Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Karolinek 22:47, 01 cze 2014

Ogrodzenie już zamontowane i wstępnie zagospodarowałam wzniesioną rabatę.

Jest tu trochę ziół, lawenda jeszcze w pąkach, biała róża miniaturowa, która świetnie przezimowała, rozchodniki, smagliczki i jeszcze parę innych...żeby nie było nudno

hanka_andrus 00:59, 02 cze 2014

Śliczna rabata wyszła.
MamaMagda 08:04, 02 cze 2014

piękna rabata!
jeszcze jakiś duży, jasny kamień bym tam widziała - bo jakoś tak skalnikowo wyszło i mi pasuje
Pozdrowienia i udanego poniedziałku
Karolinek 21:45, 02 cze 2014

Według mnie brakuje na tej rabacie wyższego piętra, tła. Jest juz bluszcz, ale tylko w jednym miejscu, trochę dalej Actinidia ostrolistna 'Weiki',a jeszcze nieco dalej posadziłam 3 szt. choiny kanadyjskiej. Ale teraz mam wątpliwości, przecież to będą duże drzewa,a rabata w tym miejscu ma 1,4 m szerokości. Wiem, że można je ciąć, ale mój areałekmoże tego w przyszłości nie wytrzymać.
Jutro zrobię zdjęcia, to zobaczycie, co wymodziłam

A w tej oto trawie, w samym jej środku znalazłam maleńkie zielonkawe jajeczko. Szkoda, że je wyjęłam, może miało jakieś szanse i oczywiście żałuję, że nie uwieczniłam tego odkrycia na zdjęciu. Ciekawe co to za ptaszyna tam je ulokowała?

Nallar 22:08, 02 cze 2014

Rabata na tle ogrodzenia wyszła pięknie. Podobnie jak Marta dodałabym kilka większych kamieni, może otoczaków albo całkiem płaskich w połowie schowanych pod roślinki. Życzę dużo słonka.

Karolinek 22:17, 02 cze 2014

Ewa, dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Mam obok takie oto kamienie, chyba lepiej będzie użyć takich, żeby nie wprowadzać kolejnych odcieni. Jak myślisz?
MamaMagda 22:21, 02 cze 2014

tak te kamienie sa suuper!
nie dawaj innych - niech rabaty mają wspolne elementy
MonikaH 12:15, 03 cze 2014

bardzo mi się podoba, wrócę wieczorem dokładniej
marta_d 13:12, 03 cze 2014

wpadam z rewizytą kurcze, że jeszcze na trafiłam na Twój ogród, a jest na co popatrzeć mnóstwo pracy włożyliście, ogród pięknie się rozwija bardzo ładne czosnki, żurawki, trawki.. ojj chyba będę Cię odwiedzać systematycznie pozdrawiam!
Karolinek 19:10, 03 cze 2014

Miałam dzisiaj porobić aktualne fotki i nic z tego. Pogoda pod psem.
Moniko, Marto zaglądajcie, zapraszam i również serdecznie pozdrawiam!

Jak pogoda się poprawi, czeka mnie pierwsze poważne strzyżenie bukszpanowych kul. Wszystkie mają pokaźne czupryny, ładnie się przyjęły. Przypomnę,że sadziłam większość w lutym, który tego roku był wyjątkowo ciepły.
Z kolei prace przed domem jeszcze trwają, ale bliżej już końca ufff nawierzchnia położona,stare ogrodzenie zlikwidowane, a nowe zamówione.
Przedogródek nadal w totalnej rozsypce, najpewniej zajmę się nim dopiero bliżej końca lata, a poważniejsze nasadzenia dopiero na wiosnę, przyszłą a już chciałoby się mieć elegancko.