Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

Nati 16:00, 01 wrz 2013

czy mogę prosić o podpowiedz co to za trawka z białymi brzegami
aksamitka 17:26, 01 wrz 2013

Ja nie wiem jak się nazywa, jednak kiedyś miałam (chyba) taką i mogę stwierdzić, że bardzo szybko się rozrasta. Ciężko było także pozbyć się jej, gdyż odrastała ciągle od (resztek) korzeni pozostałych w ziemi.
Nati 18:09, 01 wrz 2013

no właśnie wyczytałam że chyba rozrasta sie rozłogami kurcze zawsze coś wtopię z zakupami ale wygląda tak ładnie poczekam do wiosny zobaczę, a ona jest zimozielona? bo rózne źródła inaczej podają
Ymma 23:25, 05 wrz 2013

agatanowa napisał(a)
ale drogie są, Filip

tak, z brabantem masz rację, już jest lepiej choc mały i czupurny, a będzie jeszcze lepiej docelowo

Agatko az sie zalogowalam z urlopu - moim zdaniem Filip dobrze radzi a kolo Ciebie w Dawidach jest szkolka tania i dobra ( albo odwrotnie). Ewentualnie barwinek bo skoro masz nawadnianie pod tujami to i dla niego starczy ( rozsade mozesz ode mnie otrzymac jesli potrzebujesz ).
Tak jeszcze teraz pomyslalam o wrzosach. - jest promocja w LM, wrzosom psy niestraszne ( wiem po swoich ) to moze pasek z wrzosow? stanowisko idealne
PS
Pozdrow Coreczke
MuSzka 12:23, 06 wrz 2013

o rany ostatni mój wpis jest chyba 16 stron temu ( za szybko się rozwijasz z tymi stronami) przeleciałam po zdjęciach i widzę że postępy postępy. Ale jak zaczęłam czytać to mi soczewki wyschły po pierwszej stronie od mojego ostatniego wpisu. Napisz mi w z czym teraz walczysz lub się zmagasz lub w czym obecnie potrzebujesz pomocy?
Mam mniej czasu bo zaczęłam pracę w przedszkolu, dlatego rzadziej zaglądam.
Teraz mając chwilę weszłam na Twój wątek i się załamałam że tak dużo do nadrobienia. eh
kachat 22:14, 06 wrz 2013

Agaaaatanowa, żyjesz..? Ogród cię pochłanął i nie chce wypuścić..? Mamy przylecieć z odsieczą??
AgaAga 16:00, 20 wrz 2013

no i koleżanka nam przepadła
agatanowa 21:58, 22 wrz 2013

Cześć Wszystkim Nie zaginęłam, nie przepadłam, ani tym bardziej nie wyleczyłam się z Ogrodowiska, bo się nie da. Wiecie sami.

Jestem z powortem po wakacjach - pierwsze odpalenie kompa Muszę przyznać, że jakoś trudno przychodzi powrót do rzeczywistości. Czuję się jakbym zsiadła z rozbujanego statku zanurzonego w słoncu i błekitach, turkusach, szmaragdach na stały ląd i próbowała utrzymać równowagę

Dziękuję Wszystkim za konkretne rady. Przed tujami najchetniej jednak nie robiłabym równego rządka jednorodnego, bardziej kompozycyjnie, to po prostu bliższe mojemu sercu. Ale to tak na szybko, jeszcze będę myśleć, ale czy coś wymyślę sensownego...

A tak w ogóle, to po powrocie w ogródku pracy jest huk! Jak to możliwe, przecież tam głównie sama kora leży?? Pewnie to słówko "głównie" jest temu winne A przecież nie samym ogródkiem człowiek żyje
agatanowa 22:00, 22 wrz 2013

zawitka napisał(a)
Agatko czy Ty kupowałaś coś u Ulińkich w Konstancinie ???

Halinko, nie kupowałam tam. Nawet nie wiem, gdzie się mieszczą dokładnie
agatanowa 22:04, 22 wrz 2013

Ymma napisał(a)

Agatko az sie zalogowalam z urlopu - moim zdaniem Filip dobrze radzi a kolo Ciebie w Dawidach jest szkolka tania i dobra ( albo odwrotnie). Ewentualnie barwinek bo skoro masz nawadnianie pod tujami to i dla niego starczy ( rozsade mozesz ode mnie otrzymac jesli potrzebujesz ).
Tak jeszcze teraz pomyslalam o wrzosach. - jest promocja w LM, wrzosom psy niestraszne ( wiem po swoich ) to moze pasek z wrzosow? stanowisko idealne
PS
Pozdrow Coreczke

Hanka, o Dawidach już u Ciebie w wątku wyczytałam Wrzosów nie lubię jakoś
Poziomki się przyjęły, ale na razie takie marnocinki, trochę odchorowały przenosiny.
Dziękuję za pozdrowienia, przekazałam Dośce