Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Może niedoskonały ale.....

Może niedoskonały ale.....

eliza3 18:41, 24 cze 2013

Znowu, przyszłam pooglądać Twoje róże, tym razem bardziej spokojnie, ale nadal z drżeniem serca z zachwytu
Piękne
Ola54 19:09, 24 cze 2013

Elu, bardzo się cieszę, że moje róże mogą się podobać. Miłego oglądania .Pozdrawiam
Mala_Mi 20:01, 26 cze 2013

Piękne róze
Dziękuje za radę co robić z różami... nisko ciąć.. ale nisko to ile????
Karolinek 22:36, 26 cze 2013

Michalinko witam z różyczką od mojej Mamy

Ola54 08:21, 27 cze 2013

Aniu, po rozgarnięciu kopczyka ciąć ponad 3 oczkiem licząc od podstawy albo od rozgałęzienia - to róże wielkokwiatowe [szlachetne]
rabatowe-[wielokwiatowe] ponad 3-4-5 oczkiem licząc od podstawy albo rozgałęzienia.I tu eż jeżeli pędy przemarznięte to do żywej tkanki

Karolinko- po kilku dniach z deszczem miło popatrzeć na piękną różę. Dziękuję
Mala_Mi 09:41, 27 cze 2013

Dzięki Zawsze podmarzały to cięłam dość nisko, a w tym nie przemarzły i uściełam wysoko... i widzę, że to był błąd. I tych nie kopczykuję Posadzone w ciasny krąg Dają radę
09:54, 27 cze 2013
Michalino...200 róż...podziwiam,jak dajesz radę z tak dużą ilością krzaczków,jak z przycinaniem,chorobami,opryskami...
A ja gdzieś kiedyś usłyszałam,że po kwitnieniu przyciąć nad pierwszym pięciopalczastym listkiem i tak je tnę,nie wiem czy tak dobrze?
Ja mam w chwili obecnej dwie róże,miałam troszkę więcej ale przemarzły,pierwszą moją różą była 'Ingrid Bergman' ( kupiłam wtedy 3 szt a została się tylko jedna i chucham,dmucham na nią ),długo żałowałam róży 'Bonica',zmarzła też,chyba nie mam ręki do różyczek...a miałam wielką ochotę na 'Flammentanz',nawet mam spisane nazwy,które wpadły mi w oko,ale wydają mi się taki trudne w uprawie..skoczki,mączniaki,plamistości,mszyce...i dlatego bardzo Cię podziwiam
AniaDS 10:02, 27 cze 2013

Bajecznie , pamiętam Olu, jak początkowo nie byłaś pewna swojej różanej miłości, teraz chyba jesteś . Pokochałaś je i widać, że z wzajemnością .
Ola54 11:52, 27 cze 2013

Anulka,dobrze robisz
Ingrid Bergmann miałam kiedyś ale też przemarzła.Bonica to taka solidna róża - musiałaś mieć złą sadzonkę. Co do robaków, nie tylko róże atakuje więc nie zrażaj się .

Aniu, do dzisiaj zastanawiam się czy dobrze kiedyś zdecydowałam.Może jak kwitną to nie ale w innych okresach ten ogrom mnie przeraża. Za bardzo się ukierunkowałam i mam takie myśli wędrując po innych ogrodach.
Ale, obecny okres jest z gatunku tych "dobrze zrobiłam"

Po 2 dniach i nocach ulewy poszłam dzisiaj popatrzeć co słychać i widać.
Otóż moja piaszczysta gleba sprawdza się w takich warunkach nie ma kałuż wszystko ładnie wsiąkło.Jednak nie wszystkie kwiaty wytrzymały nadmiar. Aniu i to jest właśnie ten okres....

Najpierw te rośliny które mają się dobrze po deszczach łącznie z chwastami

Debra 11:57, 27 cze 2013

No właśnie po tych deszczach nie wszystko wygląda zbyt dobrze, ale jak widać u Ciebie nie jest tak źle
Piekna kępa malw. Malowniczy widok!