Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Milka 11:52, 23 paź 2013

ustępuję
i mam frajdę, jak szuram w tych liściach, jak za dziecka
zawitka 14:33, 23 paź 2013

Krysiu Patrz nie przyjechali jeszcze .Wkurzyłam się i jutro wysyłam Ci to co mam Paczka spakowana jest 14,30 ale dziś nie wyjdę booooo mają przyjechać ha ha choć straciłam nadzieję .Chyba że będą ciąć po ciemku ha ha .Dziękukę za instrukcję dla konwalika i jutro zrobię mu kopczyki bo już chyba nie przesadzę żeby mi na zmarzł Pozdrówka Jutro wyślę to ok poniedziałku będzie
Debra 17:57, 23 paź 2013

irena_milek napisał(a)
ustępuję
i mam frajdę, jak szuram w tych liściach, jak za dziecka

O tak! Szuranie w liściach w parku - zawsze uwielbiałam, teraz butów mi szkoda ))
Debra 18:00, 23 paź 2013

zawitka napisał(a)
Krysiu Patrz nie przyjechali jeszcze .Wkurzyłam się i jutro wysyłam Ci to co mam Paczka spakowana jest 14,30 ale dziś nie wyjdę booooo mają przyjechać ha ha choć straciłam nadzieję .Chyba że będą ciąć po ciemku ha ha .Dziękukę za instrukcję dla konwalika i jutro zrobię mu kopczyki bo już chyba nie przesadzę żeby mi na zmarzł Pozdrówka Jutro wyślę to ok poniedziałku będzie

Halinko, co za niesłowna ekipa. Aż strach mysleć, czy maja jakies kwalifikacje. Scięcie takiego drzewa to wymaga umiejętności.
Konwalnika przesadzać nie musisz, wystarczy jak go okopiesz, wzruszysz ziemię, dodasz próchnicy.

O matko, jakie mam wyrzuty sumienia z tą paczka, no ale skoro się uparłaś....

Mam nadzieję, że wreszcie Ci tę sosnę zetną, bo ile mozna czekać!
boguslawa_ma... 18:56, 23 paź 2013

Krysia odpowiadam u ciebie o wilczomleczach;mam złocisty i ten groszkowy lubie je dlatego trzymam,ale gdybyś chciała ten groszkowy a znajdę taki mniejszy to mogę ci posłac nie ma sprawy,bo ten co jest na zdjęciu to już jest na kompostowniku.Dzięki że mnie uświadomiłaś co to za roślina- wstyd się przyznać ale myślałam ze to chwas ,ale mi się podobał i go trzymałam jutro obejrze
eliza3 18:58, 23 paź 2013

Debro, odnoszę wrażenie że u Ciebie wszystko rośnie jak na drożdżach
Bardzo ładnie u Ciebie, a ławeczka wygląda jakby była tam od zawsze...
Ja ostatnio mam mało czasu na ogród, ale dwa worki liści wygrabiłam... a one dalej lecą... ale akurat to lubię robić...
Debra 19:17, 23 paź 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Krysia odpowiadam u ciebie o wilczomleczach;mam złocisty i ten groszkowy lubie je dlatego trzymam,ale gdybyś chciała ten groszkowy a znajdę taki mniejszy to mogę ci posłac nie ma sprawy,bo ten co jest na zdjęciu to już jest na kompostowniku.Dzięki że mnie uświadomiłaś co to za roślina- wstyd się przyznać ale myślałam ze to chwas ,ale mi się podobał i go trzymałam jutro obejrze

Bogusiu, Złocisty jest wspaniały pod tym względem, że jako pierwszy na wiosnę bujnie rośnie i kwitnie. Już w kwietniu.
Wiele osób uważa niektóre wilczomlecze za chwasty, np. obrzeżony i właśnie groszkowy. Ja uważam, że są śliczne, a te odmianowe, to już bajka. Te ich jesienne przebarwienia....
Jeszcze raz wkleję zdjęcia specjalnie dla Ciebie, jak te moje wyglądają teraz.

Nie rób sobie klopotu z wysyłaniem, porozglądam się po naszych działkowiczach, na pewno ktoś ma.
Ale bardzo dziekuję
boguslawa_ma... 19:20, 23 paź 2013

No ładne ,ale jaki tam kłopot włoże do koperty i już tylko czy mam.Odezwe się.
Debra 19:22, 23 paź 2013

eliza3 napisał(a)
Debro, odnoszę wrażenie że u Ciebie wszystko rośnie jak na drożdżach
Bardzo ładnie u Ciebie, a ławeczka wygląda jakby była tam od zawsze...
Ja ostatnio mam mało czasu na ogród, ale dwa worki liści wygrabiłam... a one dalej lecą... ale akurat to lubię robić...

Elu, no jest dobrze Albo coraz lepiej, bo początkowo, kiepsko mi szło na tej wyjałowionej ziemi. Jednak kompost i wory próchniczej ziemi, nawadnianie, obserwowanie roślin, jakoś tam powoli dają efekty. A dodam, że nie stosuję innych nawozów niż naturalne. Gnojówka jest najlepsza.

Ile worów ja wygrabiłam, to już nawet nie zliczę Na szczęście już koniec. Drzewa łyse. Teraz jeszcze tylko drobne listki z jaśminowca, z kaliny, z rokitników.....
anna_pisalska 22:50, 23 paź 2013

Ale fajnie tę ławeczkę wkomponowałaś Ja dumam, jakie ławki przy ognisku sobie sprawić, żeby miały smaczek