

JoannA 21:17, 04 sie 2013

Ależ kolorowo się zrobiło Debro
Te kolorowe dziwadełka piękne i niespotykane.