Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Karolinek 17:31, 25 kwi 2014

Kwitnie i druga jabłoń

Karolinek 17:53, 25 kwi 2014

Powojnik 'markham's pink'

migdałek

Karolinek 18:04, 25 kwi 2014

Pierwsze tulipany sadzone przeze mnie. Jestem z nich dumna mimo skromnych ilości.
W zbliżeniu.

Magdalenka 18:25, 25 kwi 2014

Karolinek napisał(a)
To mój trawniczek skoszony do połowy, deszcz wygonił nas przedwczoraj. Trawa rośnie jak na drożdżach, ładnie zagęściła się. Jeszcze trochę ciepełka i zanurzę w niej gołe stópki.

Piękna zielona trawa. A ogródek coraz piękniejszy. Wstaw proszę zdjęcia rabat, najlepiej wszystkich
Karolinek 21:43, 25 kwi 2014

Madziu, rabatki jeszcze nie pokończone, ale przyjdzie czas, że pokażę je w pełnej krasie.

Dzisiaj dzieliłam żurawki i martwię się,że coś poszło nie tak. Trzy z nich oklapły i do wieczora bez poprawy, pomimo intensywnego podlania.
Posadziłam "gigantyczne" sadzonki 'hakonechloa macra'. Czytałam, że wolno rośnie ta odmiana, więc długo przyjdzie czekać na efekt wodospadu

Bukszpanowe kule sadzone w lutym dobrze się przyjęły i mają ładne przyrosty. A może ktoś wie, dlaczego jedne bukszpany kwitną, a inne nie?

eda 01:48, 26 kwi 2014

Karolinek napisał(a)
To mój trawniczek skoszony do połowy, deszcz wygonił nas przedwczoraj. Trawa rośnie jak na drożdżach, ładnie zagęściła się. Jeszcze trochę ciepełka i zanurzę w niej gołe stópki.

Piękny widok tulipanki śliczne , widziałam poszarpańca białego ja mam żółtego jak zakwitł to dopiero przypomniał mi gdzie go wsadziłam fajnie masz że masz blisko Hanię cudna kobietka nie wiem czemu ale ciągle wydaje mi się że mieszkasz w Szczecinie tak jakby bliżej a nie tak daleko he Dobrej nocki Karolinko Buźiaki
hanka_andrus 08:41, 26 kwi 2014

Witam, i rumieńce chowam pod kapelusz, bo aż u Ciebie pochwały na mnie wylądowały.
Widok z okna na kwitnąca jabłoń znam. ja mam też widok, ale z bardziej wysoka, na kwitnące 3 rajskie jabłoneczki, każda z innymi listkami, i kolorem kwiatów.
Miłego dnia.
A moja trawka rośnie.
Nikita 23:33, 27 kwi 2014

Karolina, ale u ciebie kolorowo. Ślicznie!
'Hakonechloa macra' też mi się marzy...nawet miejsce dla niej mam zarezerwowane...muś wybrać się na zakupy do jakiejś szkółki.
Pozdrowienia zostawiam.
Selly 08:09, 28 kwi 2014

Karolinek napisał(a)

Posadziłam "gigantyczne" sadzonki 'hakonechloa macra'. Czytałam, że wolno rośnie ta odmiana, więc długo przyjdzie czekać na efekt wodospadu

A gdzie kupowałaś Hakone ?
Karolinek 09:14, 28 kwi 2014

Eda, to fakt że Hania to skarb Nie znam innej tak pracowitej i znającej się na rzeczy ogrodniczki, i do tego jeszcze z poczuciem humoru!
PozdrowieniaDobrego dnia!

Haniu, nie ma co się chować pod kapelusz chyba że przed słońcem. Dzisiaj piękny błękit nad nami, więc pewnie wyruszysz trochę na działeczkę poodpoczywać Runiankę dzięki Twoim instrukcjom rozmnożyłam, ładnie już się przyjęła i powoli zagęszcza się. Dziękuję i pozdrawiam!