Agata, no to dawaj tego wazona przynajmniej no

Ale ok, mogę chwilę poczekać, powsadzaj wszystkie kwiatki i do końca października masz pełną dokumentację zdjęciową dostarczyć

A w ogóle to posadziłam New Dawn w niedzielę... Ale nie wiem, czy dobrze - nigdzie, NIGDZIE, w internecie nie znalazłam info, jak głęboko sadzić takie róże

No dobra, nie do końca - znalazłam taką instrukcję: "posadzić nie za płytko i nie za głęboko". No żesz... I nie wiem jak twoja, ale moja różyczka wygląda na nieszczepioną. Więc tym bardziej nie mam pojęcia, jak powinnam ją posadzić, bo rady "szczepienie 5cm poniżej gruntu" tutaj nie działają. Znając moje szczęście będę ją wykopywać za kilka dni
Edit: co do skórek bananowych to masz rację Agatka, jakieś zaćmienie miałam i głupoty piszę

Ale u nas w domu po prostu wszystko co leży i jest z materii organicznej, to się dziwnie przeobraża

W doniczkach nam wszystko gnije, na ziemi jakieś glonorosty rosną, i już sobie wyobraziłam jakieś obce formy życia na tych skórkach.. że strach je pod rośliny dawać... żeby się te badziewia różne na rośliny nie przeniosły, grzyby czy coś...