Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

JoannA 11:47, 06 sie 2013

Debro, zerknij do mnie, na str. 64, przy pergoli rośnie krzewuszka. Moja cięta 2 razy w roku
Ja myślę, że te krzewuszki trochę za gęsto posadziłaś, ale to tylko moje zdanie.
Debra 11:51, 06 sie 2013

JoannA napisał(a)
Debro, zerknij do mnie, na str. 64, przy pergoli rośnie krzewuszka. Moja cięta 2 razy w roku
Ja myślę, że te krzewuszki trochę za gęsto posadziłaś, ale to tylko moje zdanie.

Joanno, ja mam krzewuszki w róznych miejscach. Te będę prowadzić do góry. Ja wszystko sadzę gęsto Lubie przesadzać

Zajrzałam, ale nie za bardzo widac
JoannA 12:02, 06 sie 2013

Debra napisał(a)

Joanno, ja mam krzewuszki w róznych miejscach. Te będę prowadzić do góry. Ja wszystko sadzę gęsto Lubie przesadzać

Zajrzałam, ale nie za bardzo widac

Ok Debro, jeśli lubisz przesadzać to już sie nie wypowiadam
pozdrawiam
Debra 12:08, 06 sie 2013

JoannA napisał(a)

Ok Debro, jeśli lubisz przesadzać to już sie nie wypowiadam
pozdrawiam

Joanno, nie ma sprawy, mnie co i rusz pisze ktoś, że za gęsto ))))

Tak więc masz na pewno rację, tylko póki co mi to pasuje, a rosliny nawet lepij rosną jak im miejscóweczkę zmienię

Mam tak mały ogródek, że ruch musi być.
Milka 13:08, 06 sie 2013

Debra napisał(a)
To ja jeszcze opiszę co tu rośnie

Od lewej przy ogrodzeniu widać kawałek
Azalii wielkokwiatowej, dalej
Krzewuszka Atropurpurea nana, dalej
Krzewuszka 'Alexandra' razy 2, na ogrodzeniu
Dławisz okrągłolistny, nad rabatką zwieszają się dałęzie Drzewa owocowego identyfikowanego jako Nektaryna
Z przodu trawki
Rozplenica x 2, między nia
Hakone, i dalej
Kostrzewa 'Niedźwiedzie futro'.

Teraz czekam na szybki wzrost krzewuszki, by mi tę 'zadbaną' zieleń miejską zasłoniła.

Krysiu, po roku czasu moja hakone osiągnęła średnicę 40 cm, za blisko są i kostrzewy też, będziesz przesadzać; krzewuszka co najmniej metr potrzebuje, bo zakładam że będziesz ciąc, ale na jesień, bo wiosną kwiaty

edit; doczytałam, lubisz przesadzać, ale hakone musisz zmienić, bo nie urosnie!
kitek81 13:10, 06 sie 2013

się uśmiecham do tego przesadzania
Mirka 13:12, 06 sie 2013

też
Anita1978 14:15, 06 sie 2013

Debra napisał(a)

Kasiu, no właśnie, tyle że ja nie wiem czy na moim etapie życia to jeszcze ma sens
Ale okropnie chodzi mi to po głowie.

Yyyy...a jaki to etap życia niby??? Po prosty kolejny...tak trzeba myśleć! Każdy etap dobry, na swój sposób
Mieć znowu 20 lat? Nigdy! Ewentualnie, biust 20latki poproszę

A dom, to fajna sprawa, ale ma swoje plusy i minusy. Porównałabym to do posiadania psa-mieć psa jest super, najlepszym przyjacielem jest wiadomo, ale trzeba też o niego dbać i zapewnić mu opiekę na czas np urlopu, chyba że zabrać, ale jak wiadomo, nie wszędzie można... Z domem podobnie, chyba, że na kółkach , poza tym mieszkanie za miastem to jeszcze inna kwestia, trzeba to lubić...tu nie ma kina, sklepu nocnego, czy koleżanki na wyciągnięcie ręki...wiem, bo mieszkam i trudno było mi się przestawić z życia w mieście nanżycie na wsi...
Anita1978 14:19, 06 sie 2013

Debra napisał(a)

Joanno, nie ma sprawy, mnie co i rusz pisze ktoś, że za gęsto ))))

Tak więc masz na pewno rację, tylko póki co mi to pasuje, a rosliny nawet lepij rosną jak im miejscóweczkę zmienię

Mam tak mały ogródek, że ruch musi być.

Ja też mam gęsto póki co. W razie konieczności poprzeasadzam. Na razie dosadzam...tzn mam taki zamiar na jesień... Tyle tylko, że mój ogródek większy
zawitka 14:40, 06 sie 2013

Debro ale się uchachałam z przesadzania skąd ja to znam Pięknie zieloniutko u Ciebie .trawek coraz więcej .Jak rośnie u Ciebie czarna trawka u mnie nie bardzo i nie wiem dlaczego ..Chodzę patrzę na nie i grożę że przesadzę .Pozdrawiam .