Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sosnowo

Sosnowo

danuta_ 21:15, 18 wrz 2012

Aniu, Marto - licznik na wodę na pewno się opłaci - u nas ponoć to koszt ok 150 zł - można ponoć zakupić sobie samemu wodomierz i zainstalować go we własnym zakresie a zawołać fachowca do legalizacji, ale nie są to sprawdzone informacje - ja popytam , bo temat bardzo mnie interesuje.
danuta_ 21:21, 18 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)
Danusiu cudne mebelki w tym wgłębniku. Gdyby było blizej to bym sie na cały dzień wprosiła na te mebelki, ale jest daleko więc tylko pomarzę.

Bogdziu, nawet nie wiesz jak bardzo bym Cię chciała gościć u siebie - nie tylko na jeden dzień ( a mebelki bardzo wygodne są i słuchać, słuchać , słuchać opowieści o Twoim ogrodzie i cudownych rododendronach - pozdrawiam bardzo serdecznie
ell 21:30, 18 wrz 2012

Danusiu gratuluję nowej przemiany.
Opera Sosnowa - genialna i na dodatek fajny komplet ogrodowy ucelowałaś.
Łąka była przepiękna - ja miałam tylko kilka kwiatków, a stokrotek, które wysiałam w trawniku ani widu ani słuchu.
Martek 00:06, 19 wrz 2012

danuta_ napisał(a)
Aniu, Marto - licznik na wodę na pewno się opłaci - u nas ponoć to koszt ok 150 zł - można ponoć zakupić sobie samemu wodomierz i zainstalować go we własnym zakresie a zawołać fachowca do legalizacji, ale nie są to sprawdzone informacje - ja popytam , bo temat bardzo mnie interesuje.

Mnie również temat interesuje . Nieraz jeszcze będzie sucho,a od deszczu do deszczu trzeba wspomagać ogród
Nie wyjeżdżam na Hawaje to otoczenie muszę mieć ładne,mocno zielone i w kwiaty by doładowywać energię na zimę
Pozdrawiam Danusiu
Martek 00:08, 19 wrz 2012

asc napisał(a)

Na szczęscie mam oddzielny licznik.. jak mi z wodociągów podpisywali umowę to mówili, że się nie opłaca... się opłaca.. już po pierwszym roku koszt się zwrócił
W wrzoski szybko rosną na początek możesz je mniej przycinać,, byle kwiatki ściać po kwitnięciu.. ja wczoraj dokupiłam jeszcze wrzosów..... i pomiędzy nie chyba wrzucę krokusy.. a co - nie mogę???? albo kępę tulipanów....

Aniu,a ja dziś gadałam z właścicielką sklepiku z pamiątkami za sklepem okazało się ma taki śmietnik ogródek ,że szok i handluje roślinami .Ona powiedziała,ze dowiadywała się o ten licznik ,ale oni wymagają po 2 latach wymiany tego
Jak to u ciebie wygląda i jak możesz zdradź mi jaki koszt jest zainstalowania takiego licznika ? I czy tobie też mówili,że 2 lata i zmiana ustrojstwa ????????

Teoretycznie wymaga nie wymiany a legalizacji.....coś mi też tak mówili.... Ale jakoś o mnie zapomnieli..... zapomnieli przez prawie 2 lata odliczać rachunków za ścieki..... wiec po 2 latach walczyłam o zwrot nadpłaconych kwot....... Z drugiej strony mogą to regulować regionalne przepisy dostawcy wody i kanalizacji..... ( u mnie te dwie rzeczy są innego "właściciela") .

Dzięki Aniu
Tess 08:49, 19 wrz 2012

danuta_ napisał(a)

Łał, Danusiu! Wiedziałam, że ciekawie się zapowiada ten wgłębnik i wszosowisko, ale rezultat przerósł moją imaginację:!)

Re-we-la-cyj-nie!!!!

Czy tam miałaś naturalny spadek, bo nie pamietam, albo mało dokładnie czytałam.
AniaDS 16:42, 21 wrz 2012

Super to miejsce wygląda, wrzosowisko też ma potencjał
monteverde 22:18, 27 wrz 2012

Danusiu dołączam się do wszystkich pochwał co do miejsca wypoczynkowego, tam by się jeszcze przydał taki "żagiel nad głowami zaczepiony o te sosny, widziałam u Kasi w ogrodzie, sąsiadki Danusi
danuta_ 07:46, 02 paź 2012

Elu, Marto, Tereso, Aniu DS i Aniu Monte- cieszę się, że się podoba - szkoda tylko, że czasu na delektowanie się kawą w tym miejscu tak mało ostatnio.

Wpadła do mnie Ania asc wczoraj na minutkę - miłe, szybkie spotkanko -
,
no i Ania właśnie wypatrzyła zdrowe maślaczki pod sosnami

mysza 08:14, 02 paź 2012

Danusiu wgłębnik jest obłędny .Podobają mi się uskoki , poziomy w ogrodzie.
Wrzosowy dywan bardzo ładny. Jak ja chciałam zrobić wrzosowisko , to Piotrek nosem kręcił .Na ostatnich targach zieleni pyta mnie , dlaczego nie chcę posadzić w ogrodzie wrzosów , ręce opadają
Rozplenica jest bajeczna , pięknie Ci rośnie .