Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

Gabrysia_ 07:46, 16 sie 2013

Agata...miłego dnia życzę
agatanowa 12:58, 16 sie 2013

Gabrysiu, dziękuję i Tobie oraz wszystkim zaglądającym również

agatanowa 13:18, 16 sie 2013

MuSzka napisał(a)

Bo rozumiem że wolała byś pnącze kwitnące. Ja mam np pnącze owocujące (aktinidie - kiwi) tylko że jeszcze mi nie owocuje. W tej odmianie którą mam ja fajnie przebarwiają się liście

Mam nadzieję że jeszcze zacznie się ładnie przebarwiać ten jeden w końcu posadziłam je rok temu.
Prosiłam w szkółce o tą aktinidie która się najładniej przebarwia więc mam nadzieję, że mnie nie zrobili w balona i nie dali mi odmiany która przebarwia się jako tako
Wiem że obie się nie przebarwiają tylko jedna (podobno panna - tak mi mówili) chociaż właśnie się doczytałam że najładniej przebarwia się odmiana 'Adam' czyli chłop - logiczne.

Najgorsze jak dali mi dwóch chłopów to by też wyjaśniało brak owocowania.

Czytałam też że musi mieć dużo słońca. A u mnie to miejsce jest raczej słoneczne niż niesłoneczne. To zdjęcie było robione popołudniu.
Zresztą nie ma co się martwić o słońce. Wejdzie wyżej to będzie miała słońca pod dostatkiem.

Agatko, wiesz o tym kiwi też myślałam właśnie na tę kolumnę Ulistnienie bardzo mi odpowiada - lubię i taki kształt liści i połączenie zieleni,bieli z różem. Na pewno gdzieś kiwi mieć będę - ponownie zastanowię się nad tą kolumną. U Ciebie to już ładne krzaczeki. Najważniejsze, żeby zdrowe byly. Jak się porządnie ukorzenią, wystartują z kopyta - zobaczysz. A najwyżej mężczyznom dokupisz kobitę, jakby rodzić nie chciały. Może po prostu to trochę trwa, zanim owocują
kasiula79 14:37, 16 sie 2013

Agatka bluszcz raczej nie da rady od południowego zachodu.
gosiak 14:52, 16 sie 2013

Warto spróbować. Ja mam od zachodu i częściowo od południowego zachodu i kilka razy w sezonie muszę go ciąć. Trzeba się tylko liczyć z tym , że będzie miał trudniejsze początki.

W tym roku po radykalnym dość cieciu, gdy przyszły akurat duze upały przypalone miał niektóre listki, które zostały odsłonięte.
agatanowa 22:33, 16 sie 2013

gosiak napisał(a)
Warto spróbować. Ja mam od zachodu i częściowo od południowego zachodu i kilka razy w sezonie muszę go ciąć. Trzeba się tylko liczyć z tym , że będzie miał trudniejsze początki.

W tym roku po radykalnym dość cieciu, gdy przyszły akurat duze upały przypalone miał niektóre listki, które zostały odsłonięte.

gosiak, dziękuję

Proszę, dasz zdjęcie bluszcza swego, bardzo proszę
agatanowa 22:34, 16 sie 2013

kasiula79 napisał(a)
Agatka bluszcz raczej nie da rady od południowego zachodu.

też tak myślałam, ale gosiak robi smaczek
Marta7 22:43, 16 sie 2013

Agadko pospacerowałam,poczytałam,znowu nowych rzeczy się dowiedziałam
Pozdrawiam
Kondzio 23:26, 16 sie 2013

agatanowa 23:29, 16 sie 2013

A widzisz, Kondzio - i kto tu może się załamać bardziej? Ty masz już wspaniały ogród, a ja co? Chwastowisko i kablowisko