Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Jagodaa 12:17, 03 gru 2014

Jakaś "inna" widocznie ta pani jest .

Będę kleić, z Twoją instrukcją wydaje się to łatwym i przyjemnym zajęciem na wieczorny relaks i wprowadzenie się w świąteczny nastój .
aga_pe 12:26, 03 gru 2014

Mathildis napisał(a)
Witam wszystkich czekających na instrukcję

Powiem Wam szczerze, że Wasze wczorajsze pochwały były miłym balsamem uśmierzającym smutek mojego synka.
Zaniósł dziś robione przez nas gwiazdki do szkoły, ale jego wychowawczyni, delikatnie mówiąc, spojrzała na nie krytycznym wzrokiem, a widząc duże zainteresowanie reszty klasy "pozwoliła" je powiesić. Było jeszcze kilka uwag na temat przygotowanej przez niego gazetki, ale to już inny temat.

co za zołza.....a może pani z tych co lubi tani plastik

Ja tu ochy i achy odprawiam, gilotynę szukam do papieru i na zajęciach chcę pokazywać cudności, a takiej małpie się nie podobają.
Za radą Polinki pokazuj synkowi nasze zachwyty
Mathildis 15:36, 03 gru 2014

Olili napisał(a)
Wspaniale,to wytłumaczyłaś !! super, dziękuję bardzo ,zrobię w któryś dzień z córcią !
I na jutrzejszy kurs czekam.
Przepraszam,za wczorajszy krótki post a drugi pusty,ale tak mi sie dzieje, gdy piszę z telefonu - przecodzi tylko jedna linijka tekstu albo wcale ...,
Pozdrawiam

prawda, że stosunkowo łatwe??? Najtrudniejsze jest chyba proste wycięcie pasków

dubelki się zdarzają
Mathildis 15:38, 03 gru 2014

as226 napisał(a)
Dziękuje za odwiedziny, gwaizdy cudne, zapisuje instrukcje wykonania pozdrawiam i aby te tulipany się wiosną pokazały

kachat napisał(a)
Dzięki!!! Z niecierpliwością czekałam na instruktaż i już nie mogę się doczekać by zabrać się za robienie gwiazdeczek

Mam nadzieję, że wyjdą Wam równie śliczne jak nasze
Mathildis 15:44, 03 gru 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Ja też przyszłam pozachwycać się gwiazdkami i podpatrzeć, jak sie je robi. Śliczne są, gratulacje dla synka za cierpliwość i wielkie staranie w robieniu tych cudnych (i pracochłonnych) gwiazdek, a dla mamy za wprowadzanie dzieci w magię Świąt, ale tych dawnych, rodzinnych, pełnych miłości i ciepła, a nie "marketowych".

Mąż się śmieje, że dom kurzem zarasta, a ja zamiast świątecznych porządków w ozdóbki się bawię W planach mamy jeszcze pieczenie pierniczków, robienie aniołków z masy solnej, ubieranie choinki i strojenie domu ...uff... nie wiem czy damy radę.
Mathildis 15:54, 03 gru 2014

polinka napisał(a)
Pani nauczycielka niech najpierw zrobi coś takiego z dziećmi a póżniej może komentować. Szlag mnie trafia na podcinanie skrzydeł dzieciaczkom. Gdzie tu umacnianie wiary w siebie, w swoje możliwości? Tyle trąbią o psychologicznym, indywidualnym podejściu do każdego dziecka a tu proszę szkoła, która powinna dawać wzorzec postępowania, krytykuje wykonanie!!

Synkowi pokaż ile tu pochwał i zachwytów nad Jego gwiazdkami to może choć troszeczkę ucieszy się

Na całe szczęście dzisiaj mieli lekcje plastyki i nauczycielka tego przedmiotu była zachwycona... do tego stopnia, że poprosiła młodego by na następnej lekcji nauczył całą klasę jak się te gwiazdki robi. Zupełnie inne dziecko mam dziś w domu - cały w skowronkach.
Mathildis 15:58, 03 gru 2014

Jagodaa napisał(a)
Jakaś "inna" widocznie ta pani jest .

Będę kleić, z Twoją instrukcją wydaje się to łatwym i przyjemnym zajęciem na wieczorny relaks i wprowadzenie się w świąteczny nastój .

Nie wiem, może miała inną koncepcję wystroju???
Wydaje mi się, że szkolny wystrój klasy powinien być właśnie z prac zrobionych przez dzieci, młodzież, a nie tylko z kupnych elementów.

Jak pisałam wyżej najtrudniejsze wycięcie pasków

Mathildis 16:07, 03 gru 2014

aga_pe napisał(a)

co za zołza.....a może pani z tych co lubi tani plastik

Ja tu ochy i achy odprawiam, gilotynę szukam do papieru i na zajęciach chcę pokazywać cudności, a takiej małpie się nie podobają.
Za radą Polinki pokazuj synkowi nasze zachwyty

Aga jak znajdziesz gilotynę, godną uwagi (w miarę mocną i niezbyt drogą) to daj znać chętnie też kupię nie tylko do gwiazdek. Na tę chwilę wycinam paseczki z kilku (około 10-15) kartek na raz używając noża tapicerskiego i metalowej linijki.

Powiem szczerze, że gdyby nie Wasze pochlebne komentarze to też bym uwierzyła, że dziecku taki szajs kazałam robić. zwątpiłam, bo może już trendy nie jestem, może się nie znam...

Tak jak pisałam już wyżej dziś moje dziecko pochwalone przez inną nauczycielkę, jest pełne radości i chęci do następnych zadań hand made

P.S. Wasze wpisy też go rozbawiły

Mathildis 16:48, 03 gru 2014

Wyedytowałam wczorajszy post, dodałam informacje o rodzaju papieru.
"Nasze gwiazdki są zrobione ze zwykłych kartek ksero, można oczywiście zrobić z bardziej ozdobnego lub grubszego papieru."

Dzisiaj dorzucam tylko dokładniejsze zdjęcia pozostałych gwiazdek. Zasada jest ta sama dokłada się tylko więcej pasków. U mnie gwiazdki ze zdjęć poniżej zrobione są z 20 pasków, ale można z 28 i 36...
układamy 5 pasków pionowo i przeplatamy je poziomo 5 paskami, czynność powtarzamy powinny powstać koszyczki:
wzór 1

wzór 2

przy obu wzorach paseczki tworzące narożniki/ płatki sklejamy w ten sposób:

Juzia 16:51, 03 gru 2014

Cudniaste te gwiazdki!!!! Będę je robić z moją młodą
Jak można ich nie pochwalić??? Wredne babsko...