Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 12:08, 25 sty 2014

Aniu dziękuje serial grabowy w moim wykonaniu chyba nie będzie bardzo imponujący, ale mam nadzieje, że uda mi się 'nakręcić' ciekawsze seriale w tym roku

Gosiu dzisiaj nic mi nie przeszkodziło, żeby spać jak zabity. Jak cały stres puścił to sen mocny i długi no a link zobaczyłem dopiero rankiem do wieczora ochłone.
Agnieszka_B 14:19, 25 sty 2014

Luki napisał(a)
Aniu dziękuje serial grabowy w moim wykonaniu chyba nie będzie bardzo imponujący, ale mam nadzieje, że uda mi się 'nakręcić' ciekawsze seriale w tym roku

Gosiu dzisiaj nic mi nie przeszkodziło, żeby spać jak zabity. Jak cały stres puścił to sen mocny i długi no a link zobaczyłem dopiero rankiem do wieczora ochłone.

Na serial grabowy zamawiam miejsce w pierwszym rzędzie.
Ja sadziłam pierwsza część zywopłotu jesienia. Ciąg dalszy wiosną . Chętnie popdglądam jak inni to robią.
pozdrawiam
malgorzata_s... 14:22, 25 sty 2014

No to Ania się zawiodła srodze, ciekawe czy faktycznie nie spała
Madzenka 17:03, 25 sty 2014

Luki napisał(a)

Marzenko oczywiście dam znać po 20 lutym będę robił rekonesans roślinny w okolicach, a mam kilka szkółek do których będę dzwonił. Mam nadzieje, że coś ciekawego będzie. W zeszłym roku widziałem jakieś drzewa ze stelażem, ale w najdroższym centrum ogrodniczym w okolicy, a jakość i tak pozostawiała wiele do życzenia.

Ja sobie sama stelaże zrobię , potrzebuję tylko pnie wysokości ok 2 m

Ja sadzilam żyopłot grabowy w jednym rzędzie co 25-30 cm, ale moje graby mialy ponad 1 m, były pieknie rozgalezione i zostały przycięte w maju 2010 r. W następnym roku rosły już jak szalone. One potrzebuja ok roku aby się zaaklimatyzować a potem to już tylko 3x w sezonie ciąć.
wiunia 17:17, 25 sty 2014

Dzięki Łukaszu za odpowiedź w sprawie grabów ja też jestem zauroczona żywopłotem Marzenki uważam, że graby ślicznie wyglądają nawet bez liści jak są posadzone w jednym rzędzie i mają kilka lat, bo wtedy ich pnie stanowią taki swoisty szereg z cienkimi pokręconymi bocznymi gałązkami. Widziałam to na jakimś zdjęciu, które Danusia umieściła na wątku o żywopłotach liściastych Pozdrawiam serdecznie !
kasiek 19:14, 25 sty 2014

Ja też gratuluje, zawsze to kolejny krok do przodu
Luki 20:08, 25 sty 2014

Agnieszko ten serial na pewno nie będzie bardzo spektakularny, a miejsce w którym żywopłot będzie na razie nie nadaje się do upublicznienia

Gosiu mam nadzieje, że spokojnie przespała noc

Marzenko ja też raczej w jednym rzędzie posadze bo miejsca nie będę zajmował, a mocno osłaniać na początku nie musi, chciałbym żeby do 4 lat utworzył się szczelny ekran Jak znajde jakieś drzewa konkretne dam znać

Wiunia Proszę bardzo też bardzo podoba mi się żywopłot grabowy bez liści

Kasiu Dziękuje, każdy krok do przodu jest bardzo potrzebny
Mala_Mi 12:55, 26 sty 2014

Łukasz nasze liliowce podrosną i będziemy sie wymieniać za darmo
Luki 13:10, 26 sty 2014

No pewnie Moje liliowce i gleba muszą dostać bardziej surowe rozkazy
Krys 16:32, 26 sty 2014

Łukasz poczytałam cały Twój wątek i jestem pod wrażeniem,masz imponującą kolekcję żurawek i dużą wiedze na ich tema.Liliami i liliowcami też się zachwyciłam.Ogród masz ślicznie skomponowany ,będę zagladac i się uczyć pozdrawiam