Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 17:23, 03 gru 2014

Juzka i wszyscy, którzy wcześniej deklarowali, że będą gwiazdki robić
Bardzo proszę pokażcie mi (u mnie, w swoich wątkach lub na PW) gwiazdki które zrobicie... może coś nowego wymyślicie, albo będziecie robić gwiazdki dwu, trzy kolorowe...
Sebek 17:50, 03 gru 2014

Gwiazdki zrobiłem, ale te dla mnie są zbyt skomplikowane
Mathildis 20:35, 03 gru 2014

Widziałam Sebku (nadrabiam końcówkę lata i jesień u Ciebie) i Twoje w dodatku już wiszą w oknach ... a moje jeszcze czekają na sznureczki i mycie okien
Powiedz lepiej, że Ci się nie chce, bo skoro mój 11-latek sam potrafi to zrobić, to myślę, że student też by ogarnął

My dzisiaj zupełnie nieświątecznie ... origami się bawiliśmy - mamy dinozaura, króliczka i liska
gardney 21:23, 03 gru 2014

Aniu cudne te gwiazdki! Muszę sobie zapamiętać na przyszłość jak moje dzieciaczki dorosną też będziemy robić
z całym szacunkiem do nauczycieli to nie wiem jak całą historię szkolną skomentować... Dlaczego dzieciaki równa się w dół nie w górę. To jest niefajne bardzo.
Pozdrawiam ciepło
aga_pe 10:53, 04 gru 2014

Mathildis napisał(a)

Aga jak znajdziesz gilotynę, godną uwagi (w miarę mocną i niezbyt drogą) to daj znać chętnie też kupię nie tylko do gwiazdek. Na tę chwilę wycinam paseczki z kilku (około 10-15) kartek na raz używając noża tapicerskiego i metalowej linijki.

Powiem szczerze, że gdyby nie Wasze pochlebne komentarze to też bym uwierzyła, że dziecku taki szajs kazałam robić. zwątpiłam, bo może już trendy nie jestem, może się nie znam...

Tak jak pisałam już wyżej dziś moje dziecko pochwalone przez inną nauczycielkę, jest pełne radości i chęci do następnych zadań hand made

P.S. Wasze wpisy też go rozbawiły

Ania....ja po szafach gilotyny szukam ....nie będę kupować. Moja koleżanka, z którą wytwarzamy różne ozdóbki też posiada gilotynę. Teraz tylko czas znaleźć.....na razie do niedzieli muszę zrobić kilkanaście bałwanków jako ozdoby na stoły....i piniatę w kształcie bałwana
Mathildis 19:45, 07 gru 2014

gardney napisał(a)
Aniu cudne te gwiazdki! Muszę sobie zapamiętać na przyszłość jak moje dzieciaczki dorosną też będziemy robić
z całym szacunkiem do nauczycieli to nie wiem jak całą historię szkolną skomentować... Dlaczego dzieciaki równa się w dół nie w górę. To jest niefajne bardzo.
Pozdrawiam ciepło

Cieszę się, że skorzystacie kiedyś z mojego pomysłu (mam nadzieję, że do tego czasu nie zapomnisz )
A historia ... no cóż życie bywa, wszystko dobrze się skończyło, bo inne nauczycielki były zachwycone... młody nawet zrobił takie gwiazdy na konkurs "Ozdoba choinkowa z motywem powstańczym":
(z jednej strony kotylion z orłem z drugiej krzyż powstańczy)

i taką kartkę:

Mathildis 19:49, 07 gru 2014

aga_pe napisał(a)

Ania....ja po szafach gilotyny szukam ....nie będę kupować. Moja koleżanka, z którą wytwarzamy różne ozdóbki też posiada gilotynę. Teraz tylko czas znaleźć.....na razie do niedzieli muszę zrobić kilkanaście bałwanków jako ozdoby na stoły....i piniatę w kształcie bałwana

hahaha toś mnie zrobiła, ja musiałabym kupić bo wiele razy, gdy coś robię klnę pod nosem, że bardzo by się przydała. Masz jakieś podpowiedzi na co zwrócić uwagę przy zakupie? Będę wdzięczna za podpowiedzi.

U mnie z planów przedświątecznych z pewnością wszystkich nie zrealizujemy, ale co tam najwyżej po świętach przed Sylwestrem troszkę się "pobawimy"
renatamama3 20:00, 07 gru 2014

Taką ,gwiazdę w tamtym roku zrobił nam mi i M ,synuś na Mikołajki .
Mathildis 23:04, 07 gru 2014

Tak ten typ gwiazdek też znam, też pracochłonne. Prawda, że miło dostać tak pięknie zrobioną rzecz Nasz syn też co roku robi prezent własnoręcznie, z plasteliny, kartonu i wszystkiego co mu w ręce wpadnie - dla mnie zrobił w zeszłym roku drzewo genealogiczne z gałązek świerku i przywiesił na nich zdjęcia rodziny
Mathildis 23:07, 07 gru 2014

Wsypałam do karmnika nasiona słonecznika.. stołówka nie cieszy się na razie zbytnią popularnością, ale myślę, że to z powodu dodatniej temperatury, a nie smaku jedzonka
Wysypałam już teraz, żeby ptaki wiedziały gdzie mogą przylecieć, gdy spadnie śnieg lub przyjdzie mróz...

Chciałam zawiązać czerwone kokardy na moich trawkach, ale one takie mikrusie, że wstążka chyba poczeka do przyszłego sezonu
Na razie borykam się ze sprzątaniem i prezentami - słabo mi w tym roku idzie i obawiam się, że ze wszystkim nie zdążę Napisałabym prośbę o prolongatę terminu rozpoczęcia świąt .... tylko do kogo ???