Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Karolinek 21:03, 08 maj 2014

MamaMagda napisał(a)
widzę, że historie naszych ogrodów są bardzo podobne! ja też mieszkam w kamienicy poniemieckiej z ogrodem i też wlaczę z wszechobecnym gruzem ;/

jak Ty to robisz, że przy psiaku masz tak piękny trawnik! nam to się nie udaje

zaintrygował mnie ten zlot czarownic

O, to witaj w klubie lubiących stare klimaty Trawnik jest w miarę ok, bo wychodzimy na spacery z naszym Leośkiem. Wpuszczamy go do ogródka tylko wtedy, gdy tam jesteśmy. Nie ma szans na łobuzowanie
hanka_andrus 21:11, 08 maj 2014

Chyba jutro spotkać się nie uda, zapowiadają deszczowy dzień, a najwięcej wody spadnie około południa własnie. A chciałabym jednak na tym placyku potuptać
Karolinek 13:35, 09 maj 2014

Pada..... Haniu, co się odwlecze to nie uciecze. Jeszcze potuptamy A deszcz bardzo potrzebny. Miłego dnia mimo chmur i wilgoci.
hanka_andrus 13:50, 09 maj 2014

Nie jest źle. Przynajmniej kurze przepłoszę w domu. A podlewanie gratisowe dobre, byleby nie podtapiało, jak to sugerują prognozy.
bartek_luberda 17:38, 09 maj 2014

Pozdrawiam a zdjęcia orzecha śliczne
Mirella 10:28, 10 maj 2014

Macham łapką,u mnie poranek był ładny, po czym nagle deszcz nie wiadomo skąd, a teraz słońce.
Karolinek 10:47, 10 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Nie jest źle. Przynajmniej kurze przepłoszę w domu. A podlewanie gratisowe dobre, byleby nie podtapiało, jak to sugerują prognozy.

Haniu, za dużo nie sprzątaj, dzieciaki zagoń
U mnie kurzu aż grubo, remont na klatce trwa. Szlifowanie gładzi na ukończeniu. Zaraz czas na odnawianie starych schodów przedwojennych, które mają na sobie kilka warstw olejnicy. Ufff...i znowu będzie się kurzyć. Ale już wkrótce będzie pięknie
Karolinek 10:54, 10 maj 2014

Mirelko, u mnie tylko na chwilę wyjrzało słońce, miałam nadzieję, że popracuję w ogródku, ale raczej nie uda się. Tak więc trzeba ogarnąć domostwo.A później może dokończę "cegłę", którą już czytam z pół roku, aż wstyd! ale nie mogę się na niej skupić. Myśli ciągle rozbiegane, jedynie tematyka ogrodnicza pomaga mi się wyciszyć

hanka_andrus 12:04, 10 maj 2014

Czasami do czytania się trafi coś takiego, co nijak nie pasuje do naszego aktualnego nastroju. Lepiej odłożyć i nie wracać.
Remont w ogrodzie już zrobiony i to najważniejsze, a schody, kiedyś się zrobią.
Mirella 12:25, 10 maj 2014

Karolinek napisał(a)
Mirelko, u mnie tylko na chwilę wyjrzało słońce, miałam nadzieję, że popracuję w ogródku, ale raczej nie uda się. Tak więc trzeba ogarnąć domostwo.A później może dokończę "cegłę", którą już czytam z pół roku, aż wstyd! ale nie mogę się na niej skupić. Myśli ciągle rozbiegane, jedynie tematyka ogrodnicza pomaga mi się wyciszyć

Skąd ja to znam? mam to samo, ale to miła tematyka