Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sosnowo

Sosnowo

danuta_ 22:00, 30 lip 2012

No to się Marzenko poprawiam.... Pinky Winky
marzena napisał(a)
Danusiu, dzięki - zapisałam ( dosłownie)
marzena 22:06, 30 lip 2012

Danusiu, ok, ale mnie chodziło o to, ze naprawdę zapisałam nazwe w 'zeszyciku ogrodowym' - potem jadę z nazwami do sklepów ogrodniczych i szukam...bo w internetowych juz nie będę kupować...
danuta_ 22:15, 30 lip 2012

Ja nigdy żadnej rośliny nie kupiam przez internet - lubie widzieć to za co mam płacić - u nas z nowości pojawiały się różowe anabelki i vanille fraise , ale te drugie ponoć maja zbyt cięzkie kwiaty i z tego powodu bardzo się pokładają. Kupiłam okazyjnie tą drugą, jest jeszcze malutka - przetestuję i za rok powiem jak się sprawuje. Jutro cyknę zdjęcie.

marzena napisał(a)
Danusiu, ok, ale mnie chodziło o to, ze naprawdę zapisałam nazwe w 'zeszyciku ogrodowym' - potem jadę z nazwami do sklepów ogrodniczych i szukam...bo w internetowych juz nie będę kupować...
danuta_ 22:43, 30 lip 2012

rozwar - raczej z tych wysokich - wdzięczna bylina, ale bardzo powoli się rozrasta
an_tre 22:52, 30 lip 2012

danuta_ napisał(a)
rozwar - raczej z tych wysokich - wdzięczna bylina, ale bardzo powoli się rozrasta
... i dlatego tak szybko nie spowszednieje, bo mimo wszystko bardziej o nią dbamy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
danuta_ 22:57, 30 lip 2012

[]... i dlatego tak szybko nie spowszednieje, bo mimo wszystko bardziej o nią dbamy

Trzeba uważać wiosną , żeby jej nie zmotyczkować, bo bardzo późno wychodzi...
I coś do koloru

Gardenarium 23:00, 30 lip 2012

Różowej Anabelki nie polecam, ten kolor jest taki "brudny" - biały wygląda znacznie ciekawiej

Instagram Ogrodowiska
EPODLAS 23:01, 30 lip 2012

Teraz ja przyszłam do Ciebie podziwiać rozwary. Racja, one wychodzą z ziemi późno i ponoć nie lubią przesadzania. Moje są niższe, ale twoje też piękne.
agniecha973 23:11, 30 lip 2012

Danusiu, pospacerowałam ponownie po Twoim ogrodzie i jestem kolejny raz zauroczona Twoimi kompozycjami. Trawy okazałe, róża okrywowa ciekawie wygląda w kilku kolorach, a robinii żal.
Pozdrawiam.
danuta_ 23:12, 30 lip 2012

Gardenarium napisał(a)
Różowej Anabelki nie polecam, ten kolor jest taki "brudny" - biały wygląda znacznie ciekawiej

No właśnie nie wzbudziła we mnie emocji - kwiaty też chyba miała dużo większe niż Anabelka - dlatego wybór padł na Limelight w ilości aż 5 szt - w oddali Anabelka

drugi plan to Pinky Winky