Jeśli posłuchasz mojej rady (myślę że jest trafna

- na pewno wyjdzie to rabacie na zdrowie

Po pierwsze. rabata jest zbyt płaska, powinna zostać uniesiona, w pobliżu środka najbardziej, ale nie symetrycznie.
Rośliny w tej chwili są za małe, ale urosną oczywiście. Ale to nie największy problem.
Mam obiekcje co do "gwiazd" na tej rabacie - są dwie, miłorząb, który wydaje się zbyt niski na pniu

i klon palmowy, który ma nikłe szanse na to, że urośnie duży, po pewnie prędzej zapadnie na fytoftorozę i będą mu zamierały gałązki. I będzie do wywalenia. Nigdy nie da spodziewanego efektu. Wiem coś o tym, bo już to przetestowałam

Najlepiej go przesadź. Tutaj nie pasuje.
Kolejna sprawa obwódki. Cisy są nieciekawej jakości, dość krzywe, i posadzone zbyt rzadko, powinno być ich dwa razy wiecej, jeden przy drugim i przyciąć na równo. Wtedy od razu zrobi się bardziej estetycznie.
Kolejna obwódka z bukszpanu - to samo. Przesadź ją do tyłu, aby zamaskowała podmurówkę domu. Kule rozmieść jak narysowałam

Dodaj bukszpany na pniu, lub trzmieliny (wtedy wypełniacz też w jednym miejscu z trzmieliny.
Jako soliter daj ambrowca kulistego albo dowolne drzewko kuliste (wiśnia Umbraculifera?). Do tego 3 wypełniacze - uszczelniające wolne przestrzenie. Najlepiej gdyby były zimozielone, 15 żurawek, 15 trzmielin i 15 turzyc.
Na ścianę bluszcz albo nic. W nogaczh drzewa Hakonechloa macra (zwykła, zielona).
A poniżej masz gotowe rozwiązanie

Ewentualnie jeszcze bym bardziej uwypukliła rabatę w ćwiartkę koła a nie takie ścięte.
Było
Będzie