Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sosnowo

Sosnowo

Basia_1987 16:18, 18 wrz 2012

Danusiu Twoje nowe wrzosowisko zrobiło na mnie wrażenie! ale się napracowalaś ale jest pieknie mi się marzy tez taka rabatka i z ta ławeczką cudnie.
danuta_ 19:19, 18 wrz 2012

asc napisał(a)
Na szczęscie mam oddzielny licznik.. jak mi z wodociągów podpisywali umowę to mówili, że się nie opłaca... się opłaca.. już po pierwszym roku koszt się zwrócił
W wrzoski szybko rosną na początek możesz je mniej przycinać,, byle kwiatki ściać po kwitnięciu.. ja wczoraj dokupiłam jeszcze wrzosów..... i pomiędzy nie chyba wrzucę krokusy.. a co - nie mogę???? albo kępę tulipanów....

Ja licznik mam w planie ( przetestowałaś, więc wierzę, że warto) - to suche lato dało się we znaki!
Aniu, widzę, że szalejesz w szkółkach -pewno się mijamy
Pomysł w krokusami wśród wrzosów .... zrealizowałam w ubiegłym tygodniu - wiosną zobaczę to z tego wyjdzie
Tulipanki Toronto (14,99zł za 40 szt) z Auchena tez czekają na posadzenie..
Joanka 19:35, 18 wrz 2012

Danusiu wpadłam zobaczyć co u Ciebie i oniemiałam na widok wrzosowiska

A jeżówka boska!
danuta_ 19:40, 18 wrz 2012

Basia_1987 napisał(a)
Danusiu Twoje nowe wrzosowisko zrobiło na mnie wrażenie! ale się napracowalaś ale jest pieknie mi się marzy tez taka rabatka i z ta ławeczką cudnie.

Witaj BASIU! fajnie, że się podoba wrzosowisko...ale ławeczki juz tam nie ma - upolowałam ogrodowe meble do mojego wgłębnika

Martek 20:35, 18 wrz 2012

asc napisał(a)
Na szczęscie mam oddzielny licznik.. jak mi z wodociągów podpisywali umowę to mówili, że się nie opłaca... się opłaca.. już po pierwszym roku koszt się zwrócił
W wrzoski szybko rosną na początek możesz je mniej przycinać,, byle kwiatki ściać po kwitnięciu.. ja wczoraj dokupiłam jeszcze wrzosów..... i pomiędzy nie chyba wrzucę krokusy.. a co - nie mogę???? albo kępę tulipanów....

Aniu,a ja dziś gadałam z właścicielką sklepiku z pamiątkami za sklepem okazało się ma taki śmietnik ogródek ,że szok i handluje roślinami .Ona powiedziała,ze dowiadywała się o ten licznik ,ale oni wymagają po 2 latach wymiany tego
Jak to u ciebie wygląda i jak możesz zdradź mi jaki koszt jest zainstalowania takiego licznika ? I czy tobie też mówili,że 2 lata i zmiana ustrojstwa ????????
Martek 20:37, 18 wrz 2012

Pięknie,zawsze u ciebie jest pięknie Danusiu
U mnie T nie ma leję wodę na swoje kwiatuszki tylko ni mru,mru )))))))))))))))))))
marzena 20:42, 18 wrz 2012

witaj Danusiu
bardzo podoba mi sie Twój wgłębnik z nowymi mebelkami otoczony wrzosami
Mala_Mi 20:49, 18 wrz 2012

Martek napisał(a)

Aniu,a ja dziś gadałam z właścicielką sklepiku z pamiątkami za sklepem okazało się ma taki śmietnik ogródek ,że szok i handluje roślinami .Ona powiedziała,ze dowiadywała się o ten licznik ,ale oni wymagają po 2 latach wymiany tego
Jak to u ciebie wygląda i jak możesz zdradź mi jaki koszt jest zainstalowania takiego licznika ? I czy tobie też mówili,że 2 lata i zmiana ustrojstwa ????????

Teoretycznie wymaga nie wymiany a legalizacji.....coś mi też tak mówili.... Ale jakoś o mnie zapomnieli..... zapomnieli przez prawie 2 lata odliczać rachunków za ścieki..... wiec po 2 latach walczyłam o zwrot nadpłaconych kwot....... Z drugiej strony mogą to regulować regionalne przepisy dostawcy wody i kanalizacji..... ( u mnie te dwie rzeczy są innego "właściciela") .
Mala_Mi 20:53, 18 wrz 2012

Mebelki super..

Tulipany za niecałe 15 zł.... też sie podoba....

A licznik się opłaca..... nawet z legalizacja czy kupnem nowego.... licznik wymienia i podbija papiery ktoś z uprawnieniami ,a zawsze sie znajdzie ktoś znajomy co zrobi to trochę taniej.... a wody idzie w ogrodzie dużo..... w domu zuzywam kilkanaście razy mniej wody.. i wcale tak nie podlewam... trawnik tylko, a reszta jak więdnie....
Bogdzia 20:57, 18 wrz 2012

Danusiu cudne mebelki w tym wgłębniku. Gdyby było blizej to bym sie na cały dzień wprosiła na te mebelki, ale jest daleko więc tylko pomarzę.