Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

WilczaGora 10:07, 08 paź 2013

ale cudowne
buziaki dla "młodzieży"..
agatanowa 21:42, 08 paź 2013

dziękuję Ewa
jambosana 20:08, 09 paź 2013

agatanowa napisał(a)
Niestety nie pływałam po Chorwacji Napisz trochę, proszę, jak swój rejs realizowaliście.

Wyczarterowaliśmy łódkę (6 osób) w Kasteli miedzy Splitem i Trogirem. Najpierw popłynęliśmy do Jelsy na wyspie Hvar, potem na wsypę Lastowo, kolejno Korczula na wyspie Korczuli, wyspy Piekielne koło Hwaru (ze zwiedzaniem miasta Hvar), Milna na wyspie Brac i powrót. W sumie mało, ale wiatru nie było tylko jeden dzień wiało koło Lastovo i na tej wyspie najbardziej mi się podobało. Czarter za pośrednictwem jakiejś polskiej firmy, teraz zrobilibyśmy to bezpośrednio w Chorwacji przez Internet. Cumowaliśmy głównie w marinach ACI, ale też i w porcie w Korczuli, bo nie było już miejsc w ACI i w porcie w Jelsie. Generalnie fajna sprawa, chętnie bym to powtórzyła, ale trudno zgrać grupę osób, które potrafię żeglować po morzu (ja nie potrafię, a mąż, jako tako przeprowadził nas jako żeglarz po Mazurach, na morzu, to jako pomocnik się nada).
agatanowa 20:39, 09 paź 2013

Beata, ale fajnie mieliście Część z tych miejsc widziałam Na Lastovie i Bracu nas nie było. O Lastowie słyszałam dużo ciepłych słów (że odludzie ).
Ja nie pływam, mąż zarzucił kurs na sternika, więc my tylko możemy jakieś gotowce wykupywać. Ale obojgu nam takie rejsy się marzą. Póki co bylismy tylko na jednodniowcach dość małymi lub srednimi łodziami plus na tygodniowym rejsie molochem, "pływająca szafą" Costa Fortuna, ale na tej podstawie twierdzimy, że to chyba nasze klimaty. Tym bardziej, że wolimy wyspy niż ląd. Może zrobimy uprawnienia za ... 100 lat

Marzą nam się cykady na Cykladach Mieliśmy tam płynąć w podróż poślubną (choć pływający znajomy odradzał, że na łódce 6-cio osobowej za cienkie ścianki), ale w końcu i tak nie zebrała się grupa. Tylko pływającą szafą zahaczyliśmy o Santorini, Mykonos i Rodos.

AgaW 13:07, 11 paź 2013

Hej,
Bardzo fajnie się przedstawiłaś Jestem w podobnej sytuacji - od niedawna przeprowadziłam się do domku - bliżniaka w Warszzawie na Białołęce. Do września opiekowałam się maluszkiem i cieszyłam oko "łysym" ogródkiem. Cały rok pilnie śledziłam wątki ogrodowiska i byłam, jak to trafnie ujęłaś, " podglądaczem". W końcu postanowiłam - wkrótce zakładam wątek o moim ogródku. Zima planowanie - wiosna działanie. Liczę na wsparcie Pozdrawaiam,Aga
MuSzka 13:23, 11 paź 2013

Trochę mnie nie ma a tu się na wakacje wyjeżdża...

Super fotki
Magda_ 13:53, 11 paź 2013

a może jakieś ogrodowe fotki by się znalazły
malgorzata_s... 16:58, 11 paź 2013

Zaglądam do Ciebie często cichaczem. Podziwiałam pakowność samochodu. Zmagania z trawnikiem, wybór pnączy.Nagle zaginęłaś a tu wakacje były awatarek zmieniony. Pokaż co tam nowego w ogrodzie. Jesienne fotki proszę Pozdrawiam.
agatanowa 20:46, 11 paź 2013

Dziewczyny, dzieki że tu jeszcze wpadacie I witam też świeżynki, Aga, o Tobie mowa - zakładaj watek i daj znać!
Ja trochę odbiłam od komputerka i megalomańskiej pisaniny o przysłowiowej "jednej trawce", bo czasu brak - huk roboty, a ja w ogródku jestem jakaś niedołeżna i sparaliżowana. Wczoraj cały dzień sadziłam.... cztery róże. Ech... Do tego moje dziecko trzyma się spódnicy i pomimo bezpośredniej bliskości rówieśniczki kuzynki angażuje sporo uwagi, najchetniej spędząłby czas ze mną ale nie obok mnie. A ja potem mam wyrzuty, że się nia nie zajmowałam, jeśli grzebię w ziemi Bo to przecież niepowtarzalne chwile. Tzn. dzieciństwo mojego dziecka, a nie moje grzebanie w ziemi
Generalnie to nie ma za bardzo czego fotografować, bo część roślin już poparzona, część poprzekopywana, część wyrwana, ogródek generalnie w kipiszu, zasadzeń nowych niewiele, za to błędów ogrodowych popełnionych na pewno wiele, zmian spektakularnych zero

Może w weekend coś sfotografuję i pokażę.

kachat 20:58, 11 paź 2013

Oj, nie marudź, tylko zdjęcia rób i wklejaj nam tu A dziecię nie może z tobą w ogrodzie dłubać..?