Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

Nallar 16:11, 09 lip 2014

agatanowa napisał(a)

O rety, to nie wiem, czy masz mi za co dziękować. Rundupiukiem bys poleciała i miała z głowy, a tak...

Przy mnie w sklepie taka elegancka starsza pani kupowała dwie duże butelki roundupu i ekspedientce - na pytanie czy chce mocniejszy, czy jednak słabszy, dla działkowców - odpowiedziała: "Proszę najmocniejszy z możliwych"

Ludzie leją, na nic nie patrzą.

Do tej pory nie używałam żadnej chemii w ogrodzie, opryski na mszyce i przędziorka robię sama, chwaściska też wyrywam ręcznie. Nie mam Ci za złe absolutnie, też wychodzę z założenia, że jeśli jest inny sposób to dlaczego sięgać po tak szkodliwe substancje.
Co do pani kupującej, pewna jesteś, że ona potrzebowała ten specyfik na chwasty? Może to przyszła bohaterka jakiejś powieści kryminalnej.
Napia 21:32, 09 lip 2014

Nallar napisał(a)

Do tej pory nie używałam żadnej chemii w ogrodzie, opryski na mszyce i przędziorka robię sama, chwaściska też wyrywam ręcznie. Nie mam Ci za złe absolutnie, też wychodzę z założenia, że jeśli jest inny sposób to dlaczego sięgać po tak szkodliwe substancje.
Co do pani kupującej, pewna jesteś, że ona potrzebowała ten specyfik na chwasty? Może to przyszła bohaterka jakiejś powieści kryminalnej.

Podziwiam Was, ja stosuję chemię, ale staram się z umiarem, rzecz jasna, jeśli to w ogóle możliwe Chwasty wyrywam, w warzywniku ekologicznie, wzmacniam rośliny bioseptem, ale na mszyce pryskam, bo ekologiczne metody w moim przypadku nie zadziałały. Oczywiście , tylko wieczorem, by nie szkodzić owadom, zwierząt i malych dzieci nie mam. No i jeszcze cierpię na permamentny brak czasu
Pomysł z powieścią kryminalną - świetny. Od razu przypomina się A. Christie
renatamama3 21:52, 09 lip 2014

Też , nie pryskam chemią ,na mszyce idę z gnojówką z pokrzyw lub mlekiem ,raz użyłam rundup ,jak na działce po budowie miałam chwasty po pas i raz na mszyce ,dwa lata temu.Chemia ,to nawóz na trawnik.Bylinówki ,zachwycają u Ciebie.
Bogdzia 23:32, 09 lip 2014

agatanowa napisał(a)

Bożenko, najsliczniejsze są te srebrzyście różowe (oczywiście dla mnie)

Rzeczywiście prześliczne i ten niebieski jak pasuje.Pozdrawiam.
kachat 23:39, 09 lip 2014

Agatka, jak się nazywa ta odmiana tawułki..? Wiesz może?

Dałabyś fotę ukazującą całość aranżacji, z nie tylko zbliżenie na kłosy..? Plosie No chyba, że już gdzieś jest, a przegapiłam.. :/
KasiaWB 00:35, 10 lip 2014

Louise O. powtarza kwitnienie u mnie ma teraz też przerwę, chociaż na jednym pędzie jest kilka kwiatków
agatanowa 00:38, 10 lip 2014

inag napisał(a)
Witaj! Jest godzina 10.35, siedzę na podłodze w salonie z synkiem, ktory porozrzucal wszystkie zabawki z możliwych wszędzie dookoła... a ja jak zahipnotyzowana zamiast zająć się czymś pozytecznym, oglądam zdjęcia Twojego ogrodu i oderwać się nie mogę... Ta wielość kwiatów, ich kolory, zestawienia i kompozycje mnie oczarowały już sobie wyobrażam ile masz motyli w ogrodzie
Też tak chcę!!!!!

Ilonka, bardzo bardzo mi miło, ale chyba wątki pomyliłaś...?

Pozdrawiam Was serdecznie
agatanowa 00:44, 10 lip 2014

Nallar napisał(a)

Haha! Tak czy inaczej, to bohaterka "jakiejś" powieści kryminalnej Może stosuje metodę pośrednią dotarcia do ofiary.
agatanowa 00:45, 10 lip 2014

KasiaWB napisał(a)
Louise O. powtarza kwitnienie u mnie ma teraz też przerwę, chociaż na jednym pędzie jest kilka kwiatków

Dobrze to słyszeć!
agatanowa 00:46, 10 lip 2014

Napia napisał(a)
... zwierząt i malych dzieci nie mam...

jesteś pewna, że nie masz żadnych zwierząt w ogrodzie? To niemożliwe