Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

agatanowa 01:35, 27 wrz 2013

gdzie_idziesz napisał(a)
Jakie cudne foty. I ta glicynia kwitnąca. Ciepło się zrobiło w ten pochmurny dzień.
Musieliście mieć super urlop.
Widzę że idziesz jak burza w swoich ogrodowych pracach. W takim tempie za dwa lata zabraknie Ci miejsca na rabatach.
Pozdrawiam serdecznie

Natka, to była bugenwilla, nie glicynia Co do zapchania rabatek za dwa lata, to powiem tylko: amen

A tak w ogóle to Twoja Lovely Fairy (czy też Fairy Dance) z szafirową lobelią niepokoi mnie nocami Co rok wysiewasz?
gdzie_idziesz 08:42, 27 wrz 2013

Wysiewam w marcu do doniczek i potem przesadzam do gruntu. Jest trochę zabawy, ale efekt jest tego warty. Niestety róża coraz mniej miejsca zostawia lobelii, a tej rabaty nie ma za bardzo jak powiększyć.
WilczaGora 10:10, 27 wrz 2013

"śledzę" Twoje poczynania i z całych sił kibicuję tworzeniu ogrodu
zawitka 11:55, 29 wrz 2013

Hej Agatko widzę że jesteś roślinki posadzone rabatki piękne /a co będzie w przyszłym roku ho ho ????/Zdjęcia z Chorwacji piękne Działaj w ogrodzie póki można Pozdrawiam Was cieplutko
kachat 13:49, 01 paź 2013

Agata, ale cudne foty Przepiękne miejsca widziałaś, ale zazdroszczę! A te rośliny... Pnącza... Ach Koniecznie muszę się tam wybrać, ale mówisz, że teraz za zimno trochę..? To jaka pora najlepsza, bo w środku lata to z kolei pewnie jak w piekarniku tam jest..? W Grecji byłam na przełomie sierpnia i września i było tak optymalnie

I jak tam postępy z ogrodem? Próbowałam wykopać dla ciebie pnącze przed wyjazdem z działki w niedzielę, ale nie dałam rady - myślałam, że sobie chwilę przed wyjazdem wykopię, na ostatnią chwilę zostawiłam, i masz :/ Za tydzień winobluszcza wydłubię z ziemi, i tak muszę się go stamtąd pozbyć - jak jeszcze chcesz kilka(naście) metrów to daj znać, bo może ci się odwidziało w międzyczasie
agatanowa 21:56, 01 paź 2013

kachat napisał(a)
Agata, ale cudne foty Przepiękne miejsca widziałaś, ale zazdroszczę! A te rośliny... Pnącza... Ach Koniecznie muszę się tam wybrać, ale mówisz, że teraz za zimno trochę..? To jaka pora najlepsza, bo w środku lata to z kolei pewnie jak w piekarniku tam jest..? W Grecji byłam na przełomie sierpnia i września i było tak optymalnie

I jak tam postępy z ogrodem? Próbowałam wykopać dla ciebie pnącze przed wyjazdem z działki w niedzielę, ale nie dałam rady - myślałam, że sobie chwilę przed wyjazdem wykopię, na ostatnią chwilę zostawiłam, i masz :/ Za tydzień winobluszcza wydłubię z ziemi, i tak muszę się go stamtąd pozbyć - jak jeszcze chcesz kilka(naście) metrów to daj znać, bo może ci się odwidziało w międzyczasie

zawitko, Kachat, jakoś mało działam w ogródku ostatnio. Prawie nic się nie dzieje. Dziś wymotykowałam chwasty przed żywopłotem przed ogrodzeniem, zasiliłam wszystkie iglaki nawozem jesiennym i zamikoryzowałam. Trochę późno, ale lepiej późno niź wcale. Po powrocie z wakacji przesadziłam 2 szt. piwoni, mam nadzieję, że się przyjmą i wreszcie będą kwitły, chyba że znów nie spodoba im się, że nie zrobiłam tego w sierpniu, parę floksów. Pozasadzałam ok. 20 szt. sadzonek bluszczu pospolitego, parę małych sadzonek zwykłego winobluszcza pięcioklapowego (przy ogrodzeniach)oraz trójklapowego. Mam moc porządkowania (jakieś suszki do powycinania, chwasty do wypielenia, dynie do zebrania), parędziesiąt cebul do wsadzenia, parę sadzonek od Halinki do poprzesadzania. Na razie wszystko stoi i czeka. Jesieni zabraknie. Róże, owocowe wciąż nie kupione. Ale zamówiłam ok. 20 szt. lilii i z 10 szt. host. Czekam. Przeraziły mnie ceny liliowców.

Kachat, na wyjazdy polecam czerwiec, ewentualnie przełom czerwiec/lipiec. Toskanię objeżdżałam w 2 poł. maja i też mieliśmy wspaniałą pogodę, pełne słońce, średnio 31-32C (w Mediolanie nawet 38). Raz była gorsza: 27C w Sienie i pochmurno, więc 2 część dnia spędziliśmy... w basenie - roczne dziecko na nas wymogło piskiem W Chorwacji na przełomie czerwiec/lipiec było równie dobrze. Dla mnie wakacje bez upałów i dłuuuugich dni są połowiczne.

agatanowa 22:00, 01 paź 2013

WilczaGora napisał(a)
"śledzę" Twoje poczynania i z całych sił kibicuję tworzeniu ogrodu

witam, witam lecę z rewizytą
WilczaGora 08:12, 02 paź 2013

Witam w ten lodowaty poranek
u nas tylko 3 stopnie...
dzięki za wizytę i tyle miłych słów
kibicuję Ci bardzo i będę zaglądać...
Pozdrowiska
zawitka 11:49, 02 paź 2013

Agatko tak pochorowałam nieco ale mam nadzieję że będzie dobrze .Boję się astmy .Trzymajcie się bez choróbsk Heja
agatanowa 11:57, 02 paź 2013

Oj, niestety sezon chorobowy u nas pełną parą Dziękuję i Tobie również zdrówka, a astma niech nie śmie się do Ciebie zbliżac.