Ewa_w_ogrodzie
09:39, 05 sie 2014

Witam potrzebuję pomocy w rabacie przed domem. Mam ją też umieszczoną w swoim wątku ale może tutaj wiecej osób zagląda w temacie projektowania rabat. Chciałabym uzyskać w miarę wiejski, naturalny charakter rabaty. Jest to wąski pas 70 cm długości 4m, położony raczej w cieniu, dom zasłania słońce do godziny 15.
Chciałabym utrzymać dwa elementy 2 wysokie tuje i kulkę z bukszpanu a środek czyli kolorowe kwiaty ciągle nie wybrane. Macie jakieś propozycje. Obwódkę myślałam z kocimiętki, bo Danusia bardzo je poleca jako prostą w uprawie i o staroświeckim wyglądzie to coś dla mnie. Na wiosnę kolor chciałam uzyskać przez tulipany, a na lato poszukuję czegoś długokwitnącego. Myślę, że najładniej będzie z kolorem żółtym, co myślicie o tojeści?
Narysowałam kilka propozycji
z tojeścią
z rudbekią
z nachyłkiem i rudbekią
a może z różą
Chciałabym utrzymać dwa elementy 2 wysokie tuje i kulkę z bukszpanu a środek czyli kolorowe kwiaty ciągle nie wybrane. Macie jakieś propozycje. Obwódkę myślałam z kocimiętki, bo Danusia bardzo je poleca jako prostą w uprawie i o staroświeckim wyglądzie to coś dla mnie. Na wiosnę kolor chciałam uzyskać przez tulipany, a na lato poszukuję czegoś długokwitnącego. Myślę, że najładniej będzie z kolorem żółtym, co myślicie o tojeści?
Narysowałam kilka propozycji
z tojeścią

z rudbekią

z nachyłkiem i rudbekią

a może z różą