Ludwiko i to jest bardzo cenne info, jasny obiektyw bardzo chciałbym mieć, ale tylko stały bo zmiennoogniskowe z niską wartością przysłony potrafią być zawrotnie drogie
Kasiu informacja mnie pocieszyła, ale zdałem sobie sprawę, że nie oznaczyłem sobie kolorów i nie wiem gdzie chciałbym taki miks
Agnieszko, byłem poradziłem, ale specjalistą nie jestem

Doświadczenie mam na podstawie trzech sezonów z jedną Pissardi i dwóch z Nigrami, ale to praktycznie to samo.
Alicjo miło mi bardzo

ilość żurawek bardzo się kurczy bo bardzo dużo czasu trzeba poświęcić by utrzymać w dobrej kondycji tyle odmian, ale nadal u mnie będą w ograniczonej ilości.
Marmalade rośnie wszędzie, a na takim stanowisku ładnie się wybarwi, możesz sadzić co 40cm będzie widać pojedyncze rośliny, gdybyś posadziła gęściej też będą rosły, ale połączą się po czasie w szczelną obwódkę
Agato na liście mam buka Rohan Obelisk upatrzony ponad 3 metrowy okaz, wspomnianą glediczje Sunburst, też już wyszukana, ale dużo większa niż planowałem, ale cena na szczęście taka jak w ofercie, klona Esk Sunset, jarząb turyngski fastigiata, tutaj jeszcze znak zapytania, oraz 3 sztuki lipy Green Globe lub wiśni Umbraculifera.
Jak to upchnę to nie będzie już tak płasko

chociaż nad glediczją nadal się zastanawiam.