Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 18:04, 30 gru 2014

A teraz przyjemniejsze widoki. Przestawiłam karmnik, by móc podglądać te żarłoki... pochłonęły dziś 1 kg słonecznika i trochę słoninki...
Było ich tak dużo, że gałęzie sosen uginały się pod ich ciężarem

Mathildis 18:28, 30 gru 2014

Te robione trochę później i niestety już ze słabym światłem.

Bogdzia 18:33, 30 gru 2014

Piękny karmnik mają Twoje ptaszki , bardzo bogata chałupa i piękna.Niektóre motylki przeżywają zimę w stadium owada i na wiosnę dopiero składają jaja , inne zimę przeżywaja jako poczwarki, jednak spotkanie o tej porze motylka to miłe urozmaicenie zimy.Ślimak to już niezbyt miły gosc o każdej porze roku. Miłego Sylwestra.
leon60 19:33, 30 gru 2014

Na widok ślimaka dostaję mdłości ale ptaszki superowe
Jagodaa 10:45, 31 gru 2014

U mnie stada biedronek, gdy myłam okna przed świetami znalazłam ich pełno w ramach, walczę od wczesnej jesieni z ich nalotem, bleeeee.

W moim karmniku też ruch się zaczął . Słonecznik znika w kilka minut . Najlepsze jest to, że ptaki ze słonecznikiem z karmnika sąsiada przylatują do mnie na krzak forsycji i wiosną mam pokaźny dywan z łupin na ziemi, można zaoszczędzić na korze .

Udanej zabawy sylwestrowej i duuuuużo szczęscia w Nowym Roku!

Mala_Mi 11:28, 03 sty 2015

Matyldo.. leżę z uwiązania mnie na choince

Latarenki i karmnik piękne, drewniane....

Żarłoki zjedzą wszytko co im się sypnie

Marzę o trochę mroźnej zimie z powodu tych ślimorów, niech je mróz załatwi i ich jaja... Nie lubię zimy, ale jest ona potrzebna.

Wspaniałego Nowego ROku
Mathildis 18:54, 03 sty 2015

Bogdzia napisał(a)
Piękny karmnik mają Twoje ptaszki , bardzo bogata chałupa i piękna.Niektóre motylki przeżywają zimę w stadium owada i na wiosnę dopiero składają jaja , inne zimę przeżywaja jako poczwarki, jednak spotkanie o tej porze motylka to miłe urozmaicenie zimy.Ślimak to już niezbyt miły gosc o każdej porze roku. Miłego Sylwestra.

Karmnik nie tylko ładny ale i wygodny. Ma zasobnik do którego mogę wsypać około 1kg słonecznika, więc nie muszę co chwilkę dosypywać.
Mathildis 19:01, 03 sty 2015

Jagodaa napisał(a)
U mnie stada biedronek, gdy myłam okna przed świetami znalazłam ich pełno w ramach, walczę od wczesnej jesieni z ich nalotem, bleeeee.

W moim karmniku też ruch się zaczął . Słonecznik znika w kilka minut . Najlepsze jest to, że ptaki ze słonecznikiem z karmnika sąsiada przylatują do mnie na krzak forsycji i wiosną mam pokaźny dywan z łupin na ziemi, można zaoszczędzić na korze .

Udanej zabawy sylwestrowej i duuuuużo szczęscia w Nowym Roku!

Powinnaś się cieszyć z ilości biedronek, w przyszłym sezonie nie powinnaś dzięki nim mieć problemów z mszycą... Wolę biedronki i motylki od tych obślizłych pomrowików...

U mnie dziś jakiś ptak gonił sikorki, ale niestety nie dojrzałam co to za jeden na nie polował... Karmnik postawiłam przy takim oknie koło, którego dość często przechodzę, więc mogę podglądać je do woli... fajnie się je obserwuje
iwonaal 19:02, 03 sty 2015

Super ptaszki i karmniki oczywiście
Mathildis 19:04, 03 sty 2015

leon60 napisał(a)
Na widok ślimaka dostaję mdłości ale ptaszki superowe

Wiesz nie jest tak słodko... one jednak troszkę bałaganią
Pytałam sąsiadów, ślimaki ponoć zaanektowały najbliższą okolicę, delikatnie zasugerowałam wszystkim, żeby litość chowali do kieszeni i likwidowali pomrowiki...