Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

JoannA 09:48, 15 sie 2013

Debro, piękne i zadbane roślinki cieszą oczy. Widać jak dużo serca i pracy włożyłaś w ogródeczek, jest ślicznie.
Pozdrawiam
Debra 10:34, 15 sie 2013

http://www.knollgardens.co.uk/onlinestore/products1d.asp?search=calamagrostis

To z jednego z ogrodów, które Danusia odwiedza.
Wklejam sobie dla porównania, bo też mam
Debra 10:37, 15 sie 2013

JoannA napisał(a)
Debro, piękne i zadbane roślinki cieszą oczy. Widać jak dużo serca i pracy włożyłaś w ogródeczek, jest ślicznie.
Pozdrawiam

Dziekuję Joasiu, wkładam rzeczywiście mnóstwo pracy i dbam o rosliny, ale nadal mam tak 1/4 roślin, które muszę posadzić, by działka stała się ogrodem
Sama zobaczysz już wkrótce

To już za trzy tygodnie.
Debra 10:42, 15 sie 2013

marzena napisał(a)
Debro, ale świeża zieleń... po deszczach czy podlewaniu ?
'nieśmiałe fiolety' bardzo piękne
a u mnie też ten Red baron powolutku sie rozwija ( a wcześniej czytałam, że ekspansywny...) mam go juz trzeci rok i niewiele sie zmienił

Marzenko i po podlewaniu i po deszczu, ale to deszcz zdecydowanie odświeżył ogródek.
Z tymi fioletami to nawet zabawnie wyszło, bo sadząc te rośliny miałam np informacje, że budleja jest biała, floks niebieski, itd..... a teraz wszystkie, łącznie z clematisem są w niemal tym samym odcieniu, jeszcze werbena doszła

Okopałam Imperatę, rozluźniłam jej ziemię i efekt jest widoczny niemal od razu. Rośnie w oczach!
Ona jest ekspansywna, bo malusie trawki są w odległości do 10 cm nawet teraz, tylko przebić się nie mają siły. Domieszaj piasku, utrzymuj wilgotność, będzie rosła szybciej.
ewsyg 20:59, 15 sie 2013

Popatrzyłam sobie na Twój ogród Debro, przysiadłam na ławeczce i zadam pytanie. Czy zakwit Ci może konwalnik? Wiesz do lukrecji dzisiaj przyleciał fruczak gołąbek. Niestety nie miałam przy sobie aparatu. Jemu chyba ciężko jest zrobić zdjęcie takim sprzętem jak mój.
marzena 22:59, 15 sie 2013

Debro, posłuchałam Twojej rady dotyczącej imperaty, rzeczywiscie, ziemia wokół niej to był prawie kamień, uzupełniłam kompostem, podlałam ...i mam nadzieję, ze ruszy
pozdrawiam miło
Milka 12:08, 16 sie 2013

Krysiu, jak psiurek?
mamy nadal lato, jest cudnie, powoli zaczynam wielbic trzcinniki, dam im szansę
Debra 19:46, 16 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Krysiu, jak psiurek?
mamy nadal lato, jest cudnie, powoli zaczynam wielbic trzcinniki, dam im szansę

Irenko, jak zwykle intuicja Cię nie zawodzi - z psem bardzo źle, prawie nie wstaje. Nie wiem co robić dalej, jest mi strasznie trudno....

Co do trzcinników - OBIECUJĘ - już nie będe ich zachwalać )))

Debra 19:47, 16 sie 2013

marzena napisał(a)
Debro, posłuchałam Twojej rady dotyczącej imperaty, rzeczywiscie, ziemia wokół niej to był prawie kamień, uzupełniłam kompostem, podlałam ...i mam nadzieję, ze ruszy
pozdrawiam miło

Marzenko, jesli ziemia była taka zbita, to znaczy, że pewnie i łopatka piasku by sie przydała
Debra 19:51, 16 sie 2013

ewsyg napisał(a)
Popatrzyłam sobie na Twój ogród Debro, przysiadłam na ławeczce i zadam pytanie. Czy zakwit Ci może konwalnik? Wiesz do lukrecji dzisiaj przyleciał fruczak gołąbek. Niestety nie miałam przy sobie aparatu. Jemu chyba ciężko jest zrobić zdjęcie takim sprzętem jak mój.

Ewuniu, mam nadzieję, że miło Ci upłynął czas na tej ławeczce
Konwalnik jest za malutki i za młody by zakwitł w tym roku, spodziewam się tego w następnym roku dopiero. Poza tym, właśnie go podzieliłam, więc teraz to on zbiera siły na dalszy rozrost.

Co do zdjęć, to ja jestem taki straszliwy amator, z tak straszliwie marnym sprzętem, że w ogóle nie mam o czym mówic ))))