Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

nieszka 16:23, 10 sie 2013

Debra działasz dziś coś na rabatach? Po takim deszczu trudno się oprzeć jakiemuś przesadzaniu
Przetacznik 17:24, 10 sie 2013

jak tam mchowy koktail - zazielenia murek, czy susza zniweczyła plany?
Debra 17:38, 10 sie 2013

nieszka napisał(a)
Debra działasz dziś coś na rabatach? Po takim deszczu trudno się oprzeć jakiemuś przesadzaniu

Oj Agnieszko, nie kuś, bo chodzi mi po głowie nowy pomysł...tyle że duuuży jest, więc się zastanawiam.

Nie dzisiaj jednak !
Deszczy popaduje, tylko zrobiłam inspekcję, zebrałam liście, inne śmiecie np. zgniłe gruszki , nacieszyłam oczy soczystą zielenią - po tych deszczach ogródek odżył, i tyle.

Temperatura poniżej 20 stopni, no trudno uwierzyć, że to możliwe
Debra 17:42, 10 sie 2013

Przetacznik napisał(a)
jak tam mchowy koktail - zazielenia murek, czy susza zniweczyła plany?

Nie susza, tylko brak mixera coctailowego

Ale murek obrasta w bluszcz, paprocie, trawy i hortensje, więc mam nadzieję do września będzie w miarę ciekawy.
Nie robię mu zdjęć, niech będzie wrześniową niespodzianką, albo i nie będzie

Susza u mnie jedynie zwiększyła rachunki za wodę, ale się nie dałam. Nawet trawnik 'po japońsku', czyli jako tako )
EwaG 18:25, 10 sie 2013

Debro,
Bodziszki powędrowały do doniczek (trzy doniczki w każdej kilka tzw. szczepek). Do września się ukorzenią i rozrosną . Szykuj miejsce dla bodziszków i dla mnie oczywiście też. Mam na myśli spotaknie wrześniowe oczywiście.
bociek 19:37, 10 sie 2013

Krysiu, oddychasz pelna piersia po tym deszczu i czytam, ze lapki swedza do przesadzania
Dzisiaj tak sobie popadywalo raz mocniej raz slabiej, ale wreszcie przyszedl ten upragniony deszcz Masz racje, kurz splukany, rosliny odzyly, zadne podlewanie nie zastapi jednak deszczu
A przyszly tydzien ma byc temperaturowo chlodniejszy i sloneczny, wiec doskonaly do przesadzania

Pozdrawiam
JoannA 21:14, 10 sie 2013

Debro, może zaniast Zebrinusa posadż Miscanthus sinensis 'Strictus' lub Miscanthus sinensis 'Gold Bar', te będą niższe i bardziej zwarte.
Padało dzisiaj cały dzień, zero pracy w ogródku, leniuchuję

Milka 07:52, 11 sie 2013

Krysiu, u nas pogoda idealna, tobie też takiej życzę
Debra 09:53, 11 sie 2013

EwaG napisał(a)
Debro,
Bodziszki powędrowały do doniczek (trzy doniczki w każdej kilka tzw. szczepek). Do września się ukorzenią i rozrosną . Szykuj miejsce dla bodziszków i dla mnie oczywiście też. Mam na myśli spotaknie wrześniowe oczywiście.

Ewo, jakże mi miło i cieszę się podwójnie, na spotkanie z Tobą i na bodziszki. Miejsca ci u mnie dostatek
Dziękuję za pamięć, za przygotowanie roślinek, za potwierdzenie udziału we wrześniowym spotkaniu.

Pozdrawiam w ten cudownie chłodny, acz słoneczny poranek
Debra 09:56, 11 sie 2013

bociek napisał(a)
Krysiu, oddychasz pelna piersia po tym deszczu i czytam, ze lapki swedza do przesadzania
Dzisiaj tak sobie popadywalo raz mocniej raz slabiej, ale wreszcie przyszedl ten upragniony deszcz Masz racje, kurz splukany, rosliny odzyly, zadne podlewanie nie zastapi jednak deszczu
A przyszly tydzien ma byc temperaturowo chlodniejszy i sloneczny, wiec doskonaly do przesadzania

Pozdrawiam

Kasiu, jak miło, że zaglądasz
Forum coś dzisiaj dziwnie działa, powiadomień brak, muszę szukać wątków w ogólnych działach.
Deszcz uczynił cuda - nawet trawniki miejskie wyglądają lepiej, nie wiem co zawiera deszczówka, ale wiem, że jest wspaniała. Angielki wiedzą co robią, chodząc w deszczyku bez parasola

A z przesadzaniem - ja nawet w upał coś tam przesadzałam....