Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

AlicyaLK 23:39, 18 sie 2013

mnie raczej zastanawia zawsze skąd dziewczyny m.in. Ty znajdujecie czas na taką aktywność na ogrodowisku! Jakieś niesamowite pokłady energii macie
agatanowa 23:43, 18 sie 2013

Alka, u mnie to: coś za coś
agatanowa 23:45, 18 sie 2013

Loosiuu napisał(a)
Nie wiem czy lubisz jaskrawe barwy ale tego jałowca fajnie rozświetliłby, pasujący odcieniem do pnia brzozy, Winobluszcz pięciolistkowy 'Star showers'.

Filip, znam ten winobluszcz pstrokaty - bardzo ładny. Zastanawiałm się, gdzie go można by dać...

Ale on nie jest jaskrawy przecież
Loosiuu 23:50, 18 sie 2013

Ale jest biały i chodziło mi o to czy nie przeszkadza Ci duża ilość bieli?
Loosiuu 23:52, 18 sie 2013

Na pewno mniej wymagający od róży. Daj sobie z nią spokój w tym miejscu, a poświęć jej takie miejsce gdzie będzie się czuła idealnie.
agatanowa 00:00, 19 sie 2013

Loosiuu napisał(a)
Ale jest biały i chodziło mi o to czy nie przeszkadza Ci duża ilość bieli?

a nie, nie przeszkadza mi, przeciwnie - wg mnie bardzo jest to zacne połączenie biel z zielenią, jedno z bardziej mnie zachwycających bardzo, bardzo je lubię
kachat 00:01, 19 sie 2013

Agata, ty mnie, to teraz ja tobie podoradzam w sprawie pnączy Róża mi tam idealnie pasuje przy furtce, ale jak masz mieć z nią tyle problemów, to może powojnik..? Takie cuda widziałam! Zobacz sobie takie białe o gigantycznych kwiatach, np. Jan Paweł II albo Albina coś tam, ma takie jakby zwisające białe dzwonki

A "rumianek" też mi się sam wysiał Kwitł dwa miesiące, dopiero wczoraj go z jałowca wyciągnęłam i przesadziłam w inne miejsce. Super są takie kwiatki-niespodzianki, co jakiś czas spotykam np. kolorowe bratki rozsiane w różnych dziwnych miejscach
monteverde 00:11, 19 sie 2013

Znam Henrego jest ładny
agatanowa 00:18, 19 sie 2013

kachat napisał(a)
Agata, ty mnie, to teraz ja tobie podoradzam w sprawie pnączy Róża mi tam idealnie pasuje przy furtce, ale jak masz mieć z nią tyle problemów, to może powojnik..? Takie cuda widziałam! Zobacz sobie takie białe o gigantycznych kwiatach, np. Jan Paweł II albo Albina coś tam, ma takie jakby zwisające białe dzwonki

A "rumianek" też mi się sam wysiał Kwitł dwa miesiące, dopiero wczoraj go z jałowca wyciągnęłam i przesadziłam w inne miejsce. Super są takie kwiatki-niespodzianki, co jakiś czas spotykam np. kolorowe bratki rozsiane w różnych dziwnych miejscach

Kachatka, ja będę miała jak nic jakieś powojniki, tylko jeszcze się nie wyspecjalizowałam, więc nie mam doprecyzowanych wyborów. Ale mi się i te pełne podobają, i te delikatne jakby ulotne dzwoneczki, a i Ania-monteverde pokazywała takie cudo biało-zielone, jakaś Skłodowska-Curie też mi kiedyś zaparła dech w piersiach... ech, generalnie to ja bardzo lubię pnącza, to jakbym miała nie kochać tych, które dodatkowo kwitną i to niektóre szalenie spektakularnie?

Powojniki posadzę chyba przy tarasie, bo będę wtedy oko cieszyć na okragło A w jakim okresie najlepiej je sadzić?

Kachat, doradzaj jak najwięcej
ania_wesola 11:36, 19 sie 2013

Cześć Agatko!
Witam się i ja. Zapowiada się u ciebie śliczny ogród