Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Mysza 16:33, 26 sty 2015

Witam serdecznie.
Mam problem z wytyczeniem rabat i miejsca na basen. Co dzień to nowy pomysł i już całkiem zaczynam się gubić.
Z przodu i boku są łuki, tył jest do zrobienia.Kuszą mnie proste linie, ale nie wiem czy byłoby dobrze.

I ten nieszczęsny dom do zasłonięcia. Serby dać i coś do cięcia czy serby po całości? Tam jest niecałe 13m.

Dziewczyny mi pomagają, ale po nocach już nie mogę spać
Danusiu proszę doradź coś.
Gardenarium 18:28, 26 sty 2015

martika napisał(a)
Mam pytanie....zastanawiam się czy nie jest to za niskie drzewo na taki rog ogrodu?

Jest to doskonałe drzewo i dobrze, że na pniu, każde inne będzie za duże przy tujach.

Instagram Ogrodowiska
martika 21:11, 26 sty 2015

Dziękuję Danusiu, bo bym jeszcze wpadła na niemądry pomysł przesadzania jej.
beata_kulesza 20:44, 28 sty 2015

witam wszystkich zaglądających na ogrodowisko. Załączam pytanie o pomoc i mam nadzieję ,że ktoś będzie miał jakiś fajny pomysł na dokończenie małej rabaty Rabata wygląda następująco: po lewej stronie rosną annabelki , między nimi na jesieni wsadziłam narcyzy dalej jest pęcherznica a przed nią są trzy trzmielinki i niżej tawuły " japanese dwarf". chciałam między tawuły i za trzmielinkami posadzić turzyce a przed tawułami dać żurawki. Czy to będzie dobre zestawienie ?
ela_z 08:03, 29 sty 2015

Witam Was. Mam pytanie odnosnie komponowania jarzmianek. Po artykule Danusi doszlam do wniosku ze musze je miec. Jaki kolor pasowalby do werbeny+ gracki+ bukszpan oraz piwonia NN kolor rozowy + carex buchanani + carex fc? Pozdrawiam
Gardenarium 14:52, 29 sty 2015

Podałam w poprzednim wątku gdzie zamieściłaś to samo pytanie

Instagram Ogrodowiska
ela_z 14:56, 29 sty 2015

Dziekuje i przepraszam za zaśmiecanie ogródkow
inag 17:53, 29 sty 2015

Witam!
Bardzo proszę o pomoc (jak wszyscy tutaj) w "ogarnięciu" części ogrodu, która jest na zdjęciach poniżej. Długo myślałam jak ją ożywić, nadać koloru, wyrazu a jednocześnie sprawić, żeby trawa nie była wciąż wydeptywana przez rodzinkę, której nie chce się chodzić ścieżką na około i robi sobie "skróty"
Wymyśliłam wyżwirowanie tego miejsca w taki sposób:
Czy to może dobrze wyglądać?

Wersja bez śliwowiśni:

- To smukłe drzewo wewnątrz obwódki bukszpanowej to wiśnia amanogawa.
- Z tyłu między RH są miskanty variegatusy. Nie widać ich bo je ścięłam. Latem bardzo rozświetlają ten zakątek i wygląda to o wiele ładniej...

Twardo "na klatę" przyjmuję krytykę Jestem gotowa
Pszczelarnia 17:53, 29 sty 2015

ela_z napisał(a)
Witam Was. Mam pytanie odnosnie komponowania jarzmianek. Po artykule Danusi doszlam do wniosku ze musze je miec. Jaki kolor pasowalby do werbeny+ gracki+ bukszpan oraz piwonia NN kolor rozowy + carex buchanani + carex fc? Pozdrawiam

Gracki czy gratki? I jedno i drugie dziwnie brzmi w tym kontekście ogrodowym
Gardenarium 18:04, 29 sty 2015

Inag - Druga wersja lepsza.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies