Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 22:02, 05 sie 2013

Mirka napisał(a)
Pismo obrazkowe exstra tylko gdzie ona ma korzonki hm

Ucięte, bo i tak da radę, a przy podziale to tych korzonków to i tak niewiele zostaje.
To jest trawa niezniszczalna!
Debra 22:05, 05 sie 2013

JoannA napisał(a)
Też tak siem przyglądam i myślę, czy aby nie za mocno te korzonki przycięte?

Po podziale na kępki tych korzonków jest tyle co kto napałakał. Ona ukorzenia się błyskawicznie. Robię to już kolejny raz i nadal moma coraz więcej kostrzewy miotlastej, Ja ją po prostu uwielbiam za całokształt, wygląd, brak wymagań, rozmnażanie, urodę....
Mirka 22:07, 05 sie 2013

Debra napisał(a)

Mirko, też jestem zadowolona, a widok tych traw w zachodzącym słonku, no nie miałam ochoty jechac do domu....

OMG, jak ja Wam zazdroszczę ogrodu pod domem..... Ale tylko czasem...
No ale coraz częściej myslę o sprzedaży mieszkania w Warszawie i kupnie domu poza nia....
Działaj i nie zastanawiaj się jeśli masz dosc tego zgięłku.Ja doW-Wy mam żut beretem i zawsze wracam chora
JoannA 22:08, 05 sie 2013

Znam dobrze tę trawke Debro, rosła u mnie w ROD, teraz też ją mam w ogrodzie. Rzeczywiście niekłopotliwa.
Debra 22:09, 05 sie 2013

Mirka napisał(a)
Działaj i nie zastanawiaj się jeśli masz dosc tego zgięłku.Ja doW-Wy mam żut beretem i zawsze wracam chora

To strasznie trudna decyzja. Mam niezwykle wygodne mieszkanie w centrum, super urządzone, żal mi to wszystko zostawić, ale coraz częściej zastanawiam sie co ja tu jeszcze, w tym centrum stolicy robię....
No łatwo nie jest.
Debra 22:12, 05 sie 2013

JoannA napisał(a)
Znam dobrze tę trawke Debro, rosła u mnie w ROD, teraz też ją mam w ogrodzie. Rzeczywiście niekłopotliwa.

Joanno, masz na myśli 'futro'
Festuca scoparia jest cudna. Ja zaczęłam od 2cm sadzonki, niedługo cały ROD obsadzę, ale nie jest ekspansywna, ona tylko powieksza kępę.
JoannA 22:21, 05 sie 2013

Debra napisał(a)

To strasznie trudna decyzja. Mam niezwykle wygodne mieszkanie w centrum, super urządzone, żal mi to wszystko zostawić, ale coraz częściej zastanawiam sie co ja tu jeszcze, w tym centrum stolicy robię....
No łatwo nie jest.

Debro, bez żalu sprzedałam mieszkanie z całym doytkiem i wyprowadziłam się na prowincję. Nie żałuję tej decyzji, teraz wiem że żyję
Wieczorkiem biegam w koszuli nocnej po działce, rano kawka na tarasie. A że dalej do pracy, no cóż, mój wybór.
Ide z sunia na spacerek.
Debra 22:25, 05 sie 2013

JoannA napisał(a)

Debro, bez żalu sprzedałam mieszkanie z całym doytkiem i wyprowadziłam się na prowincję. Nie żałuję tej decyzji, teraz wiem że żyję
Wieczorkiem biegam w koszuli nocnej po działce, rano kawka na tarasie. A że dalej do pracy, no cóż, mój wybór.
Ide z sunia na spacerek.

Joanno, ja już do pracy nie muszę )) Nie codziennie, jak coś tam, to na doskok.
Tylko jednak strach przed zmianą, ale kto wie....
Mirka 22:27, 05 sie 2013

I nikt ci przez balkon nie zagląda co pijesz hihiJoasiu ja też tak jak ty zrobiłam i nie żałuję
Debra 22:29, 05 sie 2013

Mirka napisał(a)
I nikt ci przez balkon nie zagląda co pijesz hihiJoasiu ja też tak jak ty zrobiłam i nie żałuję

Mnie i tak nikt nie zagląda )) Taki układ balkonów.
A co do picia - nigdy nie miałam tajemnic - kocham wino )))