Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

agatanowa 10:06, 13 maj 2014

Haha, na szczescie mąż tez przez okno się zagapia na kącik RH, swe dzieło, więc mam nadzieję wykaze się choć częściowym zrozumieniem

a kregosłup faktycznie trzeba ćwiczyć, mięśnie wzmacniać, wtedy łatwiej mu utrzymac stale zginający się korpus
anna_g 22:33, 13 maj 2014

Agatko jestem z rewizytą Dziękuję za odwiedziny u mnie i zapraszam jak najczęściej. U Ciebie dotarłam dopiero do strony 3 - postaram się przynajmniej obrazkowe pismo obejrzeć... ale już wiem że masz przesłodką córeczkę i bardzo ale to bardzo elegancki domek Na pewno dostanie on też piękną "obwolutkę" czyli Ogród Widziałam też ile mieliście kopców kreta - łał - nieźle... pewnie doczytam czy się ich pozbyliście...

Kilka lat temu bylam na cmentarzu na Rossie w Wilnie (mam takie małe skrzywienie i lubię stare cmentarze) - więc z przyjemnością oglądnęłam Twoje stamtąd zdjęcia a te z niebieskimi kwiatuszkami mnie zachwyciły

Pozdrawiam cieplutko.
monteverde 22:40, 13 maj 2014

Oj piękne te rodki, jeszcze raz patrzylam a gdzie masz kalinę Roseum?
agatanowa 22:51, 13 maj 2014

monteverde napisał(a)
Oj piękne te rodki, jeszcze raz patrzylam a gdzie masz kalinę Roseum?

Aniu, na razie to: "kalinka", bo mała, taka z 80-100 cm góra. Przy płocie posadziłam z przodu, może zrobię zdjęcie, ale taka jakas nędzowata. Może mróz ją trochę przymroził. Nie chce mi się wierzyć, że ona ma miec niby wielkie pompony...

A co do rh to faktycznie piękne, Odnowiciel i Jadzia juz na całego kwitną,duży Cunningham`s White wciąż kwitnie, bo miał tyle kwiatów, że pewnie jeszcze to potrwa. No i Old Port powoli zaczyna, pekły dwa pojedyncze kwiatuszki. Są intensywnie buraczkowe w pierwszej fazie kwitnienia. Jedynie Andantino już prawie po kwitnieniu. I chyba go obrócę, bo od 3 dni chodze, przyglądam się i coś mi tu nie pasuje.
agatanowa 23:13, 13 maj 2014

anna_g napisał(a)
...

Kilka lat temu bylam na cmentarzu na Rossie w Wilnie (mam takie małe skrzywienie i lubię stare cmentarze) - więc z przyjemnością oglądnęłam Twoje stamtąd zdjęcia a te z niebieskimi kwiatuszkami mnie zachwyciły
.

Bardzo, bardzo dziękuje za odwiedziny. Ja też tak mam ze starymi cmentarzami, maz już się nauczył, że planujac wyjazd musimy miec odrobinę czasu na spacer po alejkach cmentarnych. Nie przygnębiają mnie. Uczą i zachwycają: i architektonicznie, i botanicznie, kulturowo.

Tu np. Mirogoj w Zagrzebiu:

A te niebieskie dywany na Rossie to cebulica, jak mi wyłozył Marek W z Przemyśla Tam są ich miliony, a jeszcze więcej na benedyktyńskim
monteverde 23:55, 13 maj 2014

agatanowa napisał(a)

Aniu, na razie to: "kalinka", bo mała, taka z 80-100 cm góra. Przy płocie posadziłam z przodu, może zrobię zdjęcie, ale taka jakas nędzowata. Może mróz ją trochę przymroził. Nie chce mi się wierzyć, że ona ma miec niby wielkie pompony...

A co do rh to faktycznie piękne, Odnowiciel i Jadzia juz na całego kwitną,duży Cunningham`s White wciąż kwitnie, bo miał tyle kwiatów, że pewnie jeszcze to potrwa. No i Old Port powoli zaczyna, pekły dwa pojedyncze kwiatuszki. Są intensywnie buraczkowe w pierwszej fazie kwitnienia. Jedynie Andantino już prawie po kwitnieniu. I chyba go obrócę, bo od 3 dni chodzę, przyglądam się i coś mi tu nie pasuje.

To go przesadź a moją Roseum widziałaś zostawiłam ja w rajskim to takie skromne zdjęcie
monteverde 23:56, 13 maj 2014

agatanowa napisał(a)

Bardzo, bardzo dziękuje za odwiedziny. Ja też tak mam ze starymi cmentarzami, maz już się nauczył, że planujac wyjazd musimy miec odrobinę czasu na spacer po alejkach cmentarnych. Nie przygnębiają mnie. Uczą i zachwycają: i architektonicznie, i botanicznie, kulturowo.

Tu np. Mirogoj w Zagrzebiu:

A te niebieskie dywany na Rossie to cebulica, jak mi wyłozył Marek W z Przemyśla Tam są ich miliony, a jeszcze więcej na benedyktyńskim

bardzo lubię stare cmentarze
MonikaH 09:36, 14 maj 2014

dziękuję za odwiedziny,
kącik rododendronowy wyszedł super, piękne wielkie okazy, na razie podejrzałam kilkanaście ostatnich stron, ale tu wrócę
anna_g 09:56, 14 maj 2014

agatanowa napisał(a)

U mnie to samo Już nawet sam się zatrzymuje jak gdzieś widzi stary cmentarzyk - czasem to są takie zwykłe, nieznane, maleńkie... przypadkiem znalezione... Piękne zdjęcia Pozdrawiam na dobry dzień choć u nas prognozy są niedobre i mało zachęcające...
Tess 12:17, 14 maj 2014

Masz jakiś problem z liliowcami?
Ale to żelazne rośliny.
Pokaż zdjęcie.