Dzisiaj porządki po wczorajszym sadzeniu po ciemku
Straszny był bałagan!
Przede wszystkim 'wytrzepałam' tujki od środka. duzo tego nie było, ale troche suszu sie posypało. Teraz są zieloniutkie do samego środeczka.
Potem zrobiłam kanciki, no bo jak takie eleganckie Szmaragdy a wkolo wąsy trawiaste
Z rozpędu obleciałam kanciki w 1/4 ogrodu, wygrabiłam trawniczek na błysk (sianko, sianko, sianko )
Ja tam jestem zachwycona i już ))))
No i ponieważ koncepcja się nieco zmieniła, teraz mam po prawej stronie pustą rabatkę. 2,5 metra do obsadzenia . A że to też wzdłuz ogrodzenia, to muszą być żywoplotowe.
Chyba teraz będą liściaste. Buk czerwony?
Krysiu, nie tylko Ty jesteś zachwycona widokiem swojego ogrodu. Tuje bardzo elegnckie, a kanciki wymiatają. Napracowalaś się dzisiaj bardzo, oj bardzo. Ale za to ogródeczek jak malowany. A co będziesz robiła wiosną?
pozdrawiam
Ja swoim pozwoliłam rosnąć przez kilka lat i dopiero potem je wyrównałam. Ale gdy różnice będą znaczne, to delikatnie będziesz mogła je podrównać. Tempo wzrostu każdego z nich może być różne i te najniższe mogą nadgonić pozostałe. Po przycięciu szmaragdy rozrastają się wszerz.
Basia dobrze radzi, też bym tak zrobiła. Jest swietnie, a kanciki, no....jesteś mistrzyni
Glosuję za bukiem, bedzie cudnie, tylko buki na początku wolno rosną, ale urosną
Poszukaj tez miniaturowej metasekwoji, bedzie pasowac, kolezanka z forum kupila w waszych rejonach sorki za byczki, coś gorzej mi na tablecie sie pisze
Tak też myślałam, dziekuję Basiu. Naczytałam się tych szmaragdach mnóstwo, tak naprawdę chyba najważniejsza jest woda i nawożenie. Mam nadzieję, że dobry kompost im wystarczy + te mieszanki iglakowe o właściwej kwaśności.
Stosujesz nawóz pod tuje Basiu?